Apples design bliver lidt mere menneskevenlig – sådan set

0
215

Apples WWDC 2022-meddelelser manglede store, sprudlende nye funktioner, og Siri var stort set MIA. Men i mangel af Apples virtuelle assistent fik vi en masse små, men potentielt meningsfulde softwareopdateringer centreret omkring en meget virkelig person: dig. Og mig. Udviklere kender os som “slutbrugere”, men vi er ellers kendt som mennesker.

Mennesker er anderledes end slutbrugere, fordi vi glemmer ord, laver slåfejl og ved et uheld trykker på send på en vigtig e-mail, før den er klar. Mennesker har også individuelle personligheder og stærke meninger om skrifttyper, og vi ville gerne have det, hvis de enheder, vi har rundt på 24/7, afspejlede det lidt mere. Historisk har Apple foretrukket at holde et stramt greb om alle aspekter af sine enheder, fra hvordan de ser ud til den måde, mennesker får lov til at interagere med dem. Dette års WWDC gav os et glimt af Apples blødgøring, som bare greb lidt for at anerkende menneskene på den anden side af deres produktpipelines. Det er en velkommen udvikling, men tag ikke fejl – Apple udleverer ikke for meget kontrol.

Udviklere kender os som “slutbrugere”, men vi er ellers kendt som mennesker

For det første vil Macs, iPads og iPhones være mere tilgivende over for de fejl, vi laver. Beskeder-appen på alle tre platforme giver dig en 15-minutters henstandsperiode, efter du har sendt en iMessage for at rette tastefejl eller fortryde afsendelsen helt. Ligeledes vil Mail lade dig genkalde en e-mail inden for 10 sekunder efter at have trykket på send. Søgning i Mail-appen får også en opdatering til at rette tastefejl og bruge synonymer, fordi ord nogle gange er svære.

Apple har også en tendens til at insistere på, at deres produkter bliver brugt på en bestemt måde, og nogle gange ignorerer virkeligheden af, hvordan mennesker faktisk ønsker at bruge deres produkter. Kan du huske alle de år, vi brugte på at trykke på vores iPhones alarmer, da der ikke skete noget, fordi Apple ville have os til at trykke på “rediger” først? Apple gav endelig efter for den i iOS 15.

Det tog så lang tid, men i det mindste er der endelig en Weather-app på iPad'en

I år anerkender den en anden realitet: at vi ikke altid kan svare på en sms eller en e-mail i det øjeblik, vi læser den, men vi ønsker ikke, at den forsvinder i et hav af meddelelsestråde. I stedet for at hacke en løsning som at fastgøre en teksttråd til toppen af ​​din skærm, vil Apple lade dig markere en tekst som ulæst, hvilket i det væsentlige lader dig indstille et lille påmindelsesflag for at sende et svar. Mail vil også flytte sendte beskeder op til toppen af ​​din indbakke til opfølgning – fordi vores indbakker faktisk fungerer som to-do-lister. Det er ikke det, en e-mail-app egentlig er til, men det er sådan, vi bruger den.

Apple har også været tilbageholdende med at lade iPad-ejere bruge deres enheder, som mange ønsker det: som bærbare computere frem for gigantiske iPhones. Det kommer ikke rigtig til at ændre sig snart, men virksomheden har givet en væsentlig indrømmelse ved at tilføje Stage Manager til iPadOS, hvilket gør det muligt at åbne og ændre størrelsen på flere vinduer for en mere desktop-lignende oplevelse (bogstaveligt talt – det er også en macOS Ventura-funktion ). Der er også en lang liste af andre iPadOS-opdateringer, hvoraf mange lyder mindre, men som faktisk gør en forskel, hvis du forsøger at bruge en iPad som din primære computerenhed – såsom navigationsknapper i appen Filer og muligheden for at ændre filtypenavne . Og for Petes skyld tog det så lang tid, men der er i det mindste endelig en Weather-app på iPad!

Selv efter alle disse menneskecentrerede forbedringer er kommet, lever du stadig i Apples verden

Introduceret lige i toppen af ​​keynoten, Apples mest åbenlyse nik til de mennesker, der bruger deres telefoner, var tilføjelsen af ​​masser af låseskærms tilpasningsmuligheder. Du kan ændre skrifttyper, vælge nye farver og tilføje widgets til låseskærmen. Det er her, du kan være tilbøjelig til at tage dit personlige brevpapir frem og skrive et brev til The Verge Dot Com for at råbe til mig, at Android-telefoner har været i stand til at gøre alt dette siden for evigt. Vær sikker, jeg ved det. Måske smitter Android 12 lidt af på iOS. Jeg tror ikke, det er en dårlig ting for nogen involveret. Og en fornyet låseskærm er langt fra de systemdækkende tilpasningsmuligheder, der tilbydes af Googles Pixel-telefoner og Material You. Selv de nye M2 MacBook Air-farver har et forbehold over for dem, der er sjove, men ikke for sjove.

Men selv efter alle disse menneskecentrerede forbedringer er kommet, lever du stadig i Apples verden. Selv med de nye personaliseringsmuligheder vil enheden “unægteligt forblive iPhone,” som software SVP Craig Federighi udtrykte det. Apple lægger mere fleksibilitet i sin software og mere kontrol i hænderne på sine brugere end nogensinde før, men det hele er meget stadig på Apples præmisser. Det vil give indrømmelser, som at tilføje multitasking-funktioner til iPadOS, men at gå så langt som en ægte desktop-oplevelse på en tablet? Højst usandsynligt. Der er lidt mere dig i disse seneste opdateringer, men det er stadig unægteligt Apple.