En haug med Samsung-enheter får nyttige lydoppgraderinger – inkludert Auracast

0
18
Samsung Galaxy Buds FE June Wan/ZDNET

Det var i forrige uke at Samsung annonserte noen ganske store oppgraderinger til Galaxy Buds. Nå er en rekke andre enheter, inkludert telefoner, TV-er og nettbrett, med på lydoppgraderingene.

Samsung kunngjorde en rekke nye lydforsterkninger i dag, inkludert Auracast, 360-lyd og automatisk bytte. Ingen av disse er nye funksjoner alene, men de kommer til noen nye enheter.

Også: 5 topp mobiltrender i 2024: AI på enheten, den “nye” smarttelefonen og mer

Først ut er Auracast, en Bluetooth-basert teknologi som lar én kilde overføre lyd til et ubegrenset antall enheter. Opprinnelig var denne funksjonen kun tilgjengelig for selskapets smart-TVer. Den utvidet senere til Galaxy Buds 2 Pro og S24-serien med telefoner, og nå er den tilgjengelig på enda flere enheter. 

S23-serien, Z Fold 5, Z Flip 5 og Tab S9-serien med One UI 6.1 eller nyere kan nå både kringkaste og overføre Auracast-lyd, og Z Fold 4, Z Flip 4, A54 5G, M54 5G og Tab Active 5 5G med One UI 5.1.1 eller nyere kan nå motta Auracast-lyd.

Neste er 360-lyd, en surroundlyd-funksjon som får det til å virke som om lyd kommer fra alle rundt deg. Mens denne debuterte på noen av Samsungs telefoner og nettbrett, kommer den nå til Galaxy Buds 2 Pro og Buds 2. Den kommer også til flere TV-er, inkludert Neo QLED 8K, Neo QLED 4K, S95, S90 og S85 OLED serien, samt 80D og 70D QLED-serien. Galaxy Buds, sier Samsung, vil kunne spore hodebevegelsene dine og justere lyden for å holde deg midt i lyden.

Også: De beste Android-telefonene du kan kjøpe

Siste er Samsungs Auto Switch-funksjon, som lar brukere enkelt bytte lyd fra ørepluggene til en annen enhet hvis de får en telefonsamtale. For eksempel, en pressemelding lyder: “Hvis du nyter musikk på Galaxy-nettbrettet ditt når det kommer en samtale, vil Galaxy Buds Pro bruke funksjonen for automatisk bytte til å bytte til telefonen din slik at du kan ta anropet.” Denne funksjonen utvides til flere PC-er med One UI 6.0 eller nyere, inkludert Galaxy Book 4-serien.