Hvordan se Apple romlige videoer på Meta Quest 3? Det er lett

0
21
spatial-videos David Gewirtz/ZDNET

Jeg har nå sett romlige videoer på Meta Quest 3. Jeg har sett hva oppstyret handlet om. Er vi vitne til fremtiden? Ser vi i det minste fremtiden på $500 Quest 3? La oss bare si dette: Jeg har følt en stor “meh” i kraften.

Også: Jeg har prøvd Vision Pro og andre topp XR-hodesett, og her er det de fleste burde kjøpe

Jeg kan ennå ikke fortelle deg om videoene som er gjengitt på målplattformen, $3500 Vision Pro, er mer imponerende eller ikke. (Jeg venter fortsatt på min Vision Pro. Men så langt føler jeg ikke hele den romlige videospenningen så mye.)

Når det er sagt, handler ikke denne artikkelen om følelser. Denne artikkelen handler om å få romlige videoer til å fungere på en mye billigere XR-plattform enn opprinnelig tiltenkt. Det hacket hørtes ganske kult ut for meg, så jeg bestemte meg for å prøve det og se hva all ropingen handlet om.

Dessuten: Meta Quest-hodesett støtter nå romlig videoavspilling – før Vision Pro-lanseringen

Og det, kjære leser, vil vi oppnå etter mye flikking, bruk av hodesett og tilfeldige gestikulasjoner i i lufta. Her er hele historien.

Hvordan ser du romlige Apple-videoer på Meta Quest 3

Hva du trenger for å komme i gang

La oss starte med det du må ha, forutsetningene i maskinvare og programvare som trengs for å få dette til. Du trenger:

Et Meta Quest-hodesett:Meta sier at du kan kjøre romlige videoer på “ditt Meta Quest-headset.” De spesifiserer ikke hvilken hodesettmodell, noe som ser ut til å antyde at folk med Quest Pro, Quest 2 og Quest 3 vil kunne se dem. Jeg testet på Quest 3.OS build v62 eller bedre: Jeg hadde noen utfordringer med å få denne OS-versjonen til å dukke opp. Les hele artikkelen min om å finne hvilken versjon du kjører og koble til den offentlige testfeeden hvis du trenger å tvinge en oppdatering. En iPhone 15 Pro (eller Pro Max):Jeg skal fortelle deg mer om dette nedenfor, men hvis du vil laste opp dine egne romlige videoer, får du dem ikke på Quest uten en iPhone 15 Pro. Periode.Noen romlige videoer: Vi tok noen små romlige videoer med min kones iPhone 15 Pro Max og valpen min. Les hele fremgangsmåten min her.Meta-appen: Pass på at den er installert på iPhone 15 Pro og bundet til ditt nåværende Quest-hodesett.

I teorien kan du slippe unna med å kjøre de fire utvalgte romlige videoene og hoppe over iPhone 15 Pro, men siden det ikke er mulig å legge inn flere romlige videoer på hodesettet uten den iPhonen, kommer du ikke langt.

Også: Få de siste Quest 3-oppdateringene tidlig: Slik aktiverer du Metas offentlige testfeed

Nå som du har samlet dine forutsetninger, la oss flytte noen videoer.

Seriøst, RTFM

Det er faktisk ganske enkelt å spille av romlige videoer på Quest 3, så lenge du har alle forutsetningene vist ovenfor. Jeg (og noen andre brukere på nettet) gjorde det ikke, noe som forårsaket en viss grad av forvirring. Du har denne artikkelen, så du trenger ikke lide den indignasjonen vi gikk gjennom for å prøve å tvinge videoer til å laste opp på iPhone 15 Pro som ikke er iPhone.

Jeg skal dele min lille oppdagelseshistorie med deg . Så skal jeg vise deg hvor enkelt det egentlig er å kjøre disse videoene. Som du kan se fra dette Facebook-innlegget, er det som virker intuitivt enkelt… ikke for de av oss som ikke følger instruksjonene fullt ut.

facebook Skjermbilde av David Gewirtz/ZDNET

Jeg fikk det samme problemet. Metas instruksjoner sier å trykke på hamburgermenyen i nedre høyre hjørne av Meta-appen, og deretter trykke på Galleri. Hvis du er på appens hjemmeside og trykker på hamburgermenyen, kommer du til denne siden:

icon-page.png Skjermbilde av David Gewirtz/ZDNET

Du vil legge merke til at det ikke er noe Galleri-ikon på skjermen min på iPhone 12 Pro Max. For å være rettferdig sier Meta ikke at det skal være et Galleri-ikon. Men hvis du bare trenger å trykke på Galleri, er det på bunnmenyen. Det er ikke nødvendig å trykke på hamburgermenyen først.

Instruksjonene til Meta sier deretter “Trykk på Last opp øverst i høyre hjørne.” Da jeg åpnet Galleriet fra bunnmenyen, fant jeg ingen opplastingsknapp. Det var bare en Cast-knapp, designet for å dele Meta-appen med en Chromecast-enhet.

no-upload.png Skjermbilde av David Gewirtz/ZDNET

Nå, la oss ta et øyeblikk til å lese Metas instruksjoner på nytt og betale spesielt vær oppmerksom på den uthevede delen.

instruksjoner Skjermbilde av David Gewirtz/ZDNET

Min tanke var at siden vi spilte inn romlige videoer på min kones iPhone 15 Pro Max, og alt det magiske, romlige videoopptaksarbeidet hadde allerede blitt gjort på telefonen hennes, vi kunne ganske enkelt dele de fullførte videoene til min iPhone 12 Pro Max og deretter sende dem videre til Quest-headsettet derfra, fordi headsettet mitt er bundet til telefonen min.

Også: Hvordan ta romlig video med iPhone 15 Pro (det er et triks)

Jeg antok (tilsynelatende feilaktig) at de spesielle romlige videofilene var som alle andre filer, og kan lastes opp fra hvilken som helst telefon. Når vi antar, gjør vi et røv ut av deg og meg. (Ja, fru Demerest, du lærte meg det på ungdomsskolen. Og du tok ikke feil.)

Som Facebook-plakaten og jeg fant ut, når Meta sier: “Hvis du har en iPhone 15 Pro eller Pro Max, kan du nå laste opp romlige videoer,” er de fullstendig seriøse med “Hvis du har en iPhone 15 Pro eller Pro Max” del av den uttalelsen. Du trenger spesifikt en av disse to telefonmodellene.

Deretter prøvde jeg det med min kones iPhone 15 Pro Max. Ting gikk bedre.

Laste opp romlige videoer fra din iPhone

Jeg brukte noen minutter på å binde min kones iPhone 15 Pro Max til Quest 3. Når det var gjort, ble den manglende opplastingen ikonet manglet ikke lenger:

upload-ikon Skjermbilde av David Gewirtz/ZDNET

Tapping som presenterte en liste over romlige videoer vi tidligere har spilt inn:

upload-videoer Skjermbilder av David Gewirtz/ZDNET

Når jeg trykket på last opp, ble bildene behandlet og antagelig konvertert for bruk på Quest. Selv om jeg ikke har klart å få bekreftelse, antar jeg at grunnen til at vi ikke kunne laste opp videoene fra en annen iPhone-modell er at Meta-appen drar nytte av en spatial video API som kun er tilgjengelig på iPhone 15 Pro og Pro Maks.

I alle fall fungerte det. I løpet av noen få minutter var videoene på Meta Quest 3.

Å spille av romlige videoer på Meta Quest 3

Det er enkelt å spille av videoene. Bare trykk på Filer-ikonet på Quest-dashbordet. Finn deretter Spatial Videos-fanen til venstre.

spatial-videos Skjermbilde av David Gewirtz/ZDNET

Meta gir fire videoer, men jeg ville se Pixel the Wonder Pup-showet mitt av. På dette tidspunktet trykker du bare på videoen du vil se, og den spilles av.

Det følgende er en GIF-animasjon hentet fra et sammenflatet bilde av en 3D-visningsopplevelse. Med andre ord, ikke bruk den til å bedømme kvaliteten på den faktiske romlige videoen på Quest 3.

David Gewirtz/ZDNET med litt hjelp fra Pixel

Det var gøy, men jeg ble litt skuffet over det jeg faktisk så i hodesettet mitt.

Min første klage er med selve videogrensesnittet. Som standard vises videospilleren opp og tilbake fra der du ser på. Du vet når du står i kø på McDonald's og menybordet er tilbake bak serveren og opp over hodehøyde? Det er der Meta plasserer den romlige videoen.

Også: Jeg kjøpte tilpassede linser til Meta Quest 3, men ikke alle brillebrukere trenger dem. Gjør du det?

Det er ingen gripekanter for videovinduet. Dette er i motsetning til de fleste andre vindusgrensesnittelementer på Quest, og jeg må anta at Meta vil legge til disse i fremtiden. Men foreløpig kan du virkelig ikke flytte den romlige videoen fra sin opprinnelige posisjon.

Jeg klarte å komme litt nærmere ved å beregne grensene på nytt og endre kroppsposisjon en rekke ganger. Som et resultat av denne gymnastikken klarte jeg å få videoen til å vises på noe som føltes omtrent fire fot fra ansiktet mitt.

Og det er her min andre klage kommer inn. Videokvaliteten er en skuffelse. I Pixel-videodekselet var den eneste gangen han virket virkelig 3D da han tok godbiten fra min kones hånd. Ellers virket han ikke mer 3D enn han gjør i en vanlig video. Ja, jeg kunne bevege hodet litt og det var en liten bit av dybdeoppfatningsendring, men det var absolutt ikke verdt å skrive hjem om.

For å være rettferdig kan du si at vi ikke fikk den beste 3D-effekten fordi vi ikke tok opp den beste 3D-videoen. Og det er nok sant. Men jeg så på de fire Meta-leverte demovideoene, og de var ikke bedre. Jeg tror at hvis du kunne bringe videoen nærmere og kanskje gå rundt den, ville du kanskje fornemme dybden. Men fordi det er så langt unna, er det underveldende.

Også: Hvem er redd for VR? Det var jeg – helt til jeg prøvde Meta Quest 3

La oss si det slik: Hvis du nettopp har kjøpt din Meta Quest 3, og du vil vise den frem for å imponere vennene dine eller rettferdiggjøre utgiftene til ektefellen din, ikke vis romlige videoer først.

I forventer at disse blir bedre. Apple vil sannsynligvis forbedre kvaliteten på opptakene sine over tid, og Meta kan gjøre noen enkle rettelser for å forbedre brukervennligheten. Og, selvfølgelig, når min Vision Pro kommer, vil jeg se de samme videoene på nytt og se om eller hvor mye bedre de er på den mye dyrere plattformen.

Nå som du vet hva alt oppstyret handler om, skal du spille inn romlige videoer? Skal du prøve å spille dem av på Quest-plattformen? På Vision Pro? Gi meg beskjed i kommentarene nedenfor.

Du kan følge mine daglige prosjektoppdateringer på sosiale medier. Sørg for å abonnere på mitt ukentlige oppdateringsnyhetsbrev på Substack, og følg meg på Twitter på @DavidGewirtz, på Facebook på Facebook.com/DavidGewirtz, på Instagram på Instagram.com/DavidGewirtz og på YouTube på YouTube.com/DavidGewirtzTV.< /p>