Galaxy S24s beste AI-funksjoner kommer til disse eldre Samsung-modellene med One UI 6.1

0
22
Samsung Galaxy S24 Tolkemodus Kerry Wan/ZDNET

Sildret av Samsungs nyeste Galaxy AI-funksjoner vil begynne så snart som i slutten av mars, bekreftet selskapet i dag. Med den siste One UI 6.1-oppdateringen vil eldre Samsung-enheter, inkludert fjorårets Galaxy S23-serie, Z Flip and Fold 5, Tab S9-serien og mer få tilgang til sentrale Galaxy AI-funksjoner, som Circle to Search, Chat Assist og Generative Rediger.

Også: Galaxy AI-funksjoner, inkludert Live Translation, er på vei til Galaxy Buds

“Målet vårt med Galaxy AI er ikke bare å være banebrytende for en ny æra av mobil AI, men også å styrke brukerne ved å gjøre AI mer tilgjengelig for alle,” sa TM Roh, president og leder for Mobile eXperience Business hos Samsung Electronics i en onsdagspresse utgivelse. “Dette er bare begynnelsen på Galaxy AI, siden vi planlegger å bringe opplevelsen til over 100 millioner Galaxy-brukere innen 2024 og fortsette å innovere måter å utnytte de ubegrensede mulighetene til mobil AI.”

Hele listen over Galaxy AI-funksjoner som kommer til eldre Samsung-enheter inkluderer:

Kommunikasjonstjenester: Chat Assist, Tolk, Live Translate Produktivitetstjenester: Circle to Search, Note Assist, Browsing Assist, Transcript AssistCreative tjenester: Generativ redigering, redigeringsforslag, Instant Slow-Mo

Jeg testet omtrent hver eneste av de nyeste AI-funksjonene da jeg anmeldte Galaxy S24-serien for en måned siden og var glad for å finne de fleste av dem lener seg mer mot den utilitaristiske siden enn gimmicky. Spesielt Circle to Search har blitt min beste måte å raskt lære mer om hva som er på telefonskjermen min, og jeg har en følelse av at tolkemodus vil komme godt med når jeg reiser til Barcelona denne helgen.

Samsung Galaxy S24 Ultra Live Translation

Live-oversettelse på Samsung Galaxy S24 Ultra.

Kerry Wan/ZDNET

Med den kommende One UI 6.1-oppdateringen vil det være hyggelig å se brukere av eldre enheter også delta, selv om det ser ut til at Samsung prioriterer modeller utgitt i 2023 først. Det inkluderer Galaxy S23, S23 Plus, S23 Ultra, S23 FE, Z Fold 5, Z Flip 5, Tab S9, Tab S9 Plus og Tab S9 Ultra.

Også: Samsung Galaxy S24 vs Galaxy S23: Bør du oppgradere?

Hva kvalifiserer en eldre enhet for de praktiske Galaxy AI-funksjonene? Samsungs pressemelding om kvelden antyder bare at det må være en «AI-støttet modell». Enten det innebærer et minimumskrav til RAM eller et spesifikt brikkesett forblir oppe i luften. ZDNET har kontaktet Samsung for å få klarhet. 

Hvis brikkesettet har noe med det å gjøre, antar jeg at Galaxy S22-serien, Z Flip and Fold 4 og Tab S8-serien vil være neste på mottakersiden, siden de alle er drevet av Qualcomms Snapdragon 8 Gen 1, den samme prosessoren på S23 FE. Med tanke på Samsungs siste hete rekke med programvareoppdateringer, ville jeg ikke bli overrasket om det øyeblikket kommer før heller enn senere.