LastPass' mobilapp giver adgang til din skrivebordsboks uden en hovedadgangskode

0
167

Password manager LastPass udruller en ny “adgangskodeløs” metode til at få adgang til sin skrivebordsboks i dag.

Tidligere skulle brugere indtaste deres hovedadgangskode for at låse op for virksomhedens skrivebordsboks (og dens gemte adgangskoder). Nu vil de være i stand til at autentificere adgang via virksomhedens mobilapp. Dette vil formentlig omfatte muligheden for at bruge din telefons biometriske login-funktioner, såsom ansigts- og fingeraftrykslås, selvom LastPass ikke har været helt klar over, hvordan dette vil fungere i praksis.

“Få øjeblikkelig adgang til de konti, der bruges hver dag – uden nogensinde at skulle indtaste en adgangskode”

LastPass karakteriserer dette som et “adgangskodeløst” login, men det er vigtigt at bemærke, at din hovedadgangskode ikke er på vej nogen steder snart. LastPass' chief secure technology officer Chris Hoff siger, at masteradgangskoder stadig vil være nødvendige for at registrere en LastPass-konto, tilføje nye pålidelige enheder, foretage ændringer på en konto eller indtaste, hvis et adgangskodeløst loginforsøg mislykkes. Men håbet er, at denne nye autentificeringstilgang kan være et første skridt mod en fuldstændig udfasning af masteradgangskoden, efterhånden som industrien bevæger sig mod adgangskodefri godkendelse ved hjælp af standarder som FIDO.

“LastPass er begejstret for at være den første løsning og eneste adgangskodeadministrator, der giver brugerne mulighed for sikkert og ubesværet at logge ind, administrere deres kontooplysninger og få øjeblikkelig adgang til de konti, der bruges hver dag – uden nogensinde at skulle indtaste en adgangskode,” sagde LastPass' Hoff.

Dagens meddelelse er fokuseret på desktop LastPass-brugere, som i øjeblikket ikke tilbydes nogen biometriske login-muligheder som et alternativ til at indtaste deres hovedadgangskode. I mellemtiden tilbyder virksomhedens apps allerede på mobilen biometriske login-muligheder, herunder fingeraftryk og ansigtslås.

Ændringerne kommer lidt over et år efter, at LastPass foretog væsentlige ændringer i sin prisstruktur, hvilket i høj grad begrænsede anvendeligheden af ​​dets gratis niveau. Sidste marts begrænsede det gratis brugere til kun at kunne få adgang til deres adgangskoder på mobil eller desktop – ikke begge dele. Virksomheden bag tjenesten har også gennemgået ændringer, efter at den tidligere ejer GoTo (dengang kendt som LogMeIn) annoncerede planer om at spinde LastPass ud til et uafhængigt selskab sidst sidste år.

LastPass' pressemeddelelse siger ikke, om dens nye adgangskodefri funktion vil være begrænset til betalte brugere, eller om den også vil være tilgængelig via dens gratis niveau. Vi har fulgt op med virksomheden for afklaring.