Slik bestiller du Apple Vision Pro: Tips, triks og min hemmelighet til en god ansiktsskanning

0
21
Vision Pro på lilla bakgrunn Jason Hiner/ZDNET

Forrige uke bestemte jeg meg endelig for å bruke de store pengene og bestille en Apple Vision Pro. For å være ærlig har jeg ennå ikke sett en produktivitetsfordel i enheten, men jeg har stort sett nådd grensene for å bruke Xcode-simulatoren for å skrive artikler om Vision Pro. Jeg gleder meg til å bruke den og finne dens skjulte talenter.

Det er mange trinn involvert i å kjøpe Apples headset, spesielt hvis du gjør det på nettet. I denne artikkelen tar jeg deg gjennom prosessen trinn for trinn, med skjermbilder for nesten hvert trinn. Jeg vil også dele noen tips for å få reseptbelagte linseinnsatser (hvis du trenger dem), og for å få en god ansiktsskanning.

Også: Jeg har prøvd Vision Pro og andre topp XR-hodesett, og her er det de fleste bør kjøpe

Jeg anbefaler på det sterkeste at du leser hele denne artikkelen før du går til Apple.com og begynner bestillingen. Dette vil hjelpe deg å vite hva du kan forvente, samle de nødvendige elementene du trenger, og fjerne forvirring når du treffer et par av de mer masete delene av bestillingsprosessen.

OK, la oss gå.

Slik bestiller du Apple Vision Pro 

1. Hvis du bruker briller eller kontakter

Dette er viktig. Bruker du briller eller kontakter må du lese dette. Ellers er det en sjanse for at du bestiller en enhet du ikke kan bruke.

Når du går til Vision Pro-bestillingssiden hos Apple, vil du se dette:

start Skjermbilde av David Gewirtz/ZDNET

Du tror kanskje du bare burde gå videre og trykke på Kom i gang (på 2), men du må faktisk klikke på den lille lenken (ved 1) i øvre høyre hjørne. Dette vil gi deg noen svært kritiske retningslinjer før du starter bestillingen.

retningslinjer Skjermbilde av David Gewirtz/ZDNET

Sørg for at telefonen din er oppdatert, og at du har Apple Store app installert (og at den også er oppdatert). For de som bruker korrigerende linser, er det avsnittet under “Ha din synsresept tilgjengelig” som kommer til å være veldig viktig.

Også: Slik gjør du iPhone klar for den landemerke iOS 17.4-oppdateringen

Du må ha en gjeldende resept

Da jeg kjøpte mine tilpassede linser for Quest 3 XR-headsettet , jeg skrev bare inn brillenumrene som tilsvarte brillene jeg bruker for øyeblikket. Men jeg kunne ikke bruke den resepten for ZEISS (selskapet som lager linsene for Apple).

Legg merke til at retningslinjene sier at du må laste opp en “gyldig, uutløpt resept fra en amerikansk øyepleier.” Vel, resepten min ble gjort i de dype, mørke dagene av pandemien. Den resepten har jeg laget selv. Jeg brukte en gadget kalt EyeQue VisionCheck. Ved hjelp av en app på iPhone kom jeg frem til brilletall som har fungert perfekt de siste tre årene. Ærlig talt, det er det beste glasssettet jeg noen gang har hatt – men jeg brukte timer på å få det helt riktig.

Den resepten fungerer fint i Quest 3, men Apple og ZEISS godtar den ikke. Jeg måtte bestille time hos min lokale optiker.

Det er din avstandsresept som teller

Når du går til optikeren din, må du få en avstandsresept for linseinnsatsene. Noen mennesker tror du trenger både nær- og avstandsresepter, spesielt hvis du trenger briller for å lese en bok eller telefonen. Men det er ikke slik det fungerer.

Når du ser på noe i romlig databehandling, er alt du ser på nøyaktig samme plan, i en brennvidde på omtrent 1-2 meter unna. Husk dette: Du ser på to skjermer som er en fast avstand fra øynene dine, så selv om noe dukker opp på nært hold, er det nøyaktig samme avstand fra titterne som noe i fjellet helt bak i scenen.

Også: 'Hvor mye elsker du din kone?' spurte Apple Vision Pro-selgeren

Optikeren min visste ikke noe om å skrive ut en resept på XR-enheter — faktisk ga han fra seg et latterlig snøft da jeg fortalte ham hva jeg trengte resepten til. Men jeg skrev ut og ga ham delen “Hvis du bruker reseptbelagte briller” fra retningslinjene Apple PR sendte meg da jeg spurte dem hva de skulle fortelle optometrister og ga ham det.

Merk at Apple spesifikt sier: “Mellomdistanse, oppgaveavstand eller datamaskinavstand bør ikke være en del av denne resepten.”

I alle fall, innen en halv time, hadde jeg en ny distanseresept som var aktuell og offisiell.

Bekreft at resepten din kan brukes

Nå må du ta ett skritt til. Pek deg selv til ZEISS Reseptguide for briller. Nederst på siden vil du se dette interaktive skjemaet:

reseptkontroll Skjermbilde av David Gewirtz/ZDNET

Fyll den ut med relevante data fra din nåværende resept og klikk Sjekk resept. I de fleste tilfeller vil skjemaet rapportere at resepten din er fin for Vision Pro. Noen mennesker har imidlertid rapportert at reseptene deres faller utenfor grensene for det som trengs for å bruke Vision Pro.

Også: Visjonsproffer sprekker uten åpenbar grunn: Her er hva du skal gjøre hvis din sprekker

Dette er grunnen til at du må gjøre all reseptforberedelsen først. Apple peker deg til ZEISS-siden etter at bestillingen er fullført, men da er det for sent. Bestillingen er allerede lagt inn. Det ville være ekstremt upraktisk å finne ut at du ikke kan bruke headsettet, og måtte gå gjennom alle slags bøyler for enten å kansellere bestillingen eller returnere enheten.

Ved å sjekke disse detaljene først, kan du spare deg selv for den irritasjonen.

2. Få en vellykket ansiktsskanning

Det neste trinnet er prosessen der Apple bestemmer størrelsen og formen på ansiktet ditt for å passe til putene som brukes til å beskytte ansiktet ditt og blokkere omgivelseslyset. I mitt tilfelle syntes jeg dette var ganske vanskelig, men jeg fant ut en metode som du kan gjøre det ganske enkelt på.

Jeg skal gå mer i detalj når vi går gjennom prosessen, men her er en rask oppsummering:

Forutsatt at du har bekreftet at resepten din er kvalifisert for bruk med innlegg, la oss gå tilbake til den opprinnelige Vision Pro-bestillingssiden og klikk på Kom i gang.

  Sørg for mye lys. Slå på alle lysene, åpne vindusgardinene osv. Støtt telefonen i en bokhylle slik at den er i øyehøyde og du ikke rører den. Flytt kroppen inn i skanningsområdet og beveg hodet sakte i henhold til instruksjonene.< /ol>

  Også: 7 grunner til at folk returnerer Apple Vision Pro

  Alt dette starter når du trykker på Kom i gang-knappen jeg viste tidligere. Du vil umiddelbart bli presentert med en skjerm som inneholder Apples tolkning av en QR-kode.

  qr-code Skjermbilde av David Gewirtz/ZDNET< /figure>

  Jeg gjør ikke min uskarp fordi disse kodene blir tidsavbrutt etter en stund. Denne er utløpt. I alle fall åpner du iPhones kameraapp og peker den mot koden:

  kamera Skjermbilde av David Gewirtz/ZDNET

  Trykk på den lille gule knappen, som vil få iPhone til å gå over til Apple Store-appen.

  apple-store-app.png Skjermbilde av David Gewirtz/ZDNET

  Apple Store-appen er knyttet til din bestillingsøkt på nett. Du vil først bli vist denne skjermen, som gir noen retningslinjer for å finne den beste passformen. Trykk på denne nye Kom i gang-knappen for å komme i gang med tilpasningsprosessen.

  fit-finding.png Skjermbilde av David Gewirtz/ZDNET

  Etter det blir du bedt om å plassere ansiktet ditt innenfor de hvite kantlinjene. Det var her jeg begynte å ha det vanskelig.

  border-bars

  Uskarpt for personvernet

  Skjermbilde av David Gewirtz/ZDNET

  Da jeg til slutt fikk appen til å godta plasseringen av ansiktet mitt, gikk den over til neste fase, hvor appen skanner ansiktet ditt i forskjellige posisjoner.

  ansiktssirkel

  Uskarp for personvern

  Skjermbilde av David Gewirtz/ZDNET

  Appen vil fortelle deg hvor du skal flytte ansiktet ditt, så følg pilen.

  følg-pilen Skjermbilde av David Gewirtz/ZDNET

  Til slutt vil appen fullføres, og du vil bli sendt tilbake til nettleserøkten

  fit-your-fit Skjermbilde av David Gewirtz/ZDNET

  Denne prosessen tok meg veldig lang tid. Ikke bare hadde jeg problemer med å prøve å få det store hodet mitt inn i den lille sirkelen, men jeg prøvde også å skjermdumpe alt mens jeg gjorde det. Hver gang jeg tok et skjermbilde, ble skjermen min slått av og jeg måtte starte på nytt. Jeg har endelig slått på skjermopptak fra telefonens kontrollpanel for å få skjermbildene du ser ovenfor.

  Også: Meta Quest 3 vs. Apple Vision Pro: Hvor nøyaktig var Zuckerbergs anmeldelse?

  Men det virkelige trikset, som jeg nevnte i starten av denne delen, er at jeg skrudde på alle lysene og satte telefonen ned i ansiktshøyde, slik at jeg kunne stå foran den. Før det prøvde jeg igjen og igjen å få det til å like meg. Så snart jeg brukte en stabil plattform i hodehøyde, tok den de nødvendige målingene på mindre enn ett minutt.

  3. Forhåndsbestill de optiske linsene

  La oss komme i gang. For de som holder oversikt, er vi ved vår tredje “Kom i gang”-forespørsel:

  Og med det kan vi gå videre til selve bestillingsprosessen.

  kom i gang-sett inn Skjermbilde av David Gewirtz/ZDNET

  Å bestille de optiske innsatsene dine vil involvere to faser. Først svarer du på en haug med spørsmål som Apple stiller før fullfører Vision Pro-bestillingen. Så senere, når du har fullført Vision Pro-bestillingen og sjekket ut, vil du bli bedt om å gå til ZEISS-siden for å oppgi resepten din og noen andre detaljer.

  Dessuten: Dette Apple Vision Pro-dekselet er nesten halvparten så stort som Apples

  For nå jobber vi imidlertid gjennom Apple-siden av denne prosessen. Dette er første gang du forteller Apple at du bruker briller:

  wear-glassesSkjermbilde av David Gewirtz/ZDNET

  Hvis du har på deg kontakter, kan du tenke deg å bruke dem i stedet for optiske innsatser, men du må sørge for at kontaktene gir deg god avstandssyn.

   wear-contactsSkjermbilde av David Gewirtz/ZDNET

  Beskriv nå hvilken type briller du bruker.

  glasses-type Skjermbilde av David Gewirtz/ZDNET

  Her kan du fortelle Apple om du er nærsynt eller langsynt.

  nær-eller-fjern Skjermbilde av David Gewirtz/ZDNET

  Prismeverdien har å gjøre med optisk feiljustering. Her gir du beskjed til Apple om det er på resepten din.

  prisme-verdi Skjermbilde av David Gewirtz/ZDNET< /figure>

  Konfigurasjonsveiviseren vil fortelle deg hvilken type innlegg du trenger:

  sett inn-type Skjermbilde av David Gewirtz/ZDNET

  Deretter har du muligheten til å tilpasse innleggene dine med initialene dine. Jeg gjorde ikke dette fordi jeg ikke trodde det var nødvendig. Det kan være nyttig hvis enheten deles av flere personer med samme størrelse og form, og du ikke ønsker å blande innleggene. Det koster ikke noe ekstra å få innstikkene tilpasset med initialene dine.

  tilpasse Skjermbilde av David Gewirtz/ZDNET

  Og endelig er du ferdig med den første fasen av å bestille dine optiske innsatser. Husk at vi kommer tilbake for å besøke ZEISS-siden etter at Vision Pro-kassen er fullført.

  linse-ferdig Skjermbilde av David Gewirtz/ZDNET

  4. Bestill selve Vision Pro

  Nå er det på tide å bestemme hvor mye lagringsplass du vil ha på Vision Pro. Husk at dette er veldig som å velge lagring på iPhone eller iPad.

  < img src="https://www.zdnet.com/article/" width="1280" height="650.5173463177116" fetchpriority="low" alt="lagring2" height="0" width="0" title=" Slik bestiller du Apple Vision Pro: Tips, triks og hemmeligheten min til en god ansiktsskanning" />Skjermbilde av David Gewirtz/ZDNET

  Jeg tok et hint fra ZDNETs Senior Review Editor Kerry Wan og gikk med 512 GB — av samme grunner som han nevnte. Jeg kommer til å installere mye for å skrive om det.

  Også: Apple-produktene du ikke bør kjøpe denne måneden 

  Jeg er ikke klar til å gi deg en lagringsanbefaling, bortsett fra å si at hvis du ofte flytter lagringsgrensene på iPhone og iPad, vil du kanskje legge til litt lagringsplass til Vision Pro. Det er i bunn og grunn en iPad du fester til ansiktet ditt.

  Neste valg er om du vil kjøpe det direkte eller finansiere det. For Apple-kjøp bruker jeg gjerne Apple-kortet, fordi det gir 12 måneder med nullrentefinansiering. Det er praktisk, selv om disse månedlige betalingene – til USD 320/måned – vil være foruroligende nær mine tidligere bilbetalinger.

  finansiering Skjermbilde av David Gewirtz/ZDNET

  Deretter er det på tide å bestemme seg for AppleCare+. Bare en rask merknad om nomenklatur. AppleCare (uten pluss) er standardgarantien som følger med enheten og gir ett års dekning for produksjonsproblemer (dvs. hvis Apple bygde enheten feil).

  applecare Skjermbilde av David Gewirtz/ZDNET

  AppleCare+ legger til dekning for utilsiktet skade i en periode på to år, men det er også en avgift per hendelse ($299 for Vision Pro) på toppen av $499 for AppleCare+.

  Også: Nye iPhone 15-modeller sammenlignet: iPhone 15 vs. Plus vs. Pro vs. Pro Max

  Jeg bestemte meg for å gi avkall på AppleCare+-avgiften, fordi det plaget meg at bare den utvidede garanti på denne tingen koster like mye som en Meta Quest 3. Men jeg har 60 dager på meg etter at enheten kommer til å ombestemme meg, og jeg vil i løpet av den perioden avgjøre om jeg føler at den ekstra beskyttelsen enten er nødvendig eller verdt prisen.

  Og nå er det på tide å sette seg ned og tenke på livet ditt på nytt. Fordi du er i ferd med å begynne å klikke på knappene som vil forplikte deg til å kjøpe denne tingen.

  kjøp-det Skjermbilde av David Gewirtz/ZDNET

  Deretter er det mersalgstid. Apple tilbyr flere tilbehør, inkludert et etui og batteriholder. Jeg kjøpte ikke noe annet.

  oppsalg Skjermbilde av David Gewirtz/ZDNET

  Nok en gang er det på tide å revurdere livet ditt. Sjekk over hva du er i ferd med å bruke og tenk lenge og hardt på avgjørelsene som brakte deg til dette øyeblikket.

  review-your-bag Skjermbilde av David Gewirtz/ZDNET

  Rull ned for å se resten av bestillingen.

  more-order2 Skjermbilde av David Gewirtz/ZDNET

  Og hvis du vil, har du enda en mulighet til å revurdere livet ditt. Det er mange knapper å trykke på for å få denne tingen bestilt.

  eple-kort Skjermbilde av David Gewirtz/ZDNET

  Du tror vi er ferdige, gjør du? Hah. Det er mer.

  månedlige avdrag Skjermbilde av David Gewirtz/ZDNET

  Nå kan du bestemme om du vil at enheten skal sendes til deg, eller hvis du vil løpe ut til din lokale Apple Store. Jeg er ikke en stor butikk, så jeg sender min.

  ship Skjermbilde av David Gewirtz/ZDNET

  Etter å ha bekreftet linsebestillingen, blir du bedt om frakt adresse.

  fraktadresse Skjermbilde av David Gewirtz/ZDNET

  Jeg hoppet over å vise deg skjermen der jeg spesifiserte leveringsadressen , fordi – så mye som jeg elsker dere – jeg foretrekker at dere ikke dukket opp ved morgenkvisten i håp om pannekaker.

  Også: De beste VR-headsettene akkurat nå (og hvordan Apple Vision Pro fungerer)

  Selv om du har klikket på knapper i noe som virker som et tiår, har du fortsatt ikke lagt inn bestillingen. Det skjer nå.

  place-order Skjermbilde av David Gewirtz/ZDNET

  Og så er det. Du er ferdig. Unntatt: Det er på tide å gå videre til ZEISS.

  start-opplasting Skjermbilde av David Gewirtz/ZDNET< /figur>

  5. Last opp resepten din til ZEISS

  Nå er det på tide å laste opp resepten din til ZEISS. Apple lar deg komme tilbake senere (som hvis du ikke leste denne artikkelen og nettopp fant ut at du trenger en nåværende brilleresept og må løpe til optikeren). Men du leser denne artikkelen fordi du er smart og pen.

  last opp Skjermbilde av David Gewirtz/ZDNET

  Dette tar deg til ZEISS sin side, hvor du først må innrømme om du er gammel eller ikke. Sukk. Ja, jeg er over 40.

  old Skjermbilde av David Gewirtz/ZDNET

  Sørg for at du har en PDF eller JPG av resepten din. Jeg knipset en kopi av papirresepten på iPhonen min og lastet den opp direkte fra Foto-appen min.

  resept Skjermbilde av David Gewirtz/ZDNET

  Deretter må du godta at ZEISS kan ha reseptinformasjonen din. Selvfølgelig er det ganske åpenbart at hvis du har kommet så langt, er du ganske forpliktet til å dele reseptinformasjonen din slik at du kan, vet du, få linsene.

  zeiss-agreeSkjermbilde av David Gewirtz/ZDNET

  Til slutt vil ZEISS gi deg beskjed om at de vil undersøke resepten din og gi deg beskjed om det er brukbart for dem å lage reseptinnleggene dine.

  Også: Denne eksperten sier at VRs største problem er hvordan vi bruker det

  got-it Skjermbilde av David Gewirtz/ZDNET

  Wow. Du er ferdig. Nå er det på tide å sitte og vente. I mitt tilfelle fikk jeg melding dagen etter om at resepten min var godkjent og innleggene ble laget.

  blir laget Skjermbilde av David Gewirtz/ZDNET

  6. Og nå venter du på levering

  Jeg må innrømme at det var en ganske kjedelig prosess å gjøre denne bestillingen. En del av det ble gjort vanskeligere fordi jeg tok skjermbilder og tok opp video underveis slik at jeg kunne skrive denne artikkelen. En del var fordi jeg måtte fange ansiktstrekkene mine. Og en del var fordi utgiftene rett og slett skremte meg.

  Også: Apple Vision Pro-anmeldelse: Fascinerende, mangelfull og må fikse 5 ting

  Interessant nok, som jeg rapporterte forrige uke, ser tilgjengeligheten for Vision Pro ut til å være høy. Jeg har i ettertid funnet ut at selve Vision Pro kommer tidlig, men linsene vil ta litt lengre tid.

  Og så er det. Jeg vil ha mange flere praktiske tips og teknikker å dele med deg når jeg kan ta denne tingen i bruk. Følg med.

  Hva med deg? Bestilte du en Vision Pro? Hva syntes du om bestillingsprosessen? Hadde du allerede reseptinformasjonen din? Skal du bruke kontakter i stedet? Eller trenger du i det hele tatt synskorreksjon? Gi oss beskjed i kommentarene nedenfor.

  Du kan følge mine daglige prosjektoppdateringer på sosiale medier. Sørg for å abonnere på mitt ukentlige oppdateringsnyhetsbrev på Substack, og følg meg på Twitter på @DavidGewirtz, på Facebook på Facebook.com/DavidGewirtz, på Instagram på Instagram.com/DavidGewirtz og på YouTube på YouTube.com/DavidGewirtzTV.< /p>