Microsoft integrerer sine Windows 365 Cloud-pc'er i Windows 11

0
117

Microsoft satte pc'er i skyen med Windows 365 sidste år, og nu integrerer det disse cloud-pc'er direkte i Windows 11. Windows 365 giver virksomheder adgang til cloud-pc'er fra hvor som helst for at streame en version af Windows 10 eller Windows 11 i en webbrowser. Det er noget Citrix og mange andre har gjort i årevis, men nu vil Microsoft tillade Windows 11-pc'er at starte direkte til Windows 365 Cloud-pc'er eller nemt skifte mellem dem ved hjælp af Windows 11's virtuelle skrivebordsfunktion.

Det er en del af et hybridt arbejds-push til Windows, der giver virksomheder mulighed for at understøtte en blanding af fjernarbejde på traditionelle enheder eller gennem virtuelle cloud-drevne. Microsoft arbejder på tre nye Windows 365-funktioner, der vil blive dybt integreret i Windows 11.

Den første er Windows 365 Boot, som vil gøre det muligt for Windows 11-enheder at logge direkte på en Cloud PC-instans ved opstart i stedet for den lokale installation af Windows. Den er designet til enheder, der deles mellem flere personer eller til virksomheder, der tillader medarbejderne at medbringe din egen enhed (BYOD) på arbejde. “Det giver forskellige brugere mulighed for at logge direkte ind på deres egen personlige og sikre Windows 365 Cloud PC med deres legitimationsoplysninger,” forklarer Wangui McKelvey, general manager for Microsoft 365.

Windows 365 Switch-funktionen. Billede: Microsoft

Windows 365 Switch er den anden mulighed, der tilføjes. Som navnet antyder, vil denne integration lade Windows 365-brugere skifte mellem en lokal desktop og en cloud-pc i Windows 11. Den vil blive integreret i funktionen Task View (virtuelle desktops) i Windows 11, og alle de samme tastaturgenveje og strygebevægelser vil blive understøttet.

Microsoft arbejder også på en Windows 365 offline-funktion, som giver dig mulighed for at arbejde lokalt, når du ikke har forbindelse til at få adgang til en cloud-pc. “Når forbindelsen gendannes, vil Cloud PC'en automatisk synkronisere med Windows 365-tjenesten uden datatab, så brugeroplevelsen og arbejdsgangen er vedvarende,” siger McKelvey.

240-0px Windows 365 vil snart inkludere offline support. Billede: Microsoft

Sidst får Windows 11 også en indbygget Windows 365-app. Dette vil give Windows 11-brugere mulighed for at tænde for en cloud-pc fra proceslinjen eller startmenuen uden at skulle gå ind i en browser.

Microsofts Windows- og Surface-chef, Panos Panay, beskriver disse seneste funktioner som “kun begyndelsen på vores Windows og Microsoft cloud integration.” Disse ændringer kan signalere en ny retning for Windows, da Microsoft ser ud til at fortsætte med at blande Windows 365 og Windows 11 sammen i fremtiden.

“I løbet af de sidste to år har de organisationer, der trives var dem, der omfavnede digital transformation,” siger Panay. “Vi kan ikke altid forudsige, hvad der kommer, men vi kan sikre, at Windows forbliver på forkant med teknologi og oplevelser – fra cloud til intelligens til enheder – hvilket giver din organisation mulighed for at omfavne hvad der kommer næste gang.”