Chrome har nå et nytt AI-skriveverktøy som hjelper deg med å skrive nesten hva som helst på nettet

0
16
"Hjelp meg å skrive" height= Google

Hvis du noen gang har slitt med å finne de riktige ordene online, en ny AI-drevet funksjon for Google Chrome-nettleseren er her for å hjelpe.

Sent i fjor begynte Google å teste en «Hjelp meg å skrive»-funksjon for Chrome som lovet å hjelpe brukere med å skrive omtrent alle typer tekst på nettet – fra anmeldelser til kundeserviceforespørsler til markedsplassoppføringer. 

Også: Trenger du Google Chrome for å laste inn sider raskere? Aktiver denne funksjonen for å øke hastigheten

Fra og med i dag rulles denne funksjonen ut til alle Chrome-brukere. 

For å bruke det, høyreklikk i et åpent tekstfelt. Etter å ha koblet til en enkel melding som beskriver hva du vil ha skrevet, blir du bedt om å velge lengde og tone. Derfra arbeider AI-verktøyet, som drives av selskapets Gemini-modeller, sin magi for å få deg til å høres bedre ut. 

«Hjelp meg å skrive» vil forstå konteksten til nettstedet du er på og foreslå relevant innhold. For eksempel, sier Google, hvis du ønsker å skrive en anmeldelse om et par joggesko, vil verktøyet trekke ut nøkkelfunksjoner fra produktsiden for å gjøre anmeldelsen mer verdifull for andre kunder.  

Også: Hvordan skrive bedre ChatGPT-forespørsler i 5 trinn

Hvis du ikke liker det som ble generert, er det en ny prøv-knapp som vil ta et nytt skudd. Det er også en redigeringsknapp for å finjustere forespørselen eller endre tonen eller lengden. Når du har fått svaret ditt, kan du vurdere det med tommel opp eller tommel ned for å hjelpe AI-en å lære.

Har du allerede skrevet noe? Du kan få hjelp til å omskrive eksisterende tekst ved å markere den og deretter høyreklikke. 

Funksjonen var allerede tilgjengelig for Gmail, Google Dokumenter og andre Google Workspace-produkter. Og selv om du kan oppnå det samme med ChatGPT, vil dette alternativet være mer tilgjengelig for vanlige brukere.

Også: Hvordan ChatGPT (og andre AI-chatbots) kan hjelpe deg med å skrive et essay

strong>

I ett eksempel som tilbys av Google, sender en bruker en melding om å “flytte til et mindre sted som selger airfryer for 50 dollar.” AI finesser teksten til et mer tiltalende svar: “Jeg flytter til et mindre sted og vil ikke ha plass til frityrkokeren min. Den er i god stand og fungerer utmerket. Jeg selger den for $ 50. Ta kontakt meg hvis du er interessert.”

For å slå på denne funksjonen, klikk på menyen med tre prikker øverst til høyre i Chrome-vinduet og gå til innstillingene. Derfra vil du se en “Eksperimentell AI”-side. Ved å klikke som presenterer flere alternativer du kan aktivere, inkludert “Hjelp meg å skrive.” Når den er slått på, høyreklikker du i et åpent tekstfelt og velger «Hjelp meg å skrive».