Activision Blizzard-ansatte vinder deres fagforeningsstemme

0
24

The Game Workers Alliance, fagforeningen af ​​kvalitetssikringsarbejdere ved Activisions datterselskab Raven Software, har vundet deres fagforeningsstemme. Stemmerne blev talt op i dag, og fagforeningen bestod med 19 ud af 22 stemmer med to udfordrede stemmesedler. Valget gør Game Workers Alliance (GWA) til den første fagforening for Activision Blizzard og kun den anden formelle fagforening i den amerikanske videospilindustri.

Afstemningen er kulminationen på måneders organisering og en tilsyneladende samordnet indsats for fagforeningsophævelse på vegne af Activision Blizzard. I december, efter at 12 QA-medarbejdere blev informeret om, at de ville blive afskediget i januar, iscenesatte QA-medarbejdere en arbejdsnedlæggelse, der blev til en fem uger lang strejke på det Wisconsin-baserede Call of Duty-supportstudie. Ved afslutningen af ​​denne strejke dannede de resterende QA-arbejdere Game Workers Alliance i partnerskab med Communications Workers of America (CWA).

Activision Blizzard var vedholdende i sine forsøg på at hindre fagforeningsbevægelsen. Dage efter, at GWA blev dannet, blev Raven QA-medarbejdere brudt ud af deres enkelte afdeling og fordelt på flere hold. Virksomheden undlod også frivilligt at anerkende GWA, hvilket udløste valgprocessen. I løbet af den tid anmodede virksomheden National Labor Relations Board (NLRB) om at bestemme, at stemmeenheden skulle bestå af Raven Software-ansatte i stedet for blot QA-medarbejderne, der forsøgte at organisere sig, hvilket potentielt kunne have udvandet det nødvendige flertal for formelt at vælge en fagforening .

I april i år konverterede Activision Blizzard over 1.000 midlertidigt ansatte og kontraktansatte til fuld tid og tildelte dem en minimumsbasisløn fra $20/time. Selvom alle QA-medarbejdere hos Raven allerede var blevet konverteret til fuldtidsstatus, blev de informeret om, at de ikke ville være berettiget til at modtage minimumslønnen. I en e-mail til virksomheden skrev Brian Raffel, studieleder hos Raven: “Gennem direkte dialog med hinanden forbedrede vi lønnen, udvidede fordelene og gav professionelle muligheder for at tiltrække og fastholde verdens bedste talenter.”

< p id="YsEgaM">Raffels sprog udråbte virksomhedens linje, Activision Blizzard har brugt, siden fagforeningsprocessen begyndte: at medarbejdere kun kan vinde fordele, de søger gennem “direkte dialog” med deres arbejdsgiver. Det er sproget, som Tom Smith, national organiserende direktør hos CWA, har kaldt, “de mest trætte anti-fagforeningstalepunkter lige fra fagforeningens ophævelsesmanuskript.”

En uge før afstemningen var for at begynde, anmodede Activision Blizzard NLRB om at genoverveje sin beslutning om at holde afstemningen, en anmodning der blev afvist.

I en helt separat, men relateret sag sagde NLRB, at den har beviser for, at Call of Duty-udgiveren overtrådte arbejdslovgivningen. I en rapport fra Bloomberg udtalte NLRB, at Activision Blizzard truede medarbejdere, idet de sagde, at de ikke kunne tale om løn, timer eller arbejdsforhold og implementerede en restriktiv social mediepolitik, der også blandede sig i medarbejdernes beskyttede organisationsrettigheder. Nyheden brød ud få timer før fagforeningens afstemning blev læst op, og hvis virksomheden ikke forliges, har NLRB udtalt, at den formelt vil indgive en klage. Activision Blizzard har afvist påstandene.

I dag var fagforeningsvælgerne, på trods af deres arbejdsgiveres monumentale indsats, endelig i stand til at udøve deres beskyttede ret.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here