De beste Raspberry Pi-alternativene fra 2024: Eksperttestet og anbefalt

0
15

Å dedikere en hel PC til et prosjekt kan ta tid og krefter. I denne situasjonen kommer enkeltkortsdatamaskiner godt med, og den mest kjente enkeltbordsdatamaskinen (SBC) er utvilsomt Raspberry Pi — kjent over hele verden for sin allsidighet, lave strømforbruk, pålitelighet og brukervennlighet.  

Også: Finne Raspberry Pi: Hvor kan du kjøpe den nyeste modellen og dens alternativer

Du kan imidlertid fortsatt utforske alternativer til Raspberry Pi, spesielt med tanke på den nåværende mangelen og den siste økningen i pris. Alternative SBC-er kan brukes til å tilpasse unike prosjekter og gi forbedret ytelse sammen med AI- og VR-støtte. Andre alternativer er vurdert for industriell bruk, og noen egner seg for programmerings- og utdanningsprodukter, eller kanskje til og med for å dra nytte av ChatGPT applikasjoner. 

Hva er det beste Raspberry Pi-alternativet akkurat nå?

Vi testet og undersøkte de beste Raspberry Pi-alternativene som er tilgjengelige basert på ytelse, tilkobling og lagring, brukervennlighet og pris. Libre Comupter Board (aka, Le Potato) er vårt toppvalg for det beste Raspberry Pi-alternativet totalt sett på grunn av funksjonene og prisen i enkeltbretts datamaskinplass, og viser seg å være en solid enkeltbrettsdatamaskin som passer for nybegynnere og entusiaster.  

De beste Raspberry Pi-alternativene i 2024

Libre Computer Board AML-S905X-CC (Le Potato)

Beste Raspberry Pi-alternativ

Libre AML-S905X -CC Libre/ZDNET

Fordeler & Ulemper Pros God pris Godt laget med god dokumentasjon Imdeler Begrensede muligheter Flere detaljer

Libre Computer Board AML-S905X-CC (Le Potato) t ech-spesifikasjoner: Prosessor: Amlogic S905X SoC | Grafik: Mali-450 GPU | RAM:Opptil 2 GB DDR3 SDRAM | Tilkobling: 4x USB 2.0 Type A | Porter: HDMI 2.0 | Lagringsutvidelse: MicroSD-kortspor | Grensesnitt: eMMC-grensesnitt | Hastighet: 100 Mb Fast Ethernet

Dette Libre Computer Board er en solid enkeltbretts datamaskin til en ekstremt rimelig pris. Hvis du er interessert i å prøve ut en SBC for den første og ikke ønsker å investere for mye, er dette et flott alternativ for deg. 

I tillegg tilbyr den uendelig lagringsutvidelse via MicroSD-kort , noe som er flott hvis du bruker det mye. Du kommer ikke til å slå noen hastighetsrekorder, og det vil ikke være egnet for tunge ressursprosjekter, men dette brettet tilbyr et flott sett med funksjoner, inkludert Linux, åpen kildekode-grafikk, videobiblioteker og UEFI-støtte – og for bare $30.

Kunder elsker prisnivået og den generelle allsidigheten til denne SBC, selv om noen rapporterer oppstartsproblemer.

Se nå på Amazon

Orange Pi 5

Beste Raspberry Pi-alternativ for media

Orange Pi 5 Orange Pi/ZDNET

Fordeler & Ulemper ProsOppgraderbar RAM 3D/2D-bildeakselerasjonsmodul Støtter åpen kildekode Undeler Dyrt Flere detaljer

< strong>Orange Pi 5 tech-spesifikasjoner: Prosessor: Rockchip RK3588S 8-Core 64-Bit (4xCortex-A76 og 4xCortex-A55) opp til 2,4GHz | Grafik: Arm Mali-G610 MP4 “Odin” | RAM: LPDDR4/4x opptil 32 GB | AI-akselerator NPU | Video: opptil 8K @60fps | Hastighet: 10/100/1000 Mbps Ethernet 

Orange Pi 5-kortet er et flott Raspberry PI-alternativ hvis du leter etter et brett som passer for medieformål. < /p>

Orange Pi 5 på 100 dollar pakker en kraft — med en Rockchip RK3588S 8-kjerners (64-bit) CPU (2,4 GHz), en Arm Odin GPU, 8 GB RAM (kan oppgraderes til 32 GB), DisplayPort-kompatibilitet , og en videoutgang HDMI-kontakt på opptil 8K. 

Kunder rapporterer at de er fornøyde med kraften og hastigheten til systemet som et Raspberry Pi-alternativ, selv om noen brukere også sier at de har opplevd programvareproblemer. 

Se nå på Amazon

Asus Tinker Board S R2.0

Beste Raspberry Pi-alternativ for hobbyister

Tinker Board S Asus/ZDNET< /figur>Fordeler & Ulemper Pros Fargekodet GPIO for brukervennlighet Fullpakket med funksjoner Flott finish Nedeler Dyrt hos forskjellige forhandlere Flere detaljer

Asus Tinker Board S R2,0 t sterke>ech-spesifikasjoner: Prosessor: Rockchip Quad-Core RK3288 1,8GHz | Grafik: Arm Mali-T764 GPU | RAM: 2 GB LPDDR3 dual-channel | Båndbredde: 802.11 b/g/n | Bluetooth: V4.0 + EDR | Hastighet: 16 GB eMMC

Dette brettet har en rekke fine funksjoner som gjør det ideelt for hobbyister. Vi setter spesielt pris på den fargekodede GPIO-headeren, som gjør det enkelt å gjenkjenne respektive pin-header. I tillegg gjør det detaljerte silketrykket på forsiden av brettet det klart hvor alt skal hen. 

Asus Tinker Board har en utmerket prosessor, og 16 GB eMMC-hastigheten gir nok kraft til de fleste prosjekter . Det er også HD & UHD (4K) videostøtte og ulike porter, inkludert LAN og USB. Du finner den for $188 på CDW. 

Men bekreftede kunder sier at det er langt mindre støtte tilgjengelig sammenlignet med Raspberry Pi, men de liker det generelt som et prosjekt SBC.

Se nå på CDW

Odroid N2+

Beste Raspberry Pi-alternativ for strøm

Odroid N2+ Odroid/ZDNET

Pros & Ulemper ProsForskjellige maskinvarealternativer Kraftige Avanserte alternativer som Petitboot Cons Bratt læringskurve Mer komplisert enn en vanlig SBC Flere detaljer

Odroid N2+ tech-spesifikasjoner: Prosessor: Amlogic S922X — 4x Cortex-A73 @ 2,2GHz, 2x Cortex-A53 @ 1,9GHz | Grafik: Mali-G52 GPU | RAM: 2GB eller 4GB DDR4 | Grensesnitt: eMMC-kontakt med valgfri 8GB til 128GB | Funksjoner:8MB SPI-blits med oppstartsvelger og Petitboot-app | Porter: Gigabit Ethernet-port, HDMI 2.1-port for opptil 4K@60Hz | Tilkobling: 4x USB 3.0-porter | Hastighet: 2,4 GHz med Gigabit Ethernet-port 

Odriod N2+ er kraftig, men likevel energieffektiv, og vil være ZDNET-forfatteren Adrian Kingsley-Hughes sitt førstevalg hvis han ønsket å bytte ut skrivebordet sitt datamaskin med en enkeltbords datamaskin. 

Denne SBC er flott for avanserte brukere som ønsker mer kraft enn en vanlig SBC. Den tilbyr utmerket tilkobling, og den er i stand til å kjøre Petitboot-appen. I tillegg kan den kjøre ulike versjoner av Linux, inkludert den nyeste Ubuntu, og den er også kompatibel med AndroidOS. 

Også: Hvordan installerer Linux på din Raspberry Pi

En versjon med 4 GB RAM kan bli funnet hos Amazon for $133, eller en 2GB-modell er tilgjengelig på Hard Kernel for $66. Kundeanmeldelser indikerer at N2+ er et flott alternativ for hjemmeautomater og spill, selv om noen brukere sier de har opplevd problemer med strømforsyningen. 

Se nå på Amazon

Udoo Bolt V3

Beste Raspberry Pi-alternativ for hastighet

udoo-bolt-v3 Udoo/ZDNET

Fordeler & Ulemper Pros Utmerket ytelse Designet for store arbeidsmengder Raske hastigheter Nedeler Dyrt overkill for de fleste oppgaver Flere detaljer

Udoo Bolt V3 tech-spesifikasjoner: Prosessor: AMD Ryzen Embedded V1202b dual core/quad thread @ 2,3ghz (3,2ghz Boost) | Grafik: AMD Radeon Vega 3 | RAM: 2x DDR4 tokanals 64-bits SO-DIMM-sokler med ECC-støtte opptil 32 GB | Hastighet: 32 GB eMMC 5.0 høyhastighets-stasjon

Det er ikke mye som Udoo Bolt V3 ikke kan håndtere, til tross for at det startet som et Kickstarter-prosjekt i sin tid (en verden) hvor mange prosjekter mislykkes). Den er utrolig rask og flott for bruk i VR-, AR- og AI-prosjekter, med en Ryzen-prosessor og Vega-grafikk. Hvis du trenger å laste inn massive filer raskt og effektivt, vil ikke Udoo Bolt V3 skuffe. 

32 GB eMMC-hastigheten er uovertruffen med andre brett vi anbefaler. Men til et prispunkt på minst $333, avhengig av forhandlerne, er det dyrt. Kunder som har brukt Udoo Bolt V3 erkjenner dette høye prispunktet, men generelt sett nyt kraften til denne SBC.

Se nå på UdooView nå hos Electro maker flere kjøpsvalg

Hva er det beste Raspberry Pi-alternativet?< /h2>

Le Potato er ZDNETs toppvalg generelt på grunn av dets rimelighet og funksjoner i enkeltbretts datamaskinplass. Vi har brutt ned hvert Raspberry Pi-alternativ nedenfor basert på prosessor, lagring og hastighet. Hvis en av disse egenskapene er en prioritet for deg, kan denne analysen hjelpe deg med å velge den beste enkeltbordsdatamaskinen for deg.

Beste Raspberry Pi-alternativ 

Prosessor

Lagring

Hastighet

< /td>

Libre Computer Board AML-S905X-CC (Le Potato)

Amlogic S905X SoC

p>

Opptil 2 GB DDR3 SDRAM

100 Mb Fast Ethernet 

Orange Pi 5

< p>Rockchip RK3588S 8-kjerners (4-kjerners A76 og 4-kjerners A55) 64-bit, opptil 2,4 GHz

Opptil 32 GB LPDDR4 RAM, QSPI eller FLASH 16 MB/MicroSD (TF)

10/100/1000 Mbps Ethernet

Asus Tinker Board S R2.0

Rockchip Quad-Core RK3288 1,8GHz

2GB LPDDR3 dual-channel, 16GB eMMC< /p>

16 GB eMMC høyhastighetsstasjoner, overklokkingshastighet på opptil 3,6 GHz

Odroid N2+

Amlogic S922X — 4x Cortex-A73 @ 2,2GHz, 2x Cortex-A53 @ 1,9GHz

2GB eller 4GB DDR4

< p>2,4Ghz med Gigabit Ethernet-port

Udoo Bolt V3

AMD Ryzen Embedded V1202b dual core/quad thread @ 2,3ghz (3,2ghz Boost)

2x DDR4 dual-channel 64-bit SO-DIMM-sokler med ECC-støtte opptil 32 GB

< /td>

32GB eMMC 5.0 High Speed ​​Drive

Hva er det riktige Raspberry Pi-alternativet for deg?

Noen ganger trenger du bare å komme i gang med et prosjekt, så du kjøper en billig enkeltbordsdatamaskin – eller kanskje du nettopp har begynt å utforske feltet SBC-er. Men hvis du vil investere i bedre maskinvare, vil du sørge for at du ikke kaster penger. For å finne den beste SBC for deg, foreslår vi at du starter med en klar idé om prosjektene du skal bruke den til. Dette kan være den vanskelige delen, men det er verdt tiden. Hvis du forvirrer bruksformålet ditt, kan du bli avsporet midtveis i prosjektet, noe som resulterer i et massivt tilbakeslag som koster tid og penger.

Gjør deretter litt research. Hvor mye kraft og ytelse trenger du? Hvilket operativsystem trenger du å bruke? Denne SBC-guiden tilbyr de beste Raspberry-alternativene, slik at du kan finne brettet som passer ditt budsjett og behov.

Velg denne SBC…

Hvis du vil…

Libre Computer Board AML-2905X-CC (Le Potato)

Et budsjettalternativ for hobbyister og entusiaster, og den perfekte måten å utforske SBC-er.  Denne Libre-modellen er et flott Raspberry Pi-alternativ for de som ønsker å lære om SBC-er uten å bruke en formue.

Orange Pi 5

En enkeltkortdatamaskin satt opp for video, media og AI-støtte. Orange Pi 5 støtter opptil 8K videobehandling ved 60 fps.

Asus Tinker Board S R2.0

Selv om det har et prispunkt på den høyere siden, har Asus Tinker Board alt du trenger for en rekke prosjekter. 

Odroid N2+

En rekke maskinvarealternativer. Odroid N2+ er en topputøver som en av våre egne forfattere ville valgt som erstatning for stasjonær PC.

Udoo Bolt V3

< /td>

En avansert SBC med den typen ytelse du forventer av en stasjonær datamaskin. Det er dyrt, men hastigheten og støtten for VR-, AR- og AI-prosjekter kan gjøre det verdt det.

Faktorer du bør vurdere når du velger et Raspberry Pi-alternativ:

Når du velger ditt nye Raspberry Pi-alternativ, bør du vurdere følgende viktige faktorer:

Pris: Hvor mye er du villig til å bruke på det nye prosjektet ditt? Brukstilfellet er også viktig: Hvis du nettopp har startet opp, bør en billigere SBC være greit, mens du kanskje vil bruke mer på langsiktige prosjekter. Prosjekt: Hvis du vil ha en SBC for hobbyprosjekter, trenger du ikke de mest avanserte eller dyre settene som finnes – minimalt med RAM og prosessering holder. Men hvis du vil utforske egenskapene til AI, for eksempel, kan det være lurt å vurdere en modell med høyere spesifikasjoner. Media: Hvis du har tenkt å bruke ditt Raspberry Pi-alternativ for media, f.eks. som streaming av lyd og video, sørg for at SBC-en du vurderer har de nødvendige komponentene og støtten. 

Hvordan valgte vi disse Raspberry Pi-alternativene?

Raspberry Pi er en flott maskinvare, men den er bygget innenfor spesifikke begrensninger som muliggjør masseappell. Disse SBC-ene tar det som Raspberry Pi brakte til bordet videre med funksjoner som lar deg tilpasse opplevelsen din. 

Vår liste inkluderer alternativer personlig testet av ZDNET-forfattere og sterkt anbefalte produkter basert på kundeanmeldelser og tilbakemeldinger , spesielt med disse faktorene i tankene:

Ytelse: Ytelse er nøkkelen når du vurderer å kjøpe en ny SBC. Vi har vurdert prosessorkraft, RAM og grafikk. Tilkobling & lagring: Utvalget av tilkoblingsmuligheter i SBC-er er variert. Noen vil for eksempel gi Bluetooth, mens andre bare har HDMI og Ethernet. I tillegg vil noen SBC-er inkludere lagring, og i motsetning vil andre ha USB-porter for å koble til dine egne stasjoner. Enkel bruk: SBC-er trenger ikke å være komplekse, og noen av alternativene våre inkluderer nyttig fargekoding eller andre funksjoner for å gjøre prosjektene dine enklere å håndtere. Pris: Ikke alle ønsker å investere i det høyeste -spes. SBC der ute, spesielt hvis de nettopp har startet og utforsker interessene deres. Vi har vurdert en rekke enheter med nybegynnere, hobbyister og teknologientusiaster i tankene. 

Hva er den beste måten å komme i gang med en enkeltbordsdatamaskin?

Raspberry Pi er fortsatt det beste stedet å starte hvis du ønsker å få erfaring med en enkeltbordsdatamaskin. 

Også: Sliter du med å kjøpe en Raspberry Pi? Det kan bli mye enklere

Disse alternativene er et flott neste skritt hvis du ønsker å utvide SBC-kunnskapen din. Raspberry Pi er et flott verktøy for å gjøre deg kjent med oppsettet og GPIO-pinnene. Og det er et nyttig verktøy hvis et av barna dine har en interesse for programmering som du ønsker å oppmuntre. 

Hva er en god kilde for tilfeller for din Raspberry Pi eller en alternativ SBC?

Det finnes ulike alternativer. Du kan finne mange generiske etuier der ute for å beskytte din Raspberry Pi eller alternative SBC, og jeg anbefaler å kjøpe en. Tross alt, hvis du investerer i en SBC, bør du beskytte den. 

Også, hvis du er så heldig å eie en 3D-printer, vil du ha en uendelig mengde av dem! Alternativt kan du besøke 3D-utskriftsmarkedet Shapeways for å finne den perfekte saken. 

Kan du gjøre enkeltbrettsdatamaskinen din vanntett?

Du kan prøve å vanntett dekselet ved å bruke tetninger eller silikonfett. Du kan også spraye brettet med et konformt belegg for å motstå fuktighet. 

Men utover disse trinnene er det ingen måte å gjøre dem helt vanntette, og du risikerer skade hvis du ikke holder elektronikken unna. fra ugunstige værforhold og miljøer.

Hvorfor er Raspberry Pi-modeller så dyre nå?

Bortsett fra inflasjon, har prisen på Raspberry Pi-modeller – en gang bare 15 dollar eller så – økt på grunn av en rekke faktorer. Forsyningsmangel, forverret under pandemien, har påvirket tilbud og etterspørsel, og dessuten har prisen på datakomponenter og brikker økt. 

Er det andre alternative Raspberry Pis verdt å vurdere?

Vi valgte en rekke Raspberry Pi-alternativer basert på ytelse, maskinvarealternativer og priser. Hvis disse ikke fungerer for deg, er her noen passende alternativer: 

Se på FriendlyElecView på AmazonView på AmazonView på Amazon