Google Maps' historiske Street View-billeder kommer til mobilenheder

0
24

Google Maps' Street View-funktion får et par opgraderinger for at fejre tjenestens 15-års jubilæum, annoncerede søgegiganten i dag. Den første er en ny funktion, der kommer til iOS- og Android-apps, der viser historiske Street View-billeder på din telefon. Det andet er et nyt, mere bærbart kamera, som Google håber vil gøre det lettere for det at tage Street View-billeder i fremtiden.

Siden 2014 har det været muligt at bruge Street View til at se, hvordan et sted har ændret sig gennem årene via desktopversionen af ​​Google Maps. Men nu vil tjenestens iOS- og Android-apps have samme evne. Du får adgang til det ved at trykke hvor som helst på skærmen, mens du er i Street View-tilstand, og vælg derefter “se flere datoer” for at få adgang til en placerings historiske billeder. Google annoncerer, at funktionen vil vise billeder, der går helt tilbage til Street Views lancering i 2007 på steder, hvor det er tilgængeligt.

Det nye kamera vejer mindre end 1,5 pund. Billede: Google
Kameraet kan også lettere eftermonteres på toppen af ​​eksisterende biler. Billede: Google

Den anden meddelelse, som Google kommer med for at falde sammen med Street Views jubilæum, er et nyt, mere bærbart kamera til at optage 360-graders billeder. I øjeblikket bruger søgegiganten dedikerede biler og store kameraudstyrede rygsække (kaldet Trekkers) til at fotografere verden, men det nye kamera krymper al denne funktionalitet ned til en enhed, der vejer lidt under 15 pund (ca. 6,8 kg) og for at citere Googles blogindlæg, “omtrent på størrelse med en huskat.”

Kameraet er designet til at gøre det nemmere for Google at tage Street View-billeder rundt om i verden, så det kan lave hyppigere opdateringer. For eksempel, i stedet for at betale for at transportere dedikerede kamera-udstyrede biler, kan Google blot eftermontere sit nye kamera i et eksisterende køretøj. Og i betragtning af, at Street View-data allerede er blevet indsamlet ved at spænde de eksisterende omfangsrige kameraer til alt fra snescootere til venetianske gondoler, er det nemt at forestille sig en lang række nye køretøjer, som Google burde kunne spænde det nye kamera til.

Selvom Google lægger vægt på portabiliteten af ​​det nye kamera, siger lederen af ​​Street Views hardwareteam Steven Silverman, at der også burde være nogle fordele ved, hvordan hvert panorama ser ud. “Sensorerne er af endnu højere kvalitet, de har lavere signal til støj,” siger Silverman. “Disse billeder bliver endnu smukkere.” De syv kamerasensorer i hvert kamera optager panoramabilleder, der er 140 megapixel i opløsning, samme som før, og selvom der ikke er indbygget lidar-sensorer som standard, siger Silverman, at kameraet er designet til at kunne tilpasses, så de kan tilføjes, når påkrævet.

Street View er en virkelig nyttig funktion (hvor mange af os har fundet et sted online, før vi selv tager dertil) og en sjov nyhed (med en intens konkurrencescene at matche). Men for Google er kameraer, der roamer i gaderne, også en nyttig måde at forbedre sine Google Maps-data på. Street View-billeder bruges til at tilføje nyåbnede virksomheder til Google Maps, forbedre oplysninger om virksomhedernes åbningstider og give oplysninger om hastighedsbegrænsninger på veje.

Silverman siger, at det nye kamera vil blive rullet ud sammen med dets eksisterende biler og Trekkers næste år.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here