FTC sagsøger TurboTax for at stoppe “vildledende” annoncer for gratis skatteforberedende software

0
138

Federal Trade Commission (FTC) sagde tirsdag, at Intuits “allestedsnærværende” reklamer, der hævder, at deres TurboTax skatteforberedende software er gratis at bruge, er vildledende, og har bedt en føderal domstol om at beordre Intuit til at stoppe med at “udbrede vildledende påstand om, at forbrugere kan indgive deres skat gratis ved at bruge TurboTax.”

Ifølge kommissionen vildleder annoncerne “hvoraf nogle næsten udelukkende har bestået af ordet “gratis” talt gentagne gange” folk til at tro, at de kan indgive deres skat gratis hos TurboTax. “Faktisk kan de fleste skatteanmeldere ikke bruge virksomhedens 'gratis' service, fordi den ikke er tilgængelig for millioner af skatteydere, såsom dem, der får en 1099-formular for arbejde i koncertøkonomien, eller dem, der tjener landbrugsindkomst., ” oplyser styrelsen i en pressemeddelelse. FTC sagde, at i 2020 kunne “ca. to tredjedele af skatteopkræverne ikke bruge TurboTax' gratis produkt.”

FTC søger et foreløbigt påbud, der ville forhindre Intuit “i at deltage i vildledende handlinger eller praksis” i sin markedsføring og annoncering, herunder annoncer for TurboTax.

Intuit sagde i en erklæring, at det vil “kraftigt udfordre” FTC's klage og hævde, at argumenterne ikke var troværdige. “Langt fra at styre skatteyderne væk fra tilbud om gratis skatteforberedelse, har vores gratis reklamekampagner ført til, at flere amerikanere har indgivet deres skat gratis end nogensinde før og har været centralt for at øge bevidstheden om gratis skatteforberedelse,” sagde Intuits executive vice president og general counsel. Kerry McLean.

IRS har et program, der giver mange amerikanere mulighed for at indgive deres skat gratis, som en del af et partnerskab med nonprofit-koalitionen Free File Alliance. Intuit sagde i juli sidste år, at det forlod programmet, dog med henvisning til dets “begrænsninger”.

Hvis alt dette virker lidt velkendt for læserne, husker de måske 2019-serien af ​​rapporter fra ProPublica, som fandt ud af, at Intuit og H&R Block havde vildledt folk til at betale for at indgive deres skatter. ProPublica fandt ud af, at begge virksomheder forhindrede gratis versioner af deres software i at blive vist i søgemaskinernes resultater, hvilket gjorde dem sværere for kunderne at finde online. IRS ændrede senere Free File-programmet og fjernede en bestemmelse, der forbød bureauet at oprette et eget online-arkiveringssystem, der kunne være en konkurrent til softwarevirksomhedernes produkter.