Hva kan du forvente av MWC 2024: Gjennomsiktige bærbare datamaskiner, AI-telefoner, smarte ringer, mer

0
30
Asus ROG 3-telefon Kerry Wan/ZDNET

Mobile World Congress, mer kjent som MWC, starter denne mandagen, og årets Barcelona-messe for alt mobilteknologi er klar til å bli en av de travleste til nå. 

Også: 5 topp mobiltrender i 2024: On- enhet AI, den “nye” smarttelefonen og mer

Med konvergensen av AI og personlige dataenheter, inkludert smarttelefoner, hodesett og wearables, vil det være mange nye og spennende produkter å dykke ned i, selv om listen inkluderer konsepter som gir løfter om mer enn praktisk praktisk, og gadgets som kanskje aldri krysse Atlanterhavet og gå inn på det amerikanske markedet. Hva skjedde med 5G? Hva er 6G? Vi vil også ha svar på disse spørsmålene.

 For det første, her er logistikken for arrangementet.

Når er MWC 2024?

Det ukelange arrangementet strekker seg fra 26. februar til 29. februar, med hovedinnlegg og lanseringsarrangementer planlagt i hele Fira De Barcelona konferansesenter. Selskaper som Xiaomi, Honor og Nokia har også annonsert produktlanseringsplaner for søndag, dagen før MWC offisielt starter.

Som en forløper har jeg samlet de tre største temaene for å bli begeistret for på årets mobile ekstravaganza, selv om du ikke er basert i Europa og/eller ikke anser deg selv som en hengiven til blødningskanten. 

1. Ikke sov på konseptene

Motorola

To ting er sikre for hver MWC: Konsepttelefoner og tapas. Selv om det er vanskelig å slå en tallerken med pan con tomate, har jeg en følelse av at jeg vil bli mer tiltrukket av de futuristiske, tankevekkende håndsettene som vil bli demonstrert på utstillingsgulvet i år. I februar i fjor avduket Motorola sitt rullbare telefonkonsept, som jeg fortsatt mener burde ha fått navnet “Moto-rolla”, mens OnePlus viste frem sitt glødende, isblå OnePlus 11-konsept. Begge enhetene demonstrerte potensialet til våre mest personlige dataenheter når produsenter presser på, selv om ideene tar år å virkeliggjøre helt.

Også: En smarttelefon uten apper? Denne AI-assistenten har som mål å erstatte dem alle

I år vil vi se mer av den innovasjonen:

Mens Motorola ikke har bekreftet noe, kan selskapets Adaptive Display Concept (avbildet ovenfor) gjøre en annen offentlig opptreden siden den ble avduket på Lenovo Tech World tilbake i oktober. Jeg er spent på å se om det virkelig er en fremtid der smarttelefonene våre kan erstatte smartklokkene og håndleddsenhetene våre. Deutsche Telekom, T-Mobiles majoritetsinteressenter, har også planer om å demonstrere en “AI-telefon” som erstatter apper med generativ AI assistenter. Like bisarrt vil telefonprodusenten Tecno demoere Phantom Ultimate neste uke, dets første rullbare skjermkonsept som har en “dobbeltsidig skjerm som strekker seg fra 6,55 tommer til 7,11 tommer.” Er rollables de nye sammenleggbare? Eller er transparente skjermer den nye, beste trenden? Nylige rykter fra Windows Report antyder at en gjennomsiktig bærbar PC avdukes fra Lenovo på MWC. Hvis det er sant, ville dette ikke være den første enheten som har en gjennomsiktig skjerm i år — CES var fylt med disse — men det ville være den første enheten for bærbare datamaskiner.

2. Økende konkurranse i øst

Nothing Phone 2 Glyph Interface Kerry Wan/ZDNET

Bortsett fra konsepttelefoner, vil flere mobilutgivelser faktisk treffe det globale markedet etter MWC, inkludert Xiaomis 14 Ultra, selskapets førstehåndsett med et ryktet tredobbelt 50 megapiksel kameraoppsett, en titaniumkonstruksjon og den nyeste Qualcomm-prosessoren . Xiaomi fant seg selv på tredjeplass når det kom til globale smarttelefonmarkedsandeler i Q4 2023, bak Apple og Samsung, som rapportert av Canalys. Her er å håpe at den kan bære det momentumet med årets flaggskipsutgivelse, og muligens gi iPhone 15 Pro Max og Samsung Galaxy S24 Ultra mye penger.

Honor, det tidligere undermerket til Huawei, vil også lansere en telefon i Barcelona 25. februar. Selv om den ikke vil være like prangende som den sammenleggbare Magic V2 som selskapet avduket forrige måned, har Magic 6 Pro et 180 MP periskop kamera som skal være i stand til å ta noen av de mest detaljerte og levende portrettbildene som er sett på en smarttelefon.

Også: De beste telefonene å kjøpe i 2024

Den kanskje mest relevante MWC-telefonutgivelsen for amerikanske lesere vil være Nothing Phone 2a, et rimeligere alternativ til merkevarens lyspulserende flaggskip fra i fjor. Mens den offisielle prisen og spesifikasjonene ennå ikke er avslørt, har ingenting kunngjort at Phone 2a vil kjøre på en MediaTek Dimensity 7200 Pro-brikke, en prosessor som skal gi ytelse over gjennomsnittet til et tilgjengelig prispunkt. Hvis ingenting spiller riktig, vil dette være budsjetttelefonen å slå i 2024.

3. Wearables vil stjele showet

Xreal Air 2 Ultra Kerry Wan/ZDNET

Det er min dristige spådom for MWC; hvis kvaliteten på nye wearables de siste månedene er noen indikasjon, dreier det seg kanskje ikke mest om smarttelefoner i år, men dingsene som omgir dem. 

Også: Hva vi vet om Samsungs Galaxy Ring: Funksjoner, pris, tilgjengelighet, mer

Fra XR-briller og VR-headset til treningsmålere og smarte ringer dobler bedrifter, små og store, på nye måter for å holde oss tilkoblet, underholdt og alltid oppmerksomme på helsen vår.

Når vi kjører farten til Unpacked, er det en sjanse for at Samsung vil snakke mer om funksjonene og egenskapene til sin første Galaxy Ring noensinne. den offisielle lanseringen vil sannsynligvis ikke skje før i juli eller august. Xreal og HTC vil også ha en tilstedeværelse på messen, som begge vil demonstrere sine siste innovasjoner innen romlig databehandling. Og OnePlus Watch 2 kan avrunde det beste av bærbare nyheter, med en “100-timers batterilevetid” og viktige forbedringer som kanskje akkurat er nok til å gjenopplive en en gang fordømt smartklokkemodell.