Niantic bevæger sig ud over spil med Lightship AR-platformen og et socialt netværk

0
21

Niantic skabte sig et navn i mobilspilindustrien gennem Pokémon Gos vedvarende succes. Nu håber virksomheden på at blive noget andet: en platform for andre udviklere at bygge lokationsbevidste AR-apps ovenpå.

Denne plan har været i værkerne siden mindst 2018, men den tager et stort spring fremad i denne uge med den længe ventede udgivelse af Niantics placeringskortsoftware til AR, som den kalder Visual Positioning System eller VPS i et nik til GPS . Teknologien gør det således, at AR-oplevelser kan jordes til en fysisk placering, som forsiden af ​​en bygning eller et parkmonument, i stedet for blot at svæve formålsløst gennem en telefons kameravisning.

Udviklere kan nu bruge VPS som teltstangsfunktionen i Niantics bredere Lightship SDK, som også giver flere enheder adgang til en delt AR-oplevelse – som et 3D multiplayer-spil – på samme tid. VPS vil være gratis i en indledende offentlig betaperiode og skifter derefter senere i år til et træt faktureringssystem, der er baseret på en apps antal månedlige brugere, ifølge Niantic talsmand Jonny Thaw.

Udover VPS udgiver Niantic i denne uge også Campfire, et lokalitetsbaseret socialt netværk, der integreres med dets spil og fremtidige apps, der bruger Lightship. Campfire trykker på din Niantic-kontos liste over venner for at vise deres placeringer på et kort, hvis de tilmelder sig, sammen med oplevelser i nærheden. Du kan organisere og svare på møder i det virkelige liv for disse oplevelser, såsom et Pokémon-raid, og chatte med andre spillere i en gruppe. Målet er, at Campfire ikke kun skal gøre Niantics spil mere sociale, men også give andre udviklere mulighed for at få deres Lightship-drevne apps opdaget af virksomhedens millioner af brugere.

For at drive VPS har Niantic crowdsourcet millioner af telefonkamerascanninger af placeringer i den virkelige verden af ​​både Ingress- og Pokémon Go-spillere. Det hævder at have 20.000 VPS-aktiverede lokationer rundt om i verden sammen med præcise kort på centimeterniveau for store dele af San Francisco, London, Tokyo, Los Angeles, New York City og Seattle.

Niantic

Med dette placeringslag håber Niantic at tilbyde et kritisk stykke infrastruktur til AR-apps, uanset om de er på telefoner eller i sidste ende smarte briller. Virksomheden opkræver udviklere med store brugerbaser for at få adgang til server-side aspekter af Lightship, herunder VPS og multiplayer funktionalitet. Det giver Niantic en potentiel indtægtsstrøm ud over det betydelige beløb, det allerede tjener fra Pokémon Go, selvom administrerende direktør John Hanke ikke forventer, at Lightship vil være en meningsfuld indtægtsdriver på kort sigt.

For et par måneder siden købte Niantic 8th Wall, en startup, der sælger AR-udviklingsværktøjer til nettet i stedet for native apps på iOS eller Android. Niantic planlægger at holde 8th Wall kørende og integrere Lightship, så browserbaserede AR-oplevelser får adgang til dets kortlægningsteknologi. Mens større virksomheder som Meta og Snap prioriterer AR-udviklerværktøjer til deres egne platforme, ser Hanke en mulighed for at tilbyde et værktøjssæt, der fungerer overalt via en webbrowser.

“Vores mål er at skabe værktøjer til folk, der ønsker at bygge apps, de kan køre på tværs af platforme, og som de ejer og kontrollerer,” siger han til The Verge. “Og de er ikke kun funktioner på en andens tjeneste, men de er faktisk applikationer, der kan eksistere alene, og som hele virksomheder kan bygges op omkring.”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here