Apples nyeste abonnementstjeneste er en it-administrationspakke til små virksomheder

0
145

Abonnementstjenesten Business Essentials, som Apple annoncerede og introducerede i en begrænset beta sidst sidste år, er nu tilgængelig for enhver lille virksomhed. Dette er Apples vertikale integration af enhedsadministration og cloud-lagring under Business Manager-platformen, som virksomheder allerede bruger til at købe og administrere deres Apple-hardware, som er designet til organisationer med færre end 500 ansatte. Nu hvor det er officielt lanceret, inkluderer det også et valgfrit nyt forretningsniveau af AppleCare Plus-hardwaredækning med 24/7 support og mulighed for at ringe til en Apple-uddannet tekniker på stedet på så lidt som fire timer.

Abonnementet binder traditionelle it-tjenester til én portal med en takst, der starter ved 2,99 USD pr. medarbejder pr. måned. Apple åbner dørene med en to-måneders gratis prøveperiode, som er tilgængelig for virksomheder, der allerede var en del af beta-testen.

Business Essentials dækker grundlæggende onboarding, konfiguration og teknisk support – til iPads, iPhones, Apple TV'er , og Macs.

Virksomheder, der kunne bruge denne pakke, eller en tredjepartsopsætning som den, har sandsynligvis allerede adgang til Apples Business Manager-portal. Det er sådan, virksomheder (og tilsvarende skoler med Apple School Manager) kan reservere og distribuere administrerede Apple-id'er, så medarbejdere ikke ved et uheld kan oprette en personlig Apple ID-konto. Det kan også automatisk anskaffe enheder købt direkte fra Apple, erhverve softwarelicenser i App Store, synkronisere mapper (Microsoft Azure) og mere.

Den største ændring for dem, der har til opgave med it-administration, kommer på implementerings- og administrationssiden: små virksomhedskunder kan bruge Apples service til at skubbe forudkonfigurerede pakker direkte til medarbejdernes enheder med deres Wi-Fi/VPN-indstillinger, påbudt FileVault-kryptering og apps . Så kan medarbejderne se deres opsætninger, få adgang til support eller spore reparationer via Business Essentials-appen. Tidligere krævede det at få implementering og administrationsfunktioner på Apple-enheder en anden service og ekspertise til at bruge den. Det største, denne opsætning dog ikke kan, er at arbejde med mobile eller stationære enheder, der ikke er lavet af Apple.

Maksimer abonnementet til $24,99 om måneden for én medarbejder.

For små virksomheder, der leder efter en forenklet og lineær tilgang til Mac-administration, eller som ikke har kapaciteten inden for it-personale, kan Apples nye løsning være overbevisende. Startprisen på 2,99 USD pr. måned pr. medarbejder dækker én enhed og 50 GB iCloud-lagerplads og springer derefter til 6,99 USD for 200 GB og 12,99 USD for 2 TB.

AppleCare Plus for Business Essentials er yderligere $7 pr. måned for det enkelte enhedsniveau (dækker en reparation eller udskiftning) eller yderligere $13 pr. måned for de tre enheder og 200GB iCloud-niveau (dækker to reparationer eller udskiftninger). En enkelt medarbejder kan maksimalt koste 24,99 USD om måneden med tre enheder, 2 TB iCloud-lagerplads og AppleCare Plus for Business Essentials (en omkostningsbesparelse på 1 USD om måneden på AppleCare).

It-chefer kan tilmelde sig den nye tjeneste ved at navigere til virksomhedens eksisterende Apple Business Manager-websted og klikke på den nyligt tilføjede “Abonnement”-menu på sidebjælken. Når først tilmeldt, nye sidebar menuindstillinger, herunder Service & Support og samlinger vises. Andre funktioner omfatter muligheden for at få medarbejdere til at oprette virksomhedskonti på deres egne computere eller telefoner, uden at bekymre sig om at risikere forretnings- eller private data – Apples løsning gør det muligt at “kryptere” personlige data fra arbejdsdata.

< p id="2Wa5mr">Apples nye service præsenterer et alternativ til etablerede løsninger som Jamf, som bruges af tusindvis af virksomheder og universiteter, arbejder med Apples Business/School Manager-platforme og har meget mere omfattende funktioner, herunder sikkerhedssoftwareløsninger. Men for små virksomheder, der blot nemt skal tilmelde nyindkøbt Apple-hardware, give grundlæggende onboarding-support og kun skal distribuere software fra Apples App Store-lager, kan Apples Business Essentials helt sikkert dække – ja – det væsentlige.