Hvordan nyhedspodcasts hurtigt dukkede op for at dække Ukraine

0
156

Ruslands invasion af Ukraine har domineret overskrifter i den sidste måned, hvor opdateringer er blevet prioriteret på tværs af aviser, tv-kanaler og sociale medier. Men dækningen er også dukket op i et rum, der er mindre kendt for at håndtere breaking news: podcasts. Ukraine-fokuserede podcasts eller sæsoner er lanceret fra steder som NPR, BBC og CNN, med mindst 11 udpegede serier dukker op i alt. De fleste inkorporerer førstehåndsrapportering, mange udgiver dagligt, og nogle opdaterer endda flere gange om dagen.

En podcast er normalt ikke det foretrukne format for en historie, der bevæger sig så hurtigt, da lydprogrammer kan være svære at vende om – eller opbygge et publikum til – med kort varsel. Men skaberne af disse serier fortæller til The Verge, at processen er det værd, da publikum allerede kom til deres hold for at få information (ofte gennem eksisterende podcast-tilbud), og de mente, at lyd som et medie tillader det kan give lyttere en personlig forbindelse til historien.

“Lyttere leder efter både nøjagtige og opdaterede oplysninger”

“Det er en situation, der udvikler sig hurtigt, og som ændrer sig dag for dag,” siger Theodora Louloudis, chef for lyd hos The Telegraph, “og lyttere leder efter både nøjagtig og opdateret information samt analyse og indsigt.”

Tidligere begivenheder har ansporet nyhedspodcasts til hurtigt at samles – tænk på Donald Trumps rigsretssag eller pandemien – alligevel skaber kun visse begivenheder omstændighederne for, at sådanne shows er mulige, givet den til tider herkuliske opgave at starte og vedligeholde dem. Hvad med dette øjeblik egner sig til at levere nyheder på en sådan måde?

Producenter af disse shows siger, at der er flere grunde til, at begivenhederne i Ukraine er en passende omstændighed, hvilket gør pop-up nyhedspodcasts ikke kun mulige at producere, men også værd at producere. For det første blev der bredt rapporteret om skridtene op til Ruslands invasion af Ukraine, hvilket gav deres hold mulighed for at spore, om og hvornår publikum gik på udkig efter mere information.

“Vi har set tydeligt, hvor dybt publikum har engageret sig i NPRs dækning af Ukraine-krisen mange steder, inklusive vores daglige nyhedspodcasts Up First and Consider This,” siger Neal Carruth, NPRs seniordirektør for on-demand nyhedsprogrammering. Dette informerede lanceringen i begyndelsen af ​​marts af staten Ukraine, et selvstændigt show.

Reportere var klar til at reagere, da invasionen begyndte

På samme måde siger Louloudis, at The Telegraph som helhed oplevede “højt abonnentengagement i denne hurtige krise, der udfolder sig,” hvilket retfærdiggør lanceringen af ​​en ny podcast, Ukraine: The Latest. “Der er krisetider, hvor vi hurtigt bruger vores ressourcer til at dække en stor global historie. COVID var én, Rusland-Ukraine-krigen en anden.”

Da Rusland officielt invaderede Ukraine, var journalister klar til at reagere på efterspørgslen, der var vokset, og mange havde allerede lydkapacitet. Både NPR og The Telegraph udnyttede eksisterende journalister på stedet til deres lydbestræbelser, og programmerne Ukraine Without Hype og Ukraine World's Explaining Ukraine – lanceret i henholdsvis 2020 og 2018 – skiftede for nylig fra deres dækning af almen interesse til rapporter fokuseret på invasionen , for at give indsigt, som publikum havde brug for.

Nogle gange er den indsigt, som publikum har brug for, mere personlig, hvilket lyd er velegnet til at levere. Udsendelserne Fighting For Ukraine, In Ukraine: A Civilian Diary, og Tortoise Media's Invaded: Voicemails fra Ukraine giver alle førstehåndskonti, som til tider bringer ukrainske stemmer ind i lytternes ører flere gange om dagen.

Udsendelserne slutter; RSS-feeds vil ikke

Ud over produktionsarbejdet og stramme turnarounds, som er karakteristiske for nyhedspodcasts, er der en udfordring, som specifikt står over for dem, der dukker op for at dække en enestående begivenhed: at en dag vil begivenheden ende, og de vil ikke længere være nødvendige. Men lydhold kan stadig drage fordel af dette, da de kan genbruge RSS-feeds fra disse shows, såvel som de abonnenter, som de enten har erhvervet eller konverteret fra andre serier. Som The Verge rapporterede i 2019 angående rigsretsfokuserede podcasts, brugte nogle publikationer, når retssagen var afsluttet, deres langsomme eller stagnerende feeds til at promovere shows med mere generel interesse. I øjeblikket er organisationer som NPR motiveret af denne evne til at pivotere.

“Vi er stolte over at kunne levere en nyttig service til lyttere på en global historie i hurtig bevægelse, som vi gjorde for to år siden, da vi lancerede Coronavirus Daily-podcasten,” siger Carruth, som i juni 2020 hjalp med at facilitere konverteringen af ​​Coronavirus Daily til NPR's nu velkendte daglige podcast Overvej dette, alt sammen i samme feed.

Shows, der fokuserer på historisk analyse, havde allerede for vane at skifte emne, og nogle har set denne aktuelle begivenhed som værd at fokusere deres dækning på. I traditionen med Slow Burn blev Axios-showet How It Happened lanceret i 2021 og har løbende skiftet emner og coverkunst for at udpakke forskellige historiske begivenheder. Naomi Shavin, Axios’ seniorproducent af podcastfortælling og udvikling, siger, at det blev klart, at deres show var det rigtige til et Ukraine-fokus. “Fordi konflikten har livlige karakterer, store indsatser og eskalerende spænding og handling, der udspillede sig gennem år, var det et oplagt valg,” siger hun.

I relation hertil havde podcasten Open Source allerede tidligere i år slået sig sammen med Quincy Institute for Responsible Statecraft for at producere den begrænsede serie In Search of Monsters om “hvordan Amerikas hypermilitariserede udenrigspolitik former den verden, vi lever i i dag.” De har siden skiftet til at lave showet om Ruslands tilstødende aggression og nuværende angreb på Ukraine som en forlængelse af den oprindelige indbildskhed.

Eksisterende lydhold finder i stigende grad succes i disse hurtige omdrejninger, men beslutningen er fortsat en lagdelt beregning. Er publikum investeret nok i en given historie? Vil de flytte fra eksisterende ejendomme til denne nye? Er det muligt at se den eventuelle frakørsel? Disse spørgsmål vil sandsynligvis blive stillet oftere fremover, og det ser ud til, at de også vil blive besvaret hurtigere: Jonathan Aspinwall, senior nyhedsredaktør for BBCs nyhedspodcasts, siger, at deres egen Ukrainecast er blevet forvandlet “fra en idé til en offentliggjort podcast” på mindre end 48 timer.

Tak, fordi du tilmeldte dig!

Tjek din indbakke for en velkomst-e-mail.

E-mail Ved at tilmelde dig accepterer du vores fortrolighedserklæring, og europæiske brugere accepterer dataoverførselspolitikken. Abonner