Nyt partnerskab forbinder positive COVID-19-tilfælde med antivirale midler – for en pris

0
22

Den molekylære COVID-19-testvirksomhed Detect i hjemmet samarbejder med sundhedsudbyderen Carbon Health for at give kunder, der tester positiv nem adgang til antivirale midler behandlinger, meddelte virksomhederne i dag.

Programmet “Test to Treat at Home” kører direkte gennem Detect-appen, som forbinder personer, der tester positive for COVID-19, med Carbon Health. Derefter kan de oprette aftaler for virtuelle eller personlige besøg, afhængigt af deres placering. Ved den aftale kan en udbyder ordinere et antiviralt middel som Paxlovid, og patienter kan hente lægemidlet samme dag – en tidsbesparelse for et lægemiddel, der skal tages inden for fem dage efter symptomernes start.

Programmet er modelleret efter Biden-administrationens Test to Treat-program, som lader folk få COVID-19-tests og antivirale lægemidler på føderalt kvalificerede sundhedscentre, apoteker og langtidsplejefaciliteter rundt om i landet.

Men i modsætning til det føderale program, som er gratis, har Detect and Carbon Health-partnerskabet en pris – som kunne forhindre det i at være bredt tilgængeligt. En Detect-hub og en enkelt test koster $85, og hver efterfølgende test koster yderligere $49. Carbon Health-besøg er dækket af mange forsikringsselskaber, men for uforsikrede kan virtuelle besøg løbe helt op til $69 og personlige besøg så højt som $195.

Alligevel kunne modellen være en måde at forbinde flere mennesker med antivirale midler. Selvom forsyninger af stoffer som Paxlovid er oppe i USA, bliver de stadig ikke så udbredt, som de kunne være. Nogle mennesker, der kunne kvalificere sig til lægemidlet baseret på risikofaktorer, kæmper stadig for at få adgang til recepter, og den øgede brug af hjemmetest betyder, at folk tester positivt uden kontakt med en sundhedsudbyder.

“Hjemmetestene er her, den antivirale forsyning er her,” sagde Hugo Barra, administrerende direktør for Detect, til The New York Times. “Nu skal vi bare forbinde prikkerne.”

At skabe mere effektive systemer til at tilskynde til test og forbinde mennesker med tilgængelig pleje er vigtige værktøjer til at sænke sundhedsbyrden af ​​pandemien, hvilket er stadig i gang. COVID-19-tilfælde stiger i USA, efterhånden som smitsomme og immunundvigende versioner af omicron-varianten bevæger sig gennem landet.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here