Singapore ser ut til å akselerere AI-utvikling med investeringer i databehandling og talent

0
19
Yuichiro Chino/Getty Images

Singapore setter av minst SG$1 milliard ($741,97 millioner) for å akselerere utviklingen av kunstig intelligens (AI), inkludert å sikre tilgang til nødvendig datakraft og kompetansesett. Landet planlegger også å oppgradere sitt nasjonale bredbåndsnettverk og bygge et nytt kommandoknutepunkt for cybersikkerhet. 

Investeringene tar sikte på å støtte regjeringens innsats for å utnytte teknologi på tvers av nøkkelsektorer og er en del av finansbudsjettet for 2024, løper frem til mars neste år.

Også: Se opp: Generativ AI vil øke cyberangrepene

1 milliard SG$ øremerket for AI vil bli investert over de neste fem årene innen databehandling, talent og industriutvikling, sa visestatsminister Lawrence Wong i sin budsjetttale. 

“AI handler ikke bare om ChatGPT eller store språkmodeller. Det er en generell teknologi, som elektrisitet, forbrenningsmotoren, datamaskinen eller internett,” sa Wong. 

“Det har potensial til å transformere et bredt spekter av bransjer, og til å øke produktiviteten på tvers av mange eksisterende prosesser, fra legemiddeloppdagelse, til organisering av varehus eller kjøring av kjøretøy.”

Også: Hvordan AI kan forbedre cybersikkerhet ved å utnytte mangfold

Wong sa at investeringen vil sikre at Singapore kan sikre tilgang til de avanserte brikkene som er avgjørende for AI. Pengene vil også bidra til å oppmuntre globale og lokale markedsaktører til å etablere AI-utviklingsknutepunkter i landet. Disse kompetansesentrene vil drive industrisamarbeid og innovasjon, og stimulere til verdiskaping for økosystemet, sa han. 

Ytterligere ressurser vil også bli satt av for å stimulere til investeringer i oppgradering av Singapores nasjonale bredbåndsnettverk, med håp om å muliggjøre massemarkedstilgang til bredbåndshastigheter på opptil 10 Gigabits per sekund (Gbps), som er ti ganger raskere enn 1 Gbps i de fleste husholdninger i landet i dag. 

Denne investeringen vil bidra til å sikre at Singpores tilkoblingsinfrastruktur kan støtte nye teknologier, som AI og oppslukende medier, ettersom de blir mer gjennomgripende, sa Wong. Han la til at regjeringen håper å oppnå 10 Gbps-målet i andre halvdel av dette tiåret.

Dessuten: Microsoft og OpenAI oppdager og forstyrrer nasjonalstatlige cybertrusler som bruker AI

Tiltak av nye teknologier, inkludert AI og kvantedatabehandling, vil også endre formen på trussellandskapet, der svindel , løsepengevare, datainnbrudd og tjenestenektangrep er stadig vanligere, bemerket han. 

Bruken av disse nye teknologiene betyr at cyberangrep vil øke i hastighet, skala og sofistikert. Denne trusselen betyr også at Singapore må styrke cyberforsvaret sitt, sa Wong og la til at forsvarsstyrken allerede har etablert en digital- og etterretningsenhet. 

Også: Ikke gjør det. fortell AI-en din noe personlig, advarer Google i ny personvernerklæring fra Gemini

Det pågår nå innsats for å sette opp et nytt nasjonalt cybersikkerhetskommandosenter for å bedre koordinere landets cyberforsvarsoperasjoner og forbedre samarbeidet med industri og akademia. 

“Dette vil forbedre våre evner til å overvåke, oppdage og koordinere vårt forsvar mot cybertrusler,” sa Wong.