Roli siger, at det ikke er færdigt at forsøge at genopfinde tastaturet, annoncerer Seaboard Rise 2

0
115

Start af musikhardware, Roli, siger, at den ikke giver op på rækken af ​​squishy Seaboard-tastaturer, der lancerede sit brand. På trods af rapporter sidste år om, at virksomheden var ved at fokusere på uddannelses- og abonnementsprodukter, annoncerede Roli i dag Seaboard Rise 2 – en opgradering til den mere kompakte model i Seaboard-serien.

“Det er masser af små forbedringer, der tilsammen gør det til et meget, meget bedre produkt,” fortalte Roli CEO Roland Lamb til The Verge. “På en måde er dette det produkt, jeg altid har ønsket at lancere. Det er meget, meget komplet.”

“dette er det produkt, jeg altid har ønsket at lancere”

Opgraderinger til Rise 2 inkluderer ny intern konstruktion, en opdateret portstruktur og et mere holdbart, platinblåt chassis. Den store ændring er dog tilføjelsen af ​​bånd til klaviaturets spilleoverflade – subtile kamme løber ned langs midten af ​​hver tangent.

At tilbyde brugerne et keyboard med en glat, kontinuerlig spilleoverflade har altid været attraktivt for Seaboard-serien. Det er denne funktion (kombineret med understøttende software), der gør det muligt for musikere at blande og bøje noder på en Seaboard, som de ville på en guitar. Men Lamb siger, at dette også gjorde instrumentet svært for nogle spillere, hvilket betyder, at de var nødt til at stole for meget på synet for at ramme den rigtige tone, i stedet for at føle sig vej fra toneart til toneart. De nye bånd, siger han, tilbyder et fysisk kort, der løser dette problem.

“Det er en relativt lille ændring, men det er en enormt indflydelsesrig ændring i forhold til, hvordan folk spiller, og præcision og at komme i gang,” siger Lamb.

Den større historie for Roli er dog ikke Rise 2, men virksomhedens langsigtede bane. Siden det blev grundlagt i 2009, har Roli lanceret en række produkter, startende med sit Seaboard-sortiment af keyboards, før de udvidede med de modulære beat-skabende Blocks og Guitar Hero-for-piano keyboardet Lumi. Men virksomheden kæmpede for at vokse i overensstemmelse med VC-forventningerne og gik sidste år i administration (svarende til konkurs i USA), og relancerede som “Luminary” for at fokusere på uddannelse og Lumi. Hvorfor? Fordi Lumi er et billigt tastatur med en abonnementsmodel, der gør det nemmere at levere omsætningsvækst.

Nu siger Lamb, at virksomheden – teknisk kaldet “Luminary Roli” – ikke er færdig med sin oprindelige vision: at levere et nyt musikinstrument. Han siger bare, at sådan arbejde kræver tålmodighed. “At udvikle nye instrumenter, der lykkes, tager tid,” siger Lamb. “Et instrument er et kulturelt objekt, hvor du skal have en hel masse stykker sammen: den musik, folk laver, de kunstnere, der bruger det og underviser i det, og hardwaren og softwaren og protokollerne.”

Lamb siger, at Roli “fejlbedømte, hvor lang tid det ville tage for økosystemet at samles omkring kystbrættet”, men at Rise 2 skulle gøre indførelse lettere. Ikke alene gør tastaturets bånd det lettere at spille, siger han, men der er mere udbredt brug af MPE Midi-formatet, som er nødvendigt for at optage og redigere dets musik korrekt.

The Seaboard Rise 2. Billede: Roli

Lamb taler overbevisende om udfordringerne ved at lancere et instrument som Seaboard. “Det er ekstraordinært sjældent, at der er en ny form for musikalsk gestusinteraktion, der er foreslået og vellykket,” siger han. Men det ser også ud til, at annonceringen af ​​Rise 2 havde lige så meget at gøre med pragmatisme som noget andet. Lamb siger, at det meste af arbejdet på tastaturet var færdigt, da Roli gik i administrationen, og da jeg spørger, om virksomheden i øjeblikket arbejder på fremtidige Seaboard-produkter, svarer han ikke direkte.

“Det langsigtede spørgsmål er, hvordan en fuldt digital verden af ​​musik kommer til at se ud?”

I stedet siger han, at han ser Rolis interesse for instrumenter som et supplement til dets pædagogiske produkter, som forsøger at undervise i klaver uden at bruge traditionel nodeskrift. “Musik har to sider ved det. Det har en lærings- og udviklingsside, og en præstations- og spilleside,” siger han. “Det langsigtede spørgsmål er, hvordan en fuldt digital verden af ​​musik kommer til at se ud?”

Lambs forslag er, at Roli kan tilbyde noget for begge sider af denne ligning: ikke kun et nyt instrument, der er digitalt først, men pædagogiske produkter, der vil rejse en generation af nye musikere uden bånd til traditionelle læringsmetoder. Han siger: “Vi vil fortsætte med Seaboard, vi er forpligtet til det. Men vi vil bare lade det gå pænt og langsomt, vær tålmodig med det. Så med hensyn til vækstinvesteringer, i nutiden, vil fokus være på Lumi.”

The Seaboard Rise 2 kan forudbestilles på Roli.com for $1.399 (£1.099, € 1.299). Roli siger, at det har “begrænset tilgængelighed” til tastaturet i 2022 og tilbyder ikke forsendelsesdatoer.