Hvordan jeg fjernet over 175 GB med filer fra Mac-en min på under ett minutt (og du kan også)

0
16

Macpaws CleanMyMac fremhever mange filer som kan fjernes på MacBook Pro.

Adrian Kingsley-Hughes/ZDNET

Nylig la jeg merke til at MacBook Pro-en min presterte tregt, ikke under rutineoppgaver som surfing eller tekstbehandling , men med mer krevende applikasjoner som Adobes Premiere Pro og Photoshop. Å åpne og lagre store filer ble treg, en forsinkelse som ikke hadde vært merkbar før. Selv om det ikke var et kritisk problem, vekket det nysgjerrigheten min om den underliggende årsaken.

Også: Hva er Thunderbolt, og hvordan er det forskjellig fra USB-C?

Jeg husket å ha lest om Apples MacOS og dets håndtering av rensbare filer, som vanligvis slettes bare under betydelige lagringskrav – – den typen som tunge applikasjoner som Premiere Pro og Photoshop lager. Imidlertid faller denne renseprosessen sammen med høy systemaktivitet, noe som fører til treghet jeg opplevde.

Til tross for at jeg prøvde de vanlige rettelsene — OK, jeg startet systemet på nytt — vedvarte problemet. Jeg lurte på om det var en måte å rense disse filene manuelt for å forbedre ytelsen.

Heldigvis, med MacPaws CleanMyMac X installert på Mac-en, er det enkelt å tømme disse filene manuelt, og tilbyr en løsning på dette trege ytelsesproblemet.

Også: 7 hackingverktøy som ser ufarlige ut, men som kan gjøre reell skade

Da jeg startet CleanMyMac X – noe jeg ikke hadde gjort på noen få uker – la jeg merke til at den tilbød å rense over 175 gigabyte med unødvendige filer. Det er mye avsky for en én-terabyte-stasjon, dobbelt så med tanke på at jeg bare har rundt 250 gigabyte ledig plass.

Jeg bestemte meg for å prøve det, men jeg må innrømme at advarselen om at oppgaven ville være “tidkrevende” gjorde meg bekymret for at denne prosessen kan ta timer.

CleanMyMac X beskrivelse av rensbare filer

CleanMyMac X beskrivelse av filer som kan renses

Adrian Kingsley-Hughes/ZDNET

figur>

Jeg kastet forsiktig mot vinden og klikket på knappen. Hvis det tok timer, så får det være. Jeg satte på en tidtaker slik at jeg kunne se hvor lang tid denne tidkrevende oppgaven kan ta, og begynte å tenke på å ta en kopp kaffe.

Før jeg rakk å reise meg for å finne en kaffe, var det gjort.

Det tok 55 sekunder.

Imponerende.

Også: < /strong>Hva er GaN? Alt du trenger å vite om galliumnitrid-basert ladeteknologi

Jeg startet systemet på nytt og åpnet deretter det oppsvulmede Premiere Pro-videoprosjektet mitt. Jeg var glad for å oppdage at tregheten var borte og den smørglade ytelsen jeg tidligere likte var tilbake.

Oppmuntret av denne suksessen bestemte jeg meg for å gjøre litt mer vedlikehold og kjørte CleanMyMac X Smart Scan. Dette skannet for søppelfiler og skadelig programvare (ja, Mac-maskiner kan få virus), og jeg lot det også utføre ytelsesforbedrende oppgaver. Denne prosessen frigjorde ytterligere 4,6 gigabyte plass.

CleanMyMac X Smart Scan-systemoptimaliseringer

CleanMyMac X Smart Scan-systemoptimaliseringer

Adrian Kingsley-Hughes/ZDNET

Igjen, hver liten bit ledig plass hjelper. Og selv om ikke alle vil se fordelene ved å tømme unødvendige filer, drar alle fordel av å få mer ledig plass.

Jeg har testet ganske mange verktøy for Mac-plattformen som hevder å øke ytelsen, og CleanMyMac X er den eneste jeg stoler på på systemene mine. Prisene starter fra svært rimelige $35.