Den rimeligste sammenleggbare telefonen jeg har testet er i salg for bare $499 akkurat nå

0
16
Motorola Razr i hånden Kerry Wan/ZDNET

Hva er avtalen?

Den rimeligste sammenleggbar telefon på markedet, Motorola Razr, har fått rabatt fra $699 til $499 hos Best Buy og utvalgte forhandlere. Det er i tråd med selskapets Black Friday-tilbud og samsvarer med den laveste prisen hittil.

Hvorfor denne avtalen er ZDNET-anbefalt

Motorola Razr er den rimeligste sammenleggbare telefonen i år, med en startpris på $700. Den er fortsatt til salgs for bare $500. Noen bemerkelsesverdige kompromisser inkluderer en mindre ekstern skjerm, en lavere prosessor og et svakt kamerasystem.
Motorola Razr håndterer daglige aktiviteter ganske bra, og kan til og med kjør mer grafikkintensive oppgaver om nødvendig.

Det har vært i tankene mine siden den aller første sammenleggbare; på hvilket tidspunkt vil disse formskiftende telefonene være rimelige nok for alle å kjøpe? De første gjentakelsene var forståelig nok dyre på grunn av FoU og materialer som produsentene hadde lagt inn — og også på grunn av innovasjon — så det var bare et tidsspørsmål før prosessene ble mer strømlinjeformet og prisen for inngang sank , ikke sant?

Også: De beste sammenleggbare telefonene å kjøpe

Men det har neppe vært tilfelle, med den nyere OnePlus Open til en pris på $1699 ( bare $100 mindre enn Samsung og Googles sammenleggbare telefon-til-nettbrett) og Samsung Galaxy Z Flip 5 koster fortsatt en krone under $1000.

Det er derfor Motorolas nyeste Razr (2023) er en så stor sak. Det er den første sammenleggbare telefonen som selges for mindre enn $700, og underbyr ikke bare den nest “billigste” sammenleggbare med $300, men også basismodellene til mer tradisjonelle telefoner som Samsung Galaxy S24 og Apple iPhone 15. Hvis Motorola kan finne det viktigste på dette prispunktet, kan Razr godt være den sammenleggbare jeg anbefaler til folk flest.

Se på Best Buy

For det første er det lett å forveksle Motorola Razr med Motorola Razr Plus som ble utgitt i juni. De to telefonene er svært like, inkludert foldemekanismen, generell formfaktor, programvarefunksjoner og ladeteknologi (30W kablet, 5W trådløs). 

Anmeldelse: Motorola Razr Plus (2023) : Den beste flippbare sammenleggbare akkurat nå

Men å se de to fysisk sammen gir et klarere bilde. 1,5-tommers OLED-panelet på Motorola Razr er et av de store kompromissene, siden det rett og slett ikke er så funksjonelt eller glamorøst som det på Razr Plus. Det kan være en god ting eller en dårlig ting, avhengig av smarttelefonverdiene dine.

Motorola Razr Plus 2023 frontdisplay

Ytre skjermer sammenlignet: Motorola Razr Plus (venstre) og Motorola Razr (høyre).

Kerry Wan/ZDNET

For eksempel, å ha en mindre ekstern skjerm begrenser informasjonen du kan se på et øyeblikk. I de fleste tilfeller er innkommende varsler og tekstmeldinger bare for lange til å leses fullstendig, og en god del oppgaver krever at du bruker den indre skjermen for å få dem gjort. 

Du kan heller ikke åpne apper fritt og surfe på nettet fra den ytre skjermen – det var noe jeg berømmet Razr Plus for – siden Motorola begrenser deg til grunnleggende widgets som været, kontakter og taleopptaker.

Også: Gen Z dropper iPhones for $100 “funksjonstelefoner”, og tallene lyver ikke

På den annen side betyr en mindre skjerm at du er mindre sannsynlighet for å bli distrahert når Razr ikke er i bruk – eller ikke trenger å brukes. Motorola har til og med en «Unplugged»-funksjon som begrenser tilgangen din til mer distraherende apper som TikTok og Instagram, så dette er så nært en funksjonstelefon som en smarttelefon kommer.

Vipp skjermen opp og du blir møtt med det som i utgangspunktet er en standard Android-telefon i mellomklassen i 2023. Prosessoren, en Qualcomm Snapdragon 7 Gen 1, er ikke den nyeste og beste, men den er god nok til å få meg gjennom en dag av Slack meldinger, e-post, ta bilder og videoer av og til, og navigering rundt i byen, med litt etterslep og langsommere lastetider her og der.

Anmeldelse: Samsung Galaxy Z Flip 5: Tre funksjoner Jeg elsker (og to som jeg fortsatt ønsker meg)

Jeg har også testet Razrs ytelse med en Nintendo DS-emulator (DraStic) — for hvorfor ville du ikke simulere en sammenleggbar spillkonsoll på en sammenleggbar telefon — og enheten har holdt ting i gang ganske bra. I de fleste tilfeller blir Razr bare varmere å ta på etter ca. 15 minutter med spilling med 60 bilder per sekund.

På papiret burde Razrs 64 MP dobbeltkamerasystem gi mer flatterende bilder enn det gjør, men Motorolas bildebehandling er dens største akilleshæl.

Motorola Razr Portrait Mode Sample

Mangelen på et dedikert teleobjektiv betyr at Razr må lage en kunstig bokeh-effekt, som noen ganger kan gjøre motiver mer uskarpe enn den burde (se toppen av hodetelefonene til denne Halloween-skrivebordskonkurransen).

Kerry Wan/ZDNET

figur>

I de fleste tilfeller virker fargene mer utvaskede og ikke så mettede (eller naturtro) som jeg foretrekker, og 13 MP ultravide objektivet, mens det er i stand til å fange et bredere synsfelt enn hovedsensoren, mangler detaljer i bilder.

Også: OnePlus' første sammenleggbare noensinne gjør at Samsung og Google ser utdaterte ut – og det er nesten perfekt

Men at Razr er sammenleggbar betyr at den slår selv den dyreste iPhone 15 Pro Max på én måte: håndfrie bilder. Motorola satte det samme solide hengslet på Razr som det gjorde på Razr Plus, slik at du kan sette ned telefonen – noe du vanligvis trenger en motvekt eller stativ til – og ta bilder og videoer på avstand. 

Motorola Razr frontkamera Kerry Wan/ZDNET

Å ha den eksterne skjermen betyr også at du kan ta fantastiske selfies ved å utnytte de bakre kameraene i stedet for det frontvendte. Igjen, noe bare en sammenleggbar telefon kan gjøre.

ZDNETs kjøpsråd

Å handle i mellommarkedet kan være vanskelig fordi det handler om hvordan produsenter balanserer spesifikasjoner og funksjoner, og hvordan disse verdiene stemmer overens med dine personlige behov. Når det gjelder Motorola Razr, gjør den sammenleggbare formfaktoren alene at den skiller seg ut fra et hav av glassplater, og prisen på $700 (som allerede er nedsatt til $500) gjør den til det mest tilgjengelige alternativet i sitt slag.

Selvfølgelig må du være i orden med kompromissene, inkludert det bare gjennomsnittlige kamerasystemet, mindre ekstern skjerm og 128 GB lagringsgrense. Ellers er dette så bra som en sammenleggbar kan få til dette prispunktet, og jeg forventer fullt ut at konkurrenter vil matche Motorolas tilbud senere i år.

Når vil denne avtalen utløpe?

Avtalene er med forbehold om utsolgt eller utløper når som helst, selv om ZDNET fortsatt er forpliktet til å finne, dele og oppdatere de beste produkttilbudene slik at du oppnår de beste besparelsene. Ekspertteamet vårt sjekker regelmessig inn avtalene vi deler for å sikre at de fortsatt er aktive og tilgjengelige. Vi beklager hvis du har gått glipp av denne avtalen, men ikke bekymre deg – vi finner stadig nye sjanser til å lagre og dele dem med deg på ZDNET.com.