Chrome OS 101: hvordan man gemmer og henter filer

0
179

For et par år siden var jeg på udkig efter en Chromebook til at tage med på forretningsrejse. Jeg ville have noget let nok til at bære rundt på hele dagen og billigt nok til, at jeg ikke ville have så meget imod, når jeg spildte kaffe på tastaturet. Jeg overvejede to forskellige modeller, da en sælger kom over for at se, om jeg havde brug for hjælp. “Du er klar over,” sagde han, “at det er Chromebooks, ikke? De virker kun online; du kan ikke gemme nogen filer på harddisken.”

Det var selvfølgelig ikke første gang, jeg har fanget en sælger i en fejl. Men dette er en fejl, der ser ud til at have bestået.

Ja, Chromebooks blev skabt til at blive brugt overvejende online. Faktisk, da de første Chrome OS-laptops blev introduceret i 2011, var der meget få apps, der kunne bruges offline, hvilket var en stor fejl. Men det var dengang, og det er nu.

Relateret

Den bedste Chromebook, du kan købe lige nu

I øjeblikket kan apps som Google Docs og Sheets (som er de grundlæggende apps til Chrome OS) bruges både online og offline. Derudover kan du gemme filer lokalt på den bærbare computers SSD eller, med nogle modeller, et SD-hukommelseskort.

Hvis du lige har købt din første Chromebook eller overvejer en, er her de grundlæggende oplysninger om, hvordan du gemmer dine filer på din Chromebook og finder dem igen.

Gem dine filer

At gemme en fil i en Chromebook svarer stort set til at gemme en fil i macOS eller Windows. Du kan gemme en fil på en af ​​to måder:

  • Tryk på Ctrl + S, eller
  • Højreklik på billedet eller fil, du vil gemme, og vælg “Gem som…”

Uanset hvad, vil du hente appen Filer (svarende til Mac's Finder eller Window's File Explorer). Vælg hvilken mappe du vil gemme din fil i fra listen til venstre, og klik derefter på knappen Gem i nederste højre hjørne. (Hvis du vil ændre navnet på filen, kan du gøre det i feltet til venstre for knappen Gem.) Du kan også gemme og hente filer fra Google Drev herfra.

Filer-appen leveres forudindlæst med en download-mappe, men du kan nemt oprette dine egne mapper ved at klikke på knappen Ny mappe i nederste venstre hjørne.

Find dine filer

For at finde dine gemte filer, skal du gøre her:

  • Klik på startknappen i nederste venstre hjørne af skærmen.
  • Et apps-vindue vil dukke op fra bunden af ​​skærmen. Hvis du har brugt appen Filer for nylig, vil den blive vist lige under søgefeltet med andre nyligt brugte apps. Klik på den.
  • Ellers skal du klikke på pilen “op” lige over søgefeltet for at se alle apps i din Chromebook, og klikke på appen Filer.

Filer-appen organiserer også automatisk dine filer i mapperne Seneste, Lyd, Billeder og Videoer for at gøre disse typer filer nemmere at finde.

Husk, at mens du kan gemme et rimeligt antal filer, kommer de fleste Chromebooks med en relativt lille mængde lagerplads. De fleste tilbyder alt fra 64 GB til 256 GB, selvom der stadig er nogle billigere maskiner med 32 GB og nogle premium-systemer med 512 GB. Du vil ikke have den samme kapacitet, som du ville have på et typisk Mac- eller Windows-system, men da de fleste Chromebook-brugere har en tendens til at gemme deres indhold i skyen i stedet for på deres lokale systemer, burde dette ikke være det store problem.< /p>

Opdatering 7. juni 2022, 15:53 ​​ET: Denne artikel blev oprindeligt offentliggjort den 27. september 2019 og er blevet opdateret for at tage højde for en stigning i mængden af ​​lagerplads inkluderet i de fleste Chromebooks.