SpaceXs Gwynne Shotwell forsvarer Elon Musk over for ansatte efter beskyldninger om seksuel forseelse

0
23

SpaceX-præsident Gwynne Shotwell sendte en e-mail i hele virksomheden i sidste uge som svar på en rapport om anklager om seksuelle overgreb mod CEO Elon Musk og hævdede, at hun ikke mener, at beskyldningerne er sande. E-mailen, som først blev rapporteret af CNBC og gennemgået af The Verge, gentog også, at SpaceX har en “NUL-tolerance”-politik for chikane.

“Personligt mener jeg, at påstandene er falske; ikke fordi jeg arbejder for Elon, men fordi jeg har arbejdet tæt sammen med ham i 20 år og aldrig set eller hørt noget, der ligner disse påstande,” skrev Shotwell i mailen. “Enhver, der kender Elon som jeg, ved, at han aldrig ville opføre eller tolerere denne påståede upassende adfærd.”

I sidste uge offentliggjorde Business Insider en rapport, der hævdede, at SpaceX havde betalt en tidligere virksomheds stewardesse $250.000, efter at hun anklagede Musk for at blotte sig selv og foreslå hende, mens hun gav ham en massage. Musk har siden afvist beskyldningerne, selvom han fortalte Insider, at der er “meget mere i denne historie”, mens han også kalder artiklen for et “politisk motiveret hit.”

“Enhver, der kender Elon som jeg gør, ved han ville aldrig opføre eller tolerere denne påståede upassende adfærd.”

“Hvis jeg var tilbøjelig til at deltage i seksuel chikane, er det usandsynligt, at det bliver første gang i hele min 30-årige karriere, at det kommer frem,” sagde Musk til Business Insider.

I sin e-mail til virksomhedens ansatte, med titlen “The recent news story”, argumenterede Shotwell, at “enhver anklage om chikane tages meget alvorligt, uanset hvem der er involveret”, og at SpaceX HR undersøger alle de krav, den modtager. Hun nævnte ikke den påståede betaling på $250.000. “Af hensyn til privatlivets fred vil jeg aldrig kommentere på juridiske spørgsmål, der involverer ansættelsesspørgsmål,” skrev Shotwell.

SpaceX reagerede ikke på en anmodning om kommentar fra The Verge i tide til offentliggørelse.< /p>

SpaceX har en “no A-hole”-politik, når det kommer til medarbejdernes adfærd. Men i december skrev en tidligere SpaceX-medarbejder et essay i Lioness og hævdede, at hun havde været udsat for voldsom seksuel chikane i virksomheden, og at HR ikke gjorde meget for at adressere hendes påstande. The Verge talte også med yderligere fire tidligere SpaceX-medarbejdere, som bakkede op om essayet og beskrev en kultur af seksuel chikane, som var dårligt håndteret af HR.

Få dage før essayets udgivelse, Shotwell mailede SpaceX-medarbejdere om virksomhedens “nul-tolerance”-politik mod chikane og “ingen A-hole-politik.” Hun opfordrede også medarbejderne til at træde frem, hvis de havde oplevet chikane.

“Rettidig rapportering af chikane er nøglen til vores fastholdelse af SpaceX som et godt sted at arbejde; vi kan ikke rette det, vi ikke ved, skrev Shotwell i e-mailen, der blev sendt i december. “Hvis du er opmærksom på eller oplever nogen form for chikane eller diskrimination, skal du rapportere det til din leder eller en HR-repræsentant.”

Men hun bemærkede, at virksomheden kunne forbedre sin HR praksis. “Vi ved også, at vi altid kan gøre det bedre,” skrev Shotwell i december-e-mailen. “Det er grunden til, at HR har anmodet om feedback fra grupper på tværs af virksomheden for at sikre, at processen er effektiv. HR vil også gennemføre en intern revision, efterfulgt af en tredjepartsrevision.”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here