Substack laver et pitch til dine podcasts

0
98

God tirsdag allesammen. Jeg var nødt til at holde pause i arbejdet med dagens Wordle, så jeg kunne afslutte dette nyhedsbrev. Mine statistikker er fuldt ud lige, når det kommer til løsninger i 3, 4 og 5 gæt, så jeg tager denne seriøst i håb om at skubbe tingene i den rigtige retning. Jeg har tre gule og en grøn og skal stadig gætte tre, så ønsk mig held og lykke.

Nu til nyhederne.

The Substack of podcasts

Substack ønsker, at I alle skal vide, at det ikke kun er en nyhedsbrevsplatform – det er også en podcasting. Eller i det mindste ville det gerne tænkes på den måde.

Virksomheden annoncerede i morges, at tre Patreon-hit podcasts springer skib for at slutte sig til Substack: The Fifth Column, som har mere end 4.100 abonnenter, der betaler minimum $5 pr. måned; American Prestige, som har mere end 2.200 abonnenter på minimum $3 pr. måned; og Tangentially Speaking, som har omkring 300 abonnenter til et minimum af $1 pr. måned. De første to er et betydeligt publikum at skifte platforme på, og jeg antager, at Substack tilbød en forhåndsbetalingsaftale til skaberne for at gøre det værd at risikoen, ligesom det har gjort med mange forfattere og tegneseriekunstnere. (Substack afviste at fortælle mig, om de får en aftale). Virksomheden har også lagt et par blogindlæg op i dag, hvor de forklarer, hvorfor du bør betragte det som din næste podcastingplatform.

Patreon tilbyder stadig mere fleksibilitet på abonnementer

For nu kan jeg dog stadig ikke se en god grund til, at en podcaster ville vælge Substack frem for Patreon som en platform til at bygge et fællesskab omkring. Begge platforme tillader nogenlunde det samme – for skabere at lægge skrevne opdateringer, podcasts, videoer og mere bag en betalingsmur – men Patreon lader skabere gøre det med mere fleksibilitet. Patreon tager en lavere gebyrnedsættelse (8 procent på sit standardabonnement versus Substacks 10 procent), og Patreon giver skabere mulighed for at tilbyde forskellige abonnementsniveauer, mens Substack kun tillader en enkelt fast pris.

Der er stadig én stor fordel i Substacks favør: Hvis du bliver træt af platformen, kan du tage dine abonnenters e-mailadresser og betalingsoplysninger og gå. Men hvis du er en kommende podcaster, vil du så virkelig vælge din platform baseret på… dit fremtidige ønske om at forlade den?

Spotify CEO skal sidde for deponering, takket være Eminem

Daniel Ek skal have tid til at chatte med advokater om Spotifys musiklicenseringspraksis, beordrede en dommer i sidste uge. Som rapporteret af Billboard bliver Spotify sagsøgt af Eminem's Eight Mile Style på grund af påstande om, at de ikke har udbetalt mekaniske licenser – obligatoriske gebyrer betalt til sangskrivere for at gengive deres arbejde – på en del af hans sange.

“Udvivlsomt Mr. Ek har fuld tidsplan.”

Spotify hævdede, at Ek ikke var nødvendig for retssagen, fordi han ikke er “direkte involveret i Spotifys daglige licenseringspraksis”, og afklaringen ville “[forårsage] ham irritation, [ resulterer] i gener for både ham og Spotify og [udsætter] ham og virksomheden for unødig byrde.” Dommeren sagde, ja, synd.

“Hr. Ek har utvivlsomt en fuld tidsplan,” skrev dommeren. Men tilføjede: “Alligevel er spørgsmålet om ordentlige licensforhold til de kunstnere, hvis arbejde omfatter hele Spotifys forretning og dets eneste produkt, helt sikkert også et spørgsmål af betydning for Spotify, der fortjener noget af hr. Eks tid og opmærksomhed.”< /p>

Retssagen er planlagt til september 2023. Der er endnu ingen timing for Eks deponering.

I dag, forklaret< stærk >hits radio, i går

Vox.coms flagskibspodcast, Today, Explained, udvides til radio. Fra mandag begyndte showet at blive sendt på 13 offentlige netværk på tværs af snesevis af stationer gennem et partnerskab med WNYC Studios. Vox skriver, at det udvider sit show til æteren, fordi “ikke alle er podcast-lyttere (endnu), og vi ønsker at nå så bredt et publikum som muligt.” (Stor afsløring om denne: Vox er en del af Vox Media, som ejer The Verge og Hot Pod.)

Rooster Teeth lancerer mentorprogram

Rooster Teeth og WarnerMedia Access arbejder sammen om at lancere et Digital Creators Program med fokus på at støtte “ historisk underrepræsenteret digitalt talent.” Programmet, som vil acceptere otte skabere, løber i tre måneder og omfatter et stipendium og en måneds bolig til et ophold i Austin.

Programmet er ikke kun for podcastere, men det vil indeholde fokus på podcastudvikling og -produktion samt hosting og medietræning. Ansøgninger er åbne nu til og med den 8. maj.

Parcast truer med at strejke

Medlemmer af Parcast Union fortalte Spotify mandag, at de er klar til at strejke, hvis de ikke kan nå en aftale i de “sidste dage” af forhandlinger. Fagforeningen siger, at 96 procent af dens medlemmer underskrev et løfte om at støtte en strejke, hvis det var nødvendigt. De to sider er stadig uenige om sproget om mangfoldighed, lønminimum og IP-rettigheder, ifølge Bloomberg. (En anden afsløring her: Parcast Union organiserer sig med Writers Guild of America, East; Vox Media Union, som jeg er en del af, er også organiseret med WGAE.)

Spotify indgik treårige aftaler med Gimlet Union og Ringer Union tilbage i april 2021. Gimlet-medarbejdere annoncerede planer om at blive forbundne i marts 2019, blot en måned efter at Spotify købte virksomheden, og Ringer-medarbejdere var allerede i gang med at organisere sig, da virksomheden blev erhvervet. Parcasts forhandlinger har ikke strakt sig i særlig lang tid efter disse standarder, men de sidste dage med forhandlinger er ofte, når nogle af de mest følsomme og vigtige emner diskuteres. Denne trussel betyder ikke, at Parcast nødvendigvis vil slå til, men det er en af ​​mange pressede taktikker, som en fagforening kan udrulle, da den arbejder hen imod en bedre aftale for medlemmerne i disse diskussioner sent i spillet.

Det var alt for i dag. Jeg vil have mere til Insider-medlemmer torsdag og fredag.

Tak, fordi du tilmeldte dig!

Tjek din indbakke for en velkomst-e-mail.

E-mail Ved at tilmelde dig accepterer du vores fortrolighedserklæring, og europæiske brugere accepterer dataoverførselspolitikken. Abonner