Forskere bruger Googles app til at studere telefonens effekt på mental sundhed

0
25

Universitetet i Oregon laver en undersøgelse af, hvilken effekt telefoner har på mental sundhed, ved hjælp af Googles Health Studies-app. Målet med undersøgelsen er at se, hvordan folk rent faktisk bruger deres telefoner, og hvordan det påvirker deres velbefindende. Et indlæg på virksomhedens blog skrevet af en af ​​de ledende forskere på projektet siger, at målet med forskningen i sidste ende vil kunne hjælpe virksomheder med at designe bedre produkter og endda forme politik og uddannelse i fremtiden.

Ifølge blogindlægget bruger forskere appen, fordi den kan hjælpe dem med at få et bedre billede af, hvordan folk faktisk bruger deres telefoner, i modsætning til andre undersøgelser, når folk bliver bedt om at strong>spore og rapportere deres egen brug af apps – en metode, der kan være mindre nøjagtig, end forskere måske synes om. Forskere håber, at denne app-baserede tilgang vil lade dem finde forhold, som andre undersøgelser har overset, såsom hvordan den tid, du bruger på at se på en skærm, faktisk påvirker din søvn. De håber også, at en reduktion af mængden af ​​arbejde, deltagerne skal udføre, vil lade dem tiltrække en større gruppe mennesker. Ud over at få en større stikprøvestørrelse kan dette hjælpe dem med at få data fra undertjente og yngre befolkninger.

Spørgsmålet: hvordan påvirker telefonbrug ting som din søvn og fysisk aktivitet

Forskerne siger, at de vil indsamle “direkte, objektive mål for, hvordan folk bruger deres telefoner” med “passiv og kontinuerlig sensorteknologi.” De siger også, at din telefon vil være i stand til “direkte at måle mange af de veletablerede byggesten til velvære, såsom søvn og fysisk aktivitet.” Hvis du har en Fitbit, kan du også vælge at dele nogle data fra den. Ifølge Googles talsmand Iz Conroy bruger systemet “nogle af de samme API'er som” Androids indbyggede Digital Wellbeing-system, der sporer, hvordan du bruger din telefon, men “dataene indsamles separat under gennemsigtige forskningsprotokoller.” Conroy brugte antallet af gange, du låser din telefon op, og de kategorier af apps, du bruger, som eksempler på, hvilken slags data undersøgelsen vil indsamle.

Indlægget siger, at brugere bliver nødt til at give ” informeret samtykke” til at deltage, og at dataene “vil blive administreret i henhold til strenge etiske standarder og kun vil blive brugt til forskning og til at informere om bedre produkter.” Det siger udtrykkeligt, at dataene “aldrig vil blive solgt eller brugt til reklamer.”

Appen Health Studies blev introduceret i december 2020 med en undersøgelse af luftvejssygdomme. Folk kan bruge appen til at tilmelde sig som deltagere i undersøgelser, hvor den samler deres data og samler dem, så forskerne kan se tendenser for demografi, men ikke en persons personlige oplysninger. Hvis du er interesseret i at bidrage til den digitale trivselsundersøgelse, kan du downloade appen fra Play Butik og tilmelde dig for at deltage i undersøgelsen, når den lanceres fredag ​​den 27. maj. Undersøgelsen vil spore dit telefonbrug og dit helbredsmønster i fire uger.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here