ZTE Axon 40 Ultras underskærmskamera får skærmdelen rigtigt

0
250

For at forenkle det groft, er der to udfordringer bag at lave et under-display-kamera (UDC): at overbevisende skjule kameraet under skærmen og at producere billeder, der ser lige så godt ud som traditionelle selfie-kameraer. Med sin tredje generations UDC på Axon 40 Ultra har ZTE klaret “skjul kameraet”-delen af ​​denne udfordring. Hvad angår “tag gode billeder”, er ZTE nået langt med det siden sit første forsøg, men der er stadig arbejde at gøre.

Først nogle grundlæggende ting: dette er et 16-megapixel kamera, der ligger under et 6,8-tommer 2480 x 1116 OLED-panel. På bagsiden af ​​telefonen er der tre 64-megapixel kameraer: et 16 mm-ækvivalent ultrawide; en stabiliseret 35 mm standard bred; og et stabiliseret 91 mm teleobjektiv. ZTE har foretaget nogle forbedringer til de beregningsmæssige billedbehandlingsalgoritmer til sit bagkamerasystem, men det vil jeg ikke dække her eller meget andet om telefonen, egentlig, bortset fra dens mest spændende funktion: selfie-kameraet.

< figur class="e-image"> Det frontvendte kamera er meget svært at få øje på, selv på en hvid skærm.

Hvis du vil have en meget mere nuanceret forklaring på under-display kamerateknologi – og hvorfor det er så svært at udvikle – anbefaler jeg stærkt, at du ser min tidligere kollega Sam Byfords video om emnet. Det sætter i kontekst, hvor imponerende denne præstation er, selv for et igangværende arbejde. For det første er teknologien, der skjuler kameraet under skærmen, blevet rigtig god. ZTEs pressemeddelelse siger, at skærmområdet over kameraet er integreret med resten af ​​skærmen mere jævnt i denne iteration, med nogle justeringer til dets uafhængige pixeldrevteknologi og hvordan disse pixels kredsløb er forbundet. Der har også været nogle softwareopdateringer for bedre at synkronisere UDC's del af skærmen med resten af ​​skærmen.

Du behøver ikke forstå noget af det for at erkende, at ZTE har bearbejdet noget magi her. Selfie-kameraet forsvinder virkelig ind i resten af ​​skærmen næsten hele tiden. I løbet af den tid, jeg brugte på at sætte telefonen op, glemte jeg virkelig det – måske endda hele konceptet med huller og hak. Jeg tror, ​​det er det højeste kompliment, jeg kan give det: det meste af tiden, jeg brugte det, var det bare en skærm. Det kan du ikke sige om kameraet under skærmen i Samsungs Galaxy Z Fold 3, som altid er der åbenlyst.

Axon 40 Ultra har tre traditionelle bagudvendte kameraer.

Hvis jeg virkelig leder efter det, kan jeg se kameraet, når jeg bruger telefonen. Linsen er synlig udenfor i stærkt lys, men det er ikke distraherende. Indendørs, hvis jeg skruer helt ned for skærmens lysstyrke, kan jeg se det lidt bedre, men jeg skal stadig kigge efter det. Selv med hvide skærme, som udfordrede tidligere versioner af skærmen, er det meget svært at få øje på. Godt udført arbejde, ZTE-ingeniører.

Kamerasiden af ​​UDC har oplevet nogle billedbehandlingsforbedringer, og i nogle situationer ser resultaterne gode nok ud til at passere som en standard selfie-kamera-selfie. Hvis du ser godt efter, kan du se nogle artefakter, der signalerer, at noget andet er på vej; i nogle lyse udendørsoptagelser er der en lille smule farveblødning mellem min hud og den sorte skjorte, jeg har på.

Grid View

  • < li data-ui="thumb" data-asset="23613739" data-slug="4" data-index="4">vert

Baggrundsbelysning er også meget udfordrende for kameraet. Du kan se masser af flare og nogle gange et gittermønster på tværs af billedet, hvor solen rammer kameraet direkte. ZTE er afhængig af sin billedbehandling til at skærpe selfies og rydde op i noget af det blomstrende, du kan se i live-previewet, som generelt fungerer, men det kan bare ikke klare direkte sollys. Video er endnu et ømt punkt: Telefonen kan ikke udføre al den behandling i realtid, så klip ser meget bløde ud, selv i god belysning.

Axon 40 Ultra selfie (venstre) er meget blødere end Pixel 6 Pro (højre).

Selfies indendørs ser blødere ud end selfies fra et traditionelt frontvendt kamera, men i anstændig belysning er de bare almindelige dårlige – ikke “hvad fanden foregår der her” dårlige. Det er en forbedring. Lyskilder vises nogle gange med et distraherende gittermønster henover sig, hvilket virker som en svært at løse i software. Under dårlige lysforhold bliver billederne meget bløde, og blitzen på skærmen er ikke særlig flatterende.

Side om side med et standard selfie-kamera på en Google Pixel 6 Pro er der stadig en mærkbar forskel i billedkvalitet. Når man ser på Axon 40 Ultras selfies isoleret, er jeg dog ikke sikker på, at de fleste mennesker ville opdage det fald i billedkvalitet, forudsat at der ikke er nogen lyskilde bag motivet eller sollys direkte på linsen. Med puslespillets udstillingsbrik ordnet, er ZTEs UDC-teknologi måske et par generationer væk fra “god nok” for de fleste mennesker.

Det er let helt at glemme konceptet med hak og huller, når du bruger ZTE Axon 40 Ultra.

Men så er der et andet spørgsmål at besvare: hader de fleste mennesker rent faktisk hakkene og hullerne på deres telefonskærme? Eller har vi trænet vores hjerner til at redigere dem ude af vores syn, når vi kigger på vores telefoner? Det bedste scenario – det ZTE har opnået i Axon 40 Ultra – er, at et underskærmskamera forsvinder. Men jeg tror, ​​at de fleste af os alle er så vant til selfie-kameraerne, at vi i det væsentlige også har fået dem til at forsvinde fra vores bevidste opmærksomhed. Ligesom rammer og statuslinjer holder vi bare op med at se dem efter et stykke tid. ZTEs ingeniører fortjener ros for det, de har opnået her, men jeg er ikke sikker på, at det problem, de løser, er et problem, der generer mange mennesker.

Hvis hak generer dig, så er ZTE Axon 40 Ultra til salg nu i Kina fra 4998 ¥ (ca. $750 USD) og vil blive solgt i Nordamerika fra den 21. juni.

Fotografi af Allison Johnson/The Verge