Epic lancerer Unreal Engine 5

0
93

Næsten to år efter den første gang blev annonceret, har Epic Games frigivet sin næste generation af spilmotor. Som en del af en State of Unreal-begivenhed i dag afslørede virksomheden, at Unreal Engine 5 nu er tilgængelig til download.

Den opdaterede motor byder på en række forbedringer for udviklere – herunder forbedret ydeevne og en opgraderet brugergrænseflade – men de vigtigste ændringer kommer fra en håndfuld teknologier designet til mere fotorealistiske billeder. Disse inkluderer Lumen, “en fuldt dynamisk global belysningsløsning” til mere naturtro belysning, og Nanite, som Epic siger “giver dig muligheden for at skabe spil og oplevelser med enorme mængder af geometriske detaljer.” Der er også mere praktiske værktøjer, såsom evnen til at opdele dele af en åben verden for at gøre det lettere for teams at arbejde selvstændigt på områder. Alt i alt forventes disse værktøjer at gøre det lettere at lave spil i stor skala med høj kvalitet; CD Projekt Red har allerede bekræftet, at det bruger værktøjet til at bygge den næste Witcher.

Selvom dette er første gang, motoren er bredt tilgængelig for spiludviklere, er et par store UE5-projekter allerede blevet frigivet til offentligheden gennem Epic selv. I december sidste år flyttede Fortnite over til Unreal 5, og på samme tid udgav Epic The Matrix Awakens, en imponerende tech-demo, der fusionerede lighederne fra Keanu Reeves og Carrie-Anne Moss med en stor åben verden befolket af udviklerens Metahuman-karakterer. .

“Det er meget godt, at vi kan eksperimentere med brugeroplevelsesstrømmene langt før nogen andre gør det,” siger Epic CTO Kim Libreri til The Verge. »Så faktisk er det meget værdifuldt for vores kunder, fordi det betyder, at de ikke skal igennem det. Vi ender ikke med at lægge super ugennemtænkte arbejdsgange frem for alle brugere. Det er fantastisk fra det perspektiv, især med noget så stort som Matrix-demoen og så stort som Fortnite.”

Lyra. Billede: Epic Games

Som en del af dagens lancering af UE5 gør Epic også en prøve af The Matrix Awakens by – uden Hollywood-stjernerne – tilgængelig for spiludviklere at bygge videre på. “Jeg tror, ​​vi kommer til at se nogle ret fantastiske ting,” siger Libreri. Epic udgiver også et eksempel på multiplayer-skydespil kaldet Lyra, bygget i UE5, som ligner meget Unreal Tournament og er noget, udvikleren siger, kan være en “praktisk læringsressource” for spilskabere.

Uden for spil er motorer som Unreal også blevet mere og mere populære til andre applikationer, især film og tv. The Mandalorian brugte for eksempel Unreal til sine virtuelle sæt. Med værktøjer som UE5 og en ny generation af gaming-hardware, tror Libreri, at vi vil se mere af denne form for crossover mellem medier. Tidligere, siger han, ville skabere bygge “filmkvalitetsaktiver”, som derefter skulle skaleres ned for at blive brugt i et spil. Nu begynder disse linjer at udviskes, hvilket åbner op for alle mulige muligheder.

“Det betyder virkelig, at på tværs af mediegrænser, uanset om du laver en film, et tv-program eller endda laver en virksomhedsapplikation, behøver du egentlig ikke tænke nær så meget over at træffe det valg,” forklarer han. “Selvfølgelig, hvis du skal sende videre på lavere platforme, skal du stadig tænke på, hvor mange trekanter der er i scenen. Men på den nye generation af hardware er det absolut en game-changer. Det er fuldstændig muligt, at en scene, der er lavet til et streamingshow på Netflix eller Disney – hvor de grundlæggende har brugt de højeste opløsningsaktiver – der er en chance for nu, at ting kan dukke op i et spil eller, når vi går mod fremtiden, vise op i en eller anden metavers oplevelse.”