Slik aktiverer du varslingshistorikk på Android (og hvorfor bør du det)

0
17
Vari telefons og et en iPhone som ligger på et bord. June Wan/ZDNET

Varsler er en viktig del av mobilpuslespillet . De holder deg informert og oppdatert gjennom hele dagen. 

Dessverre kan jeg ikke fortelle deg hvor mange ganger jeg enten ved et uhell har slettet et varsel jeg faktisk trengte å lese eller fjernet en… bare for å finne ut at jeg burde ha vært oppmerksom. Gjennom årene har det ført til at jeg har gått glipp av en rekke viktige kommunikasjoner, nyheter og oppdateringer.

Også: De beste Android-telefonene akkurat nå

Heldigvis gjør Google det ganske enkelt å få tilgang til varslingsloggen din, slik at du fortsatt har en mulighet til å fange varslene du enten gikk glipp av eller ved et uhell avvist. Faktisk er det to måter å få tilgang til varslingshistorikken på, som begge er veldig enkle. Hvilken du bruker vil avhenge av hvilken versjon av Android du bruker. Jeg vil demonstrere dette på Android 12, men prosessen er den samme for Android 11, 13 og 14.

Slik aktiverer du varslingshistorikk

1. Åpne Innstillinger

Drekk ned varselskyggen to ganger fra toppen av skjermen og trykk på tannhjulikonet under hurtigrutedelen for å åpne telefonens innstillinger.

2. Fra innstillinger, trykk på Varsler

En gang i Innstillinger-appen, trykk på Varsler for å gå inn i varslingsinnstillingene. Du må kanskje også klikke på Avanserte innstillinger i denne menyen.

Varslingsinnstillinger

Få tilgang til varslingsloggen i Android 12.

Skjermbilde av Jack Wallen/ZDNET

3. Aktiver varslingslogg

Trykk på «Varslingshistorikk» og trykk på av/på-glidebryteren for Bruk varslingshistorikk for å aktivere funksjonen. Siden du nettopp har aktivert det, vil du ikke finne noen oppføringer oppført. Du bør snart begynne å motta varsler, som nå vil bli logget.

tom varslingslogg

Aktivere varslingshistorikk.

Skjermbilde av Jack Wallen/ZDNET

Hvordan får du tilgang til varslingsloggen

Nå som det er aktivert, er det tre måter å få tilgang til varslingsloggen på. Den første er den enkleste. Trekk ned varslingsskjermen én gang, og rull deretter ned til bunnen av varslene. Du skal nå se en historikk-knapp. Hvis du ikke gjør det, hopper du over de to neste linjene. 

Varslingshistorikk

Figur 3. Historien knappen er lagt til i varslingsskjermen.

Skjermbilde av Jack Wallen/ZDNET

Trykk på Logg for å få tilgang til de siste 24 timene med varsler.

Varslingshistorikk

Figur 4: Alle dine historien tilhører oss deg!

Skjermbilde av Jack Wallen/ZDNET

Hvis du trykker på en av disse varslingsoppføringene, åpnes enten appen som sendte varselet eller innstillingene for den appen, hvorfra du kan nå appen. Så hvis du trykker på en Slack-varslingsoppføring fra loggen, åpner den Slack-appen. 

Også: Slik slår du på privat DNS Modus på Android (og hvorfor du bør)

Du kan også få tilgang til Innstillinger-appen fra settet med alternativer du kommer til ved å trekke ned varslingsskjermen to ganger. Trykk på Innstillinger-tannhjulikonet nederst, trykk deretter på Varsler og deretter på Varslingshistorikk, slik du gjorde for å aktivere den. Dette tar deg til det samme vinduet som Logg-knappen fra varslingsskjermen, og viser deg de siste varslene dine. 

Etter min erfaring er det ett forbehold ved dette: Selv om du trykker på et varsel innenfra varslingsskjermen vil åpne den spesifikke meldingen/e-posten/hendelsen som er knyttet til varselet, ved å trykke på den fra Innstillinger vil bare appen åpnes eller, som med Google Disk, bare varslingsinnstillingene for den appen. 

Den tredje måten å se varslingsloggen på er ved å sveipe opp fra bunnen av skjermen for å åpne appskuffen, trykke på tannhjulikonet Innstillinger og velge Varsler og deretter Varslingslogg. 

Også: Hvordan stoppe apper fra varslingsskjermen i Android 13

Hvordan du får tilgang til den, er dette en fin måte å sikre at du ikke ved et uhell gå glipp av et varsel fra en hvilken som helst app eller tjeneste på Android-enheten din.

Vanlige spørsmål

Er det en måte å se alle tidligere Android-varsler på?

Kort sagt , Nei. Android beholder bare de siste 24 timene med varsler, slik at de ikke tetter opp den lokale lagringen på telefonen din. På et visst tidspunkt ville all lokalt lagret data bremse telefonen til den sluttet å svare, derav 24-timersgrensen. Det pleide å være tredjepartsapper i Google Play-butikken som var levedyktige alternativer, men de er enten ikke lenger tilgjengelige, ikke lenger pålitelige eller uoverkommelige for mange.