Apple sætter endelig Apple Watch Series 3 ud på græs

0
204

Det er fem år siden, Apple lancerede Series 3, og ved WWDC 2022 lagde det effektivt smarturet til hvile. watchOS 9 vil ikke understøtte Series 3, og det betyder sandsynligvis, at Apple Watch SE officielt vil tage over som Apples budget smartwatch.

Series 3 introducerede mobilopkald, da den blev lanceret i 2017, og på det tidspunkt var det et fantastisk smartwatch. (Selvom batterilevetiden kunne have været en smule bedre.) Mens Apple fortsatte med at støtte uret gennem årene, blev det mere og mere klart, at Series 3's dage var talte. Siden udgivelsen af ​​watchOS 7 i 2020 har mange brugere rapporteret om Series 3-kampe for at opdatere til ny software. Og watchOS 9 introducerede en masse nye sundheds- og fitnessfunktioner.

Da Apple Watch SE blev lanceret i 2020 sammen med Series 6, mudrede det vandet med hensyn til, hvilket ur der virkelig var budgetmuligheden. Det skyldes, at Series 3 stadig var en mulighed – til en stærkt nedsat pris. På det tidspunkt blev Series 3 præsenteret som et begynderur, mens SE var for folk, der ledte efter det næste niveau op uden at skulle betale for et flagskib.

Det… var ikke en god idé. Selvom det lykkedes dig at opgradere til det nyeste watchOS, virkede mange af de nyere funktioner ikke så godt. Nogle var slet ikke inkluderet, på trods af at Series 3 understøttede senere versioner af watchOS. Appens indlæsningstid var så langsomme, at det bare ikke var det værd.

SE vil sandsynligvis blive flyttet fra at være et mellemklasseur til et startniveau. Foto af Dan Seifert/The Verge

I øjeblikket siger rygtemøllen, at Apple planlægger at udgive tre nye Apple Watches i år: Series 8; et robust Apple Watch; og en opdateret version af SE. Det er næsten sikkert efter dagens opdateringer, at en form for robust ur er på vej, da watchOS 9 tilføjer multisportsaktiviteter for triatleter, mere dybdegående målinger for løb og flere nye træningsvisninger. Men at droppe støtten til Series 3 giver ekstra troværdighed til rygter om, at vi også kan se en ny SE.

Skulle alt dette lykkes, ville det være et meget smartere produktsortiment end det, der er tilgængeligt i øjeblikket. Du vil have et ur, der henvender sig til Garmin- eller Polar-publikummet, et ur til folk, der prioriterer smarte funktioner frem for fitness, og et ur til folk, der ikke ønsker at bruge for meget. Dette ville reelt betyde, at Apple flytter SE som sin entry-level-enhed i stedet for sin mellemtone-enhed. Det kan til gengæld betyde, at standard Series 8 bliver det nye mellemklasseur, mens den robuste version indtager premium-pladsen. I bund og grund ville urserien ligne iPhone-serien meget mere.

Hvis du er en Series 3-ejer, behøver du ikke at opgradere med det samme. Det er faktisk bedre at vente til senere på efteråret, når Apple annoncerer Series 8. På det tidspunkt kan du normalt finde ældre eller renoverede flagskibe som Series 4, 5, 6 og 7 til en mere velsmagende pris. Eller, afhængigt af om vi får en ny SE med opdaterede funktioner, kan det også være en overbevisende mulighed. Men endnu en gang, hvis du overvejer at købe en ny serie 3 til superbilligt – lad være. Det er lige meget, hvor “god” aftalen er. Det var et dårligt køb i 2020 og 2021, og det er stadig en dårlig idé i 2022.

Relateret: