GM og Honda udvider deres partnerskab for at udvikle 'millioner' af overkommelige elbiler i 2027

0
110

General Motors og Honda annoncerede en udvidelse af deres to år gamle partnerskab til at omfatte “en række overkommelige elbiler” bygget på GMs fleksible EV-platform med deres Ultium-mærkede forbedrede batteripakker. Virksomhederne siger, at de vil begynde produktionen af ​​”millioner” af disse overkommelige elbiler, inklusive crossover-SUV'er, i 2027.

Bilproducenterne annoncerede første gang for to år siden, at de ville arbejde sammen om at udvikle to Honda-mærkede elbiler bygget oven på GMs fleksible Ultium-drivlinje. Det japanske firma ville designe eksteriøret og interiøret på de nye elbiler, mens platformen vil blive konstrueret til at understøtte Hondas specifikationer. Og de vil blive fremstillet på GM's nordamerikanske fabrikker, og salget forventes at begynde i 2024-modelåret.

GM og Honda har et allerede eksisterende forhold, når det kommer til elbiler

“GM og Honda vil dele vores bedste teknologi, design og fremstillingsstrategier for at levere overkommelige og ønskværdige elbiler på globalt plan, herunder vores nøglemarkeder i Nordamerika, Sydamerika og Kina,” sagde Mary Barra, GM-formand og CEO, i en erklæring.

GM og Honda har et allerede eksisterende forhold, når det kommer til elbiler. Den japanske bilproducent er en investor i GM's majoritetsejede datterselskab for autonome køretøjer Cruise (2 milliarder dollars over 12 år). Som en del af aftalen samarbejder Cruise og Honda om et specialbygget elektrisk, autonomt køretøj, hvis præproduktionsversion, Cruise Origin, først blev afsløret i slutningen af ​​sidste år. GM bruger også 2,2 milliarder dollars på at eftermontere sit anlæg i Detroit-Hamtramck til produktion af autonome og elektriske køretøjer, hvor de nye Honda elbiler sandsynligvis vil blive bygget.

GM og Honda aren Det er ikke de eneste bilproducenter, der hygger sig med hinanden. Ford og VW bygger en række EV'er og AV'er sammen. Bilfirmaer, store og små, ræser om at bygge videre på Teslas succes ved at masseproducere batteridrevne SUV'er, pickup-trucks og sedans. Samtidig tester mange af de samme virksomheder også selvkørende biler, enten som taxaer til færgepassagerer rundt i byer eller som leveringsrobotter, der transporterer dagligvarer og andre varer.

Udvikler…