“Hvor mye elsker du din kone?” spurte Apple Vision Pro-selgeren

0
16
tryvisionprobabygetty

For et par uker siden dro jeg til en Apple Store og blitt fortalt at Vision Pro ikke bare var visjonær, men først og fremst et arbeidsverktøy.

Det vil “blåse deg,” ble jeg fortalt.

Også: Apple Vision Pro-anmeldelse: Fascinerende, mangelfull og må fikse 5 ting

Hvor mange ganger i livet ditt har du blitt tilbudt det løftet? Og hvor mange ganger har du motstått å se om det er sant?

Jeg kunne selvfølgelig ikke, så jeg avtalte en avtale for å få tankene mine, endret virkeligheten og lommen min plukket.

Bestillingsprosessen var enkel. Da jeg kom til den svært travle Apple-butikken, takket selgeren som hilste på meg for at jeg hadde på meg grønne bukser. «Du vil være lett å finne,» sa hun.

Romlig databehandling er ikke for Zuckers

Snart var jeg i hendene på en Vision Pro-ekspert som ville veilede meg mot fremtiden. Naturligvis ville han vite hvorfor jeg ville prøve den nye enheten.

Jeg forklarte at jeg ønsket å se om Mark Zuckerberg hadde rett i å antyde at det var et dårligere produkt enn Meta Quest.

Apple-selgeren lo. «The Quest?» sa han. “Dette er ingenting som Quest. Dette er romlig databehandling.”

Det er interessant hvordan Apple omfavner en terminologi og alle ansatte oppfordres til å gjenta den. Jeg lurer på hvor mange kunder som synes det virkelig er overbevisende.

Selgeren testet likevel de reseptbelagte linsene på brillene mine og forberedte Zeiss-innlegg som ville fungere med Vision Pro. Og jobb de gjorde.

Også: Jeg kjøpte spesialtilpassede linser til hodesettet mitt, men ikke alle brillebrukere trenger dem. Gjør du det?

Snart satte jeg Vision Pro på hodet mitt. Til og med tidligere enn det uttalte jeg et ufrivillig «Whoa».

Jeg kan godt forstå hvorfor så mange tror at Vision Pro er fremtiden. Du tar den på, og du er umiddelbart et annet sted, selv om du også kan se at du også fortsatt er i Apple-butikken med den levende entusiastiske selgeren.

Likevel verden rundt deg – og inni deg hodet ditt — er fundamentalt endret. Du har et nytt perspektiv der foran øynene dine.

Et innledende par spørsmål dukket opp: Når var siste gang et produkt fikk meg til å si “Hvem?” Og: Vil verden noen gang se lik ut igjen?

Ja, det fungerer bare

Selgeren tok meg så gjennom bevegelsene, som var oppsiktsvekkende enkle. Og merkelig nok fungerte det problemfritt. 

Å klype fingrene mine — hold bevegelsen vannrett — ble umiddelbart like naturlig som å sveipe opp på iPhone. Å zoome inn og ut husket min (ikke-eksisterende) karriere med stafettpinnen før London Philharmonic.

Ja, du kan også være dirigent for din modige nye verden.

Dessuten: Jeg prøvde Apple Vision Pro en helg, og her er mine 3 største takeaways

Det hele minnet meg om en Apple-essens: Det fungerer bare. Jeg hadde ikke forestilt meg at det skulle oversettes så enkelt til et så komplekst produkt.

I tillegg var øyesporingen også blendende enkel og nøyaktig.

For noen år siden ble jeg invitert av et selskap som heter Eyefluence til å oppleve øyesporingen via en HTC Vive. Etter et glass Sauvignon Blanc forstår du. (Eyefluence ble senere kjøpt av Google.)

Selv da hadde jeg blitt overrasket over opplevelsen. Med Vision Pro kan du ganske enkelt gjøre ting med øynene du aldri trodde var mulig.

Også: Er VR-headset trygge for barn og tenåringer? Her er hva ekspertene sier

Dette, mistenker jeg, er grunnen til at noen ser det som en helt annen fremtid. Når kroppen din plutselig kan gjøre ting du aldri hadde forestilt deg at den kunne gjøre, opplever du en særegen blanding av forsterket kraft og marginal forakt for livet ditt frem til dette øyeblikk.

Selgeren tok meg deretter gjennom noen av Vision Pro-ene funksjoner. 

Bilder – alle tatt på en iPhone 15 Pro, naturligvis – fikk plutselig en tredimensjonal kvalitet. Likevel lignet menneskene i dem merkeligvis på bilder på Madame Tussauds. Huden deres fikk en voksaktig kvalitet som var litt urovekkende.

Panoramabilder var imidlertid spektakulære. Du snur hodet og bildet er rundt deg og omslutter deg i omgivelsene.

Filmer fikk en IMAX-kvalitet. Men vent, hvorfor spilte selgeren meg en Super Mario-tegneserie, i stedet for for eksempel Succession eller Ted Lasso? Kanskje han trodde de grønne buksene mine var barnlige.

Også: De tre største risikoene ved generativ AI – og hvordan man skal håndtere dem

Jeg måtte slutte ham et øyeblikk, skjønt.

Jeg hadde blitt fortalt i mitt forrige besøk i en Apple-butikk at dette var en jobbenhet, men her fremkalte han en rekke whoa-er — ikke et uttrykk jeg bruker for ofte på jobben, annet enn i betydningen “vær så snill og stopp” .”

Vision Pro, skjønner du, er tung. Det skapte også – for meg, i det minste – et varmt hode. Jeg er ikke sikker på at jeg kunne jobbe med den i mer enn kort tid.

Selgeren svarte: “Jeg bruker den til å jobbe åtte eller ni timer om gangen.” Han sa at han ikke syntes det var tungt, men brukte en ekstra stropp over toppen av hodet for støtte.

Noe som førte meg til en digresjon om AI. Hvis Vision Pro var fremtiden, var han ikke bekymret for AIs dominans over den?

Også: 7 grunner til at folk returnerer Apple Vision Pro 

“Jeg var bekymret for AI, da ChatGPT først kom ut,” sa han. «Men nå føler jeg at det bare er et produkt av ting vi gjør og tenker, så jeg synes det er greit.»

Enda et par spørsmål dukket opp: Har teknologiindustrien nå konstruert alle livets pilarer for neste gang kanskje 50 år? Og: Har vi blitt forført, steg for steg, til å skille oss fra den fysiske verden?

Hvor mye elsker jeg hva?

Snart var vi imidlertid tilbake i landet med underholdning og oppslukende videoer. 

Det var fint å se tidligere BlackBerry-talsperson Alicia Keys synger med bandet sitt, men da selgeren plutselig byttet til en video som plasserte meg på toppen av en klippe med et rent fall på tre hundre fot, opplevde jeg en annen type whoa. 

< p> Vertigwhoa.

Jeg lider egentlig ikke av alvorlig svimmelhet, men dette var en berøring for hodet mitt eget romlige datasystem.

Jeg kunne likevel ikke unngå å føle en følelse av svak undring på disse 20 minutter reise inn i den påståtte fremtidens eventyrland. Jeg kunne imidlertid ikke la være å lure på at jeg bare kunne se filmer alene med denne enheten.

“Jeg ser vanligvis filmer med kona mi,” forklarte jeg. «Du kan vel egentlig ikke gjøre det med denne greia?»

Også: Dagen virkeligheten ble uutholdelig: Et kikk forbi Apples headset

“Hvor mye elsker du din kone?” svarte han. 

Han fortsatte med å forklare at det faktisk er et delingsanlegg med Vision Pro. Det er bare det at ens kone måtte ha sin egen Vision Pro. Så det ville vært en jevn investering på 8000 dollar for en kveld i fremtiden.

Ja, fremtiden – som kjent for øyeblikket – innebærer at både du og din kone sitter med masker på og ser på en film sammen.

“Jeg elsker kona mi veldig høyt,” sa jeg. “Så jeg vet at hvis jeg kom hjem med to Vision Pros, ville hun foreslå at jeg oppsøkte behandling.”

Selgeren lo, men jeg hadde en annen tanke: “Også, vi liker å kose når vi ser på film, og hvis vi begge hadde disse maskene på, ville det ikke vært så lett. Vi ville slå briller, ikke sant?”

Til slutt hadde jeg overveldet ham. Til slutt skjønte jeg at fremtiden ennå ikke var helt utformet. Han var, i likhet med så mange Apple-selgere, en veldig polert utøver, men dette hadde tydeligvis ikke blitt dekket i opplæringen hans.

Også: Jeg har prøvd Vision Pro og andre topp XR-headset og her er den de fleste burde kjøpe

Og så tenkte jeg tilbake på bildene han hadde vist meg fra fotoappen. Her var en mann, helt alene på Island. Her var en mann, helt alene i Oregon.

Dette var nysgjerrige valg og på en eller annen måte forsterket ideen om den potensielle isolasjonismen til produktet.

Hvis du ikke har prøvd en Vision Pro demo, jeg vil anbefale den på det sterkeste. Det er et fascinerende blikk inn i fremtiden.

Men kanskje det største spørsmålet jeg endte opp med å stille meg selv var: Hva vil jeg bli hvis jeg forplikter meg til denne nye verdenen?