Et nyt lovforslag ville lancere en storstilet test af digitale dollars

0
147

2En amerikansk lovgiver har foreslået en storstilet retssag med statsstøttede digitale kontanter. Loven om elektronisk valuta og sikker hardware (ECASH), indført af rep. Stephen Lynch (D-MA), ville pålægge finansministeren offentligt at teste en “elektronisk version” af den amerikanske dollar. Selvom lovforslagets odds for at blive vedtaget sandsynligvis forbliver lave, viser det regeringernes stigende interesse i at lancere alternativer til kryptovaluta.

ECASH-loven vil kræve, at finansministeren etablerer et program kaldet Electronic Currency Innovation Program (ECIP). ECIP ville overvåge en række pilotprogrammer for, hvad lovforslaget kalder “e-cash”: Lovligt betalingsmiddel udstedt af finansministeriet, der kan bruges uden private mellemmænd som banker eller kreditkortselskaber. Finansministeriet vil indlede pilotprojektet inden for 90 dage efter lovforslagets vedtagelse og distribuere e-kontanter til offentligheden inden for fire år.

Lovforslaget anmoder om “generel anvendelse” af e-kontanter inden for fire år

Mens “digitale dollars” ofte sammenblandes med blockchain-baseret kryptovaluta som Bitcoin, ser ECASH-loven ud til at afskrække brugen af ​​denne teknologi. E-cash formodes at have “minimale transaktionsdatagenererende egenskaber” – en høj ordre for kryptovalutasystemer, der offentligt logger transaktioner – og det formodes at give mulighed for peer-to-peer-overførsler, der ikke er valideret gennem en “fælles eller distribueret hovedbog.” Overførsler kunne heller ikke kræve yderligere validering af et centralt statsligt system eller betalingsbehandlingsfirma, selvom de ville skulle arbejde med eksisterende institutioner som banker. Ideen er at efterligne kontanters høje niveau af privatliv, dets brugervenlighed og dets mangel på gebyrer eller forarbejdningshindringer – men trække de fysiske regninger fra.

Lynchs lovforslag, som er medsponsoreret af Jesús “Chuy” García (D-IL), Rashida Tlaib (D-MI), Ayanna Pressley (D-MA) og Alma Adams (D-NC), ville kræve mindst tre tidlige proof-of-concept-test, der kører inden for 180 dage efter passage. De ville potentielt blive udført i partnerskab med universiteter eller eksisterende finansielle institutioner, og de ville være designet til at eksperimentere med forskellige teknologier. Mindst én test skal involvere et fysisk kort, der kan opbevare kontanterne, mens en anden skal involvere opbevaring af penge på en mobiltelefon eller et SIM-kort. Disse tidlige tests ville blive efterfulgt af en begrænset offentlig prøvelse og “generel implementering” inden for 48 måneder.

E-cash ville ikke erstatte en Federal Reserve-plan for en digital dollar

Lynchs lovforslag bygger på en udbredt eksisterende interesse for en amerikansk “digital dollar”. Federal Reserve udgav en foreløbig rapport om digital valuta tidligere i år, hvilket tyder på, at det kunne gavne amerikanere, der ikke er betjent af det nuværende banksystem. For nylig inkluderede Biden-administrationen en centralbanks digital valuta (CBDC) som et handlingspunkt i sin cryptocurrency-bekendtgørelse. Mange regeringer uden for USA udforskede allerede digitale valutaer. Blandt andre initiativer planlægger Europa-Kommissionen at foreslå en “digital euro” i 2023, og Kina lancerede et “digital yuan”-pilotprogram i januar.

Lovforslaget specificerer, at e-cash er adskilt fra CBDC'er og ville ikke erstatte et potentielt Federal Reserve-program. Som CoinTelegraph lægger ud, er der ingen central eller distribueret hovedbog, der holder styr på transaktioner. Dette bevarer anonymiteten, men det betyder også, at brugernes digitale kontanter ville gå tabt, hvis enheden eller kortet, der holder dem, forsvinder. Det ville bygge videre på eksisterende kontanterstatningssystemer fra finansministeriet som EagleCash, et digitalt pengelagerkort til medlemmer af militæret.

Målet er at “supplere og fremme” andre Biden-administrationsprogrammer, mens man får et simpelt digitalt valutasystem i amerikanernes telefoner og tegnebøger. “Kontanter er fortsat vores stærkeste værktøj til at fremme finansiel inklusion og samtidig bevare privatlivets fred og sikkerhed,” sagde rep. García i en erklæring. “Nye digitale værktøjer bør efterligne det – ikke erstatte det.”