T-Mobile har angiveligt skubbet nedlukningsdatoen for Sprint 3G-netværket tilbage

0
123

T-Mobile udsætter angiveligt sin planlagte lukning af Sprints 3G-netværk igen til den 31. maj (via The T-Mo Report). Hvis rapporten er korrekt, ville det være anden gang, virksomheden har skubbet datoen tilbage; oprindeligt skulle det udfase netværket i januar, men sagde i oktober, at det ville forlænge fristen til 31. marts.

T-Mobile svarede ikke med det samme på en e-mail fra The Verge i onsdags, hvor de søgte bekræftelse af den nye dato. Men et afsnit af iPhones globale serviceguide på SoftBanks hjemmeside, under overskriften Sprints “CDMA Network Shutdown,” siger, “på grund af omstændighederne omkring Sprint er datoen blevet udskudt fra 31. marts 2022 til 31. maj 2022.” Det tilføjer, at der også er mulighed for, at datoen den 31. maj også kan blive “omlagt i fremtiden.” Ifølge The T-Mo Report modtog nogle Sprint-kunder e-mails fra T-Mobile, der bekræftede nedlukningsdatoen den 31. maj.

Som en af ​​betingelserne for T-Mobile/Sprint-fusionen, som lukkede i 2020, købte Dish Boost Mobile i juli 2020 med det mål at Dish overtager Sprints plads som en fjerde trådløs operatør i USA. Efter at T-Mobile annoncerede, at de planlagde at lukke ned for Sprints CDMA-netværk, var de to virksomheder involveret i nogle frem og tilbage kritik af hinanden; Dish-formand Charlie Ergen sammenlignede T-Mobile med Grinchen; T-Mobile CEO Mike Sievert skrev i et blogindlæg, at Dish “slæbte deres fødder i at få deres kunder opgraderet til den overlegne 4G/5G-verden.”

På spil er den indvirkning, lukningen vil have på Dish's Boost Mobile-kunder. Justitsministeriet fortalte Dish Network og T-Mobile i et brev fra juli 2021, at det havde “alvorlige bekymringer” over nedlukningen af ​​Sprints gamle netværk og opfordrede virksomhederne til at tage “alle passende skridt” for at reducere virkningen på kunder, der stoler på netværket.

Da det annoncerede forsinkelsen til slutningen af ​​marts, udgav T-Mobile en erklæring, der sagde, at dets “partnere” ikke havde fulgt op “på deres ansvar for at hjælpe deres kunder gennem dette skift”, og at det ”trappede op” på kundernes vegne. Det så ud til at være en tyndt tilsløret reference til Dish Network, hvis administrerende direktør for eksterne lovgivningsmæssige anliggender Jeff Blum fortalte The Verge dengang, at COVID-relaterede problemer og forsyningskædemangel havde bremset kundeopgraderingerne. Han sagde, at marts-forsinkelsen var en anerkendelse fra T-Mobile af, at nedlukning af CDMA-netværket kunne have en negativ indvirkning på forbrugere, der stoler på det.