Apple vil få USB-C-tilbehør til at bede om din tilladelse til at videregive data

0
210

Er du typen, der vil tøve med at oplade gadgets fra en offentlig oplader – som dem, der kommer til sædet i dit fly? Apples første beta af den netop annoncerede macOS 13 Ventura indeholder en funktion, der tilsyneladende er designet til at imødegå manipulationsfrygt. Det vil få USB-C- og Thunderbolt-tilbehør eksplicit til at bede om din tilladelse, før de kan kommunikere med MacBooks drevet af Apples M1- eller M2-chips.

Her er den fulde beskrivelse af funktionen fra Apples release notes:

På bærbare Mac-computere med Apple-silicium kræver nyt USB- og Thunderbolt-tilbehør brugergodkendelse, før tilbehøret kan kommunikere med macOS for forbindelser, der er kablet direkte til USB-C Havn. Dette gælder ikke strømadaptere, selvstændige skærme eller forbindelser til en godkendt hub. Enheder kan stadig oplades, hvis du vælger Tillad ikke.

Du kan ændre sikkerhedskonfigurationen i Systemindstillinger > Sikkerhed og privatliv > Sikkerhed. Den indledende konfiguration er Spørg efter nyt tilbehør. Konfiguration af en tilgængelighed Switch Control indstiller politikken til altid at tillade brug af tilbehør. Godkendte enheder kan oprette forbindelse til en låst Mac i op til tre dage.

Tilbehør knyttet under softwareopdatering fra tidligere versioner af macOS tillades automatisk. Nyt tilbehør, der er vedhæftet før genstart af Mac'en, kan muligvis opregne og fungere, men det vil ikke blive husket, før det er tilsluttet en ulåst Mac og udtrykkeligt godkendt.

Jeg har læst igennem et par gange nu, og jeg kan ikke se en åbenlys ulempe. Dine MacBooks vil stadig oplades fint, de vil stadig oprette forbindelse til eksterne skærme, og du kan slå det hele fra, hvis du ikke vil have fejl. Apple forsøger ikke at skabe en ny certificering her – det er dig, der har kontrol. Det lyder som om, det bare er en ekstra beskyttelse mod potentielt ondsindede eller ikke-kompatible USB-gadgets, som begge er rigtige ting, og hvoraf mindst den ene har beskadiget MacBooks i den seneste tid.

Måske vil det være en mere realistisk løsning end den, USB Implementers' Forum lancerede i 2019 (pdf), som krævede, at virksomheder skulle vedtage et “USB Type-C Authentication Program”, der gav hver USB-enhed et krypteret certifikat for at bekræfte dens identitet og bekræfte dens muligheder.

Apples løsning stopper muligvis ikke nødvendigvis “USB Killer”-gadgets, som forsøger at stege computere ved at overbelaste deres USB-porte med for meget strøm. “Upassende strøm” var et af de problemer, som USB-IF's idé forsøgte at bekæmpe.

Apropos USB-C-strøm, så er det officielt klar til et stort løft snart: den første 240W USB-C PD-kabler brød for nyligt dæksel, og vi venter spændt på de opladere, bærbare computere og eksterne batterier, der måtte følge med dem.

Relateret

Lad os tale om fremtiden for USB-C