Apple-demoer Safaris 'adgangsnøgler'-understøttelse i macOS Ventura, der vil hjælpe med at bringe adgangskoder til ophør

0
183

Ved sin WWDC 2022-begivenhed demonstrerede Apple netop, hvordan Safari i macOS Ventura vil understøtte “passkeys”, en log-in-standard, der er bygget med support på tværs af platforme for at aktivere logins, der ikke bruger adgangskoder på alle. Apple er heller ikke alene i denne indsats, da Google og Microsoft i sidste måned sluttede sig til Apple for at annoncere deres nye skridt fremad for et længe under udvikling plan om at dræbe adgangskoder én gang for alle.

Ved helt at undgå brugen af ​​adgangskoder bør de forhindre brugere i at blive ofre for phishing-angreb, social engineering eller botangreb, der tilslutter adgangskoder, der er fanget fra databaser med lækkede adgangskoder. I stedet kan du bruge en enhed (som din telefon eller computer) som din primære godkendelsesenhed, så brug af Face ID eller Touch ID eller indtastning af enhedens PIN-kode vil være nok til, at du kan logge ind på forskellige tjenester på tværs af nettet.

Relateret

Apple, Google og Microsoft vil snart implementere login uden adgangskode på alle større platforme

Grid View

  • 0

Apple viste, hvordan “adgangsnøglerne” er sikkerhedskopieret i iCloud-nøgleringen, hvilket muliggør synkronisering på tværs af Mac, iPhone, iPad og Apple TV, med ende-til-ende-kryptering på plads, såvel som de QR-koder, du ville bruge til at parre din telefon med systemet. Når du bruger dem til at logge ind på en tjeneste, forbliver de faktiske nøgler på din enhed, hvilket er en anden foranstaltning til at holde dem sikret.

Denne adgangskodefri autentificeringsstandard er etableret af FIDO Alliance og lover support på tværs af forskellige platforme. Apple, Google og Microsoft sagde, at de forventer at understøtte det nye system på deres platforme inden for det næste år, og at dømme efter denne demonstration vil macOS Ventura og iOS 16 være blandt de første måder at prøve det af.