Disney opfordrer til at ophæve lovforslaget 'Don't Say Gay', som det var med til at finansiere

0
106

Som reaktion på at Floridas guvernør Ron DeSantis underskrev HB 1557 – lovforslaget “Don't Say Gay” – i lov i mandags, udsendte Disney sit mest direkte kritiske svar på lovgivningen endnu – den seneste udvikling i virksomhedens nyere historie med undskyldende tilbageskridt, efter at dets egne økonomiske bidrag til lovforslagets arkitekter først kom frem i lyset.

På trods af sin rolle i lovforslagets vej til DeSantis' skrivebord sagde Disney i en pressemeddelelse, at dets “mål som virksomhed er, at denne lov skal ophæves af lovgiver eller slås ned ved domstolene, og vi er fortsat forpligtet til at støtte de nationale og statslige organisationer, der arbejder for at opnå det.”

Selvom Disney er en af ​​de største arbejdsgivere i staten Florida, hvor titusindvis af mennesker arbejder på tværs af Disneys forskellige parker, feriesteder og andre divisioner baseret i staten, slog DeSantis tilsyneladende tilbage mod megaselskabet senere på mandag og hævdede, at “folk i Hollywood, der er imod at yde beskyttelse til forældre og håndhæve forældrenes rettigheder.”

“Hvis de mennesker, der holdt op, degenererer som Harvey Weinstein som eksempler og som helte, hvis de er typer mennesker og alle, der er imod os med hensyn til forældres rettigheder, det bærer jeg som et hæderstegn,” sagde DeSantis.

DeSantis fulgte sine første udtalelser op i tirsdags ved at fordoble i sit forsvar af lovforslaget og anklagede Disney for at have “overskredet linjen” med sin “grundlæggende uærlige” modstand. DeSantis begrundede, at fordi Disney markedsfører produkter til børn, burde virksomheden ønske at støtte den “substantielle beskyttelse af forældre”, der angiveligt er skrevet i “Don't Say Gay”-loven. Guvernøren anklagede også Disney for ikke at være ægte i sin nuværende holdning imod lovforslaget, idet han pegede på det faktum, at virksomheden ikke direkte har kontaktet visse medlemmer af Floridas lovgiver som bevis.

“Jeg talte med taleren for [Florida] House i går eftermiddags, og han sagde, at Disney aldrig ringede til ham, da de sendte denne [regning] igennem huset,” sagde DeSantis. “De [Disney] så ikke ud til at have et problem med det, da det gik igennem. Hvis dette var sådan en fornærmelse, hvorfor talte de så ikke op i starten?”

Som Deadline påpeger, talte guvernør DeSantis direkte med Disneys administrerende direktør Bob Chapek for uger siden om lovforslaget “Don't Say Gay”, dengang den stadig var på vej gennem Floridas Repræsentanternes Hus og Senatet. Fordi detaljerne i DeSantis og Chapeks samtale ikke er blevet offentliggjort, er der ingen måde at vide præcis, hvad mændene talte om. Men uanset om Disney som en virksomhed havde et problem med sin involvering i udviklingen af ​​Don't Say Gay-lovforslaget på det tidspunkt, ændrede det sig, efterhånden som flere af den brede offentlighed og Disneys egne ansatte begyndte at give udtryk for deres bekymringer om, hvordan den snart -to-be law kunne skade queer-mennesker.

Lovforslaget “Don't Say Gay” forhindrer udtrykkeligt lærere i at tale med børn i folkeskolealderen om seksualitet og kønsidentitet, selvom ingen af ​​disse emner i øjeblikket er en del af nogen standardiseret læseplan i Floridas offentlige skoler. I opbygningen til lovforslagets vedtagelse påpegede dets modstandere, at fordi det ikke omhandler en specifik del af nogen læseplan, er det næsten garanteret at føre til en bredere vifte af politikker, der gør skolerne mindre sikre og imødekommende. Mens DeSantis og andre tilhængere af lovforslaget gentagne gange har forsøgt at fremstille det som en lovgivning, der skal styrke forældrene, er deres historie med at anklage lovforslagets modstandere for at være børnefrisører en sigende indikator for, hvordan de konservative deltagere i dette politiske projekt bevidst vækker spøgelset. børnemishandling som et middel til at angribe deres fjender.

At vende tilbage til arbejdet har været en interessant oplevelse – folk er bestemt stadig tændte og klar til at blive ved med at presse

I betragtning af “Don't Say Gay”-lovforslagets vedtagelse og DeSantis' fulde forsvar af det, er det let at forstå, hvorfor nogen måske ikke ser Florida som det ideelle sted for dem at bo eller arbejde. Disse bekymringer bliver måske kun tydelige for folk, der ikke bor i Florida eller andre stater, hvor lignende regninger i øjeblikket er på vej gennem den lokale lovgiver. Men de har været i tankerne hos Disneys queer og allierede medarbejdere, som for nylig organiserede en uges digitale walkouts i protest mod virksomhedens forbindelse til lovforslaget og afvisningen af ​​eksplicit at angive, hvilke skridt det planlægger at tage i fremtiden for at undgå lignende situationer.

Da Disney i første omgang kæmpede for at finde en holdning, som de ønskede at tage i sagen, gjorde deltagerne fra udløbet klart, at deres forpligtelse til at presse virksomheden til at gøre det rigtige ved dem ikke vakler. Da vi talte med arrangørerne af walkout for nylig, sagde de, at mens de stadig talte det nøjagtige antal af, hvor mange mennesker der deltog, dukkede store grupper op både i gruppen og virtuelle steder, og “oplevelsen var på én gang overvældende og glædelig. .”

“Visningen af ​​støtte og fællesskab var mere, end vi nogensinde havde forventet, og det gode, vi var i stand til at gøre i løbet af den tid, var så opmuntrende, selvom det ikke helt holder op til skaden forårsaget af loven,” sagde arrangørerne . “At vende tilbage til arbejdet har været en interessant oplevelse – folk er bestemt stadig tændte og klar til at blive ved med at presse på, og vi tror, ​​at selv dem, der ikke direkte deltog i strejken, er blevet meget mere involverede på grund af vores indsats.”

En af de største bekymringer, Disneys medarbejdere har beskrevet, har at gøre med virksomhedens nylige fremstød for at flytte flere af sine ansatte til Florida. Ifølge walkouts arrangører er hele divisioner af virksomheden – Imagineers, for det meste – blevet bedt om at flytte til en ny placering i det centrale Orlando, hvor Disney bygger kontorlokaler. Mens Disney har flyttet medarbejdere i nogen tid nu, ville vedtagelsen af ​​”Don't Say Gay”-lovforslaget betyde, at mandaterede flytninger til Florida har en anden udsigt, men virksomheden har endnu ikke talt med medarbejderne om dette direkte.

“Virksomheden har ikke sagt noget internt eller eksternt [om] hvordan de håndterer anmodninger om ikke at flytte som følge af denne lov, hvorfor det har været et af vores krav fra dag 1, at de tillade enhver, der ikke ønsker at flytte muligheden, at vælge en anden placering eller arbejde eksternt,” sagde arrangørerne. “Det er stadig at se, om virksomheden rent faktisk vil tage nogen handling på netop den front.”