7 spennende Android-oppgraderinger Google kunngjorde nettopp på MWC 2024

0
16
Holobox Android Sabrina Ortiz/ZDNET

Teknologiselskaper ser ofte på Mobile World Congress (MWC) som et lanseringspunkt for sine siste mobile innovasjoner, inkludert maskinvare og programvare. For Android-brukere gjør Google nettopp det denne uken, og kunngjør flere nye funksjoner for å heve Android-telefoner, nettbrett, Wear OS-smartklokker og til og med Android Auto-opplevelsen. 

Også: 3 grunner hvorfor jeg er spent på Mobile World Congress 2024 (selv om jeg ikke burde vært det)

Selvfølgelig utnytter mange av funksjonene det som lett vil bli stjernen i årets arrangement,&nbsp ;AI. Les videre for en fullstendig oversikt over alle de nyeste funksjonene som kommer til Android og når du kan forvente dem.

1. Få tilgang til Gemini direkte i Google Messages

Siden Gemini kan produsere tekst av høy kvalitet for nesten alle omstendigheter du kan tenke deg, kan det hende du allerede bruker den til å skrive tekster for deg, kopiere og lime dem inn fra chatboten og inn i Google-meldingene dine. Nå kan du få den hjelpen du ønsker rett fra Google Messages-appen. 

Også: De beste AI-chatbotene i 2024: ChatGPT og alternativer

Tilgjengelig i beta på engelsk, fra og med denne uken kan du bruke “Chat with Gemini” for å hjelpe med å skrive meldinger, eller hvis du foretrekker å bruke chatboten til kreative formål, kan du også bruke den til å brainstorme ideer, planlegge arrangementer, få svar , og mer. 

2. AI i Android Auto for tryggere kjøring 

Så mye som å ha et smarttelefonspeilsystem i bilen kan være nyttig for kjøring, er enkelte aktiviteter som å lese og svare på tekstmeldinger fortsatt distraherende eller ikke optimalisert for sikker kjøring. Google prøver å løse dette problemet ved å implementere AI i Android Auto, som nå kan oppsummere lange tekster og travle gruppechatter mens du er fokusert på veien, og foreslå relevante svar. Du kan for eksempel sende et foreslått svar på din ETA ved å trykke på et av de utfylte valgene. 

3. Nye tilgjengelighetsfunksjoner 

Medlemmer av blinde og svaksynte samfunn vil nå kunne høre automatisk genererte AI-beskrivelser av bilder og nettbilder via Lookout.

Også : Hvordan Google Lookouts AI kan beskrive bilder for synshemmede

Google legger også til forbedret skjermleserstøtte for Lens in Maps, som hjelper brukere å utforske området rundt dem ved å peke på telefonen. Brukere kan også rette kameraet og TalkBack vil lese relevant informasjon høyt, inkludert navn på steder, åpningstider, vurderinger og veibeskrivelser.

4. Marker Google-dokumentene dine med håndskrevne notater 

Noen ganger er det ikke like effektivt å legge til kommentarer på Google Dokumenter som å skrive et raskt notat. Den gode nyheten er at nå, med en Android-telefon eller -nettbrett, kan du. Alt du trenger å gjøre er å bruke fingeren eller pekepennen for å lage kommentaren du ønsker med et utvalg av merkeverktøyalternativer, for eksempel forskjellige pennefarger og merkepenner.

5. Nye castingkontroller for Spotify 

I noen tid har Android-enheter støttet rask enhetsbytte rett på låseskjermen når du spiller YouTube Music. Nå kommer den samme funksjonen til Spotify. En ny utgangsbryter lar deg enkelt veksle mellom å lytte med hodetelefoner, smarthøyttalere, TV og mer.

6. Se treningsdata fra forskjellige wearables på ett sted 

Den redesignede Fitbit-appen gjennom Health Connect på Android lar deg se dataene dine fra forskjellige wearables og apper, inkludert AllTrails, Oura Ring og MyFItnesssPal, alt på ett sted . 

Også: Beklager, Oura og Samsung: Apple Ring angivelig 'nærende'

Dataene fra de tilkoblede appene vil være tilgjengelige via ” Du”-fanen. Du kan få tilgang til alle dataene dine som er samlet inn fra Health Connect-kompatible apper, for eksempel trening, skritt og forbrente kalorier, i «I dag»-fanen. 

7. Wear OS-oppdateringer med tanke på pendlere

Den store endringen som kommer til Wear OS vil komme pendlere og hyppige reisende mest til gode. Nå, på toppen av ombordstigningskort på Google Wallet, kan brukere få tilgang til kompassguidede veibeskrivelser rett på klokken for en mer sømløs reiseopplevelse. Veibeskrivelser for offentlig transport for Google Maps kommer også til Wear OS, inkludert avgangssporing i sanntid.