Meta vil stoppe med at lave Portal til forbrugere

0
623

Meta planlægger at stoppe med at lave forbrugerversioner af sin Portal-videoopkaldshardware og i stedet dreje produktlinjen for at fokusere på use cases for virksomheder, såsom konferenceopkald.

Ændringen i strategien, som først blev rapporteret af The Information og bekræftet til The Verge af en kilde, der er bekendt med sagen, kommer, mens Meta revurderer sine ambitiøse hardwareplaner mod investorernes bekymringer om milliarderne af dollars, det bruger på projekter, der endnu ikke har betalt sig økonomisk. En talsmand for Meta afviste at kommentere.

Portal-linjen debuterede i 2018 med to skærme ment som dedikerede videoopkaldsstationer. De understøttede også apps til aktiviteter som at lytte til musik på Spotify og streame videoer på Food Network. Men skærmene havde begrænset funktionalitet, og deres forbindelse til Facebook – som beskæftigede sig med nedfaldet fra Cambridge Analytica-skandalen – gav ikke megen sikkerhed med hensyn til sikkerheden ved at invitere et tilsluttet kamera ind i dit hjem.

Nye versioner er blevet frigivet i tiden siden, inklusive den bærbare Portal Go, men enheden blev aldrig et kæmpe hit. Analysefirmaet IDC anslår, at Meta sendte 800.000 portaler i 2021, hvilket svarer til mindre end 1 procent af det globale marked for smarthøjttalere og skærme, ifølge The Information. Meta sælger i øjeblikket fire Portal-produkter, fra et tv-tilsluttet kamera til $99 til en smartskærm til $349.