Jeg testet alle Lenovo bærbare utgitt på MWC, og disse er de aller beste

0
19
Lenovo ThinkPad T14 og T16 fra MWC 2024. Max Buondonno/ZDNET

På Mobile World Congress i Barcelona, ​​Lenovo har annonsert en fersk liste med nye ThinkPad bærbare datamaskiner, samt en ny ThinkBook.

Over hele linja ser vi på spesifikasjoner, sammen med noen mindre designforskjeller, hvorav ingen kan duplisere den fullstendige galskapen til Lenovos konsept-laptop, den også viser seg i Spania.

Også:  Hva kan du forvente av MWC 2024: Gjennomsiktige bærbare datamaskiner, AI-telefoner, smartringer, mer

Jeg hadde sjansen til å sjekke ut de nyeste ThinkPad-bærbare datamaskiner i forkant av showet, og det er noen virkelig gode ting her. 

Lenovo ThinkPad X12 Gen 2 fra MWC 2024 sitter ved siden av falske planter .

Møt ThinkPad X12 Avtakbare Gen 2.

Max Buondonno/ZDNET

Den desidert mest interessante ThinkPad i dagens kunngjøringer er ThinkPad X12 Detachable Gen 2. Det har gått nesten tre år siden Lenovo introduserte den første generasjonen av dette Surface Book-alternativet, og selv om det ikke gir den en full designoverhaling, inkluderer den en ny sett med spesifikasjoner som vil gjøre den bedre utstyrt for 2024 og utover.

Lenovo ThinkPad X12 frakoblet. Max Buondonno/ZDNET

På innsiden finner du Intels nyeste 14. generasjons Core Ultra-prosessorer, opptil 32 GB RAM og 1 TB lagringsplass. Dette vil vise seg å være en bemerkelsesverdig oppgradering fra 11. generasjons Intel-brikker i første generasjons X12, mens ekstra RAM også vil være nyttig for produktivitet på farten. Du får fortsatt integrert grafikk, selvfølgelig, samt et grunnleggende kjølesystem for å opprettholde konsistent ytelse.

Også: Jeg gikk hands-on med Lenovos gjennomsiktige bærbare datamaskin på MWC, og dens overraskende nok funksjonell

Utover det er ThinkPad X12 Detachable i hovedsak den samme som før, noe som ikke er en dårlig ting. Den har fortsatt en 12,3-tommers berøringsskjerm med et sideforhold på 3:2 for å gi deg litt pusterom til å strekke deg ut. Tastaturet bruker fortsatt Lenovos signatur-ThinkPad-taster, som er noen av de mest behagelige å skrive på, og det er fortsatt bakgrunnsbelyst (åh, og nuben har dukket opp igjen). 

Det er et 5 MP webkamera for videosamtaler og et 8 MP bakkamera for når du trenger det, og det kommer fortsatt med en pekepenn for å signere dokumenter eller skissere mens du er på farten. Det er en av Lenovos mest allsidige ThinkPads til dags dato, og det var morsomt å leke med det etter at jeg anmeldte den originale modellen i 2021.

The ThinkBook 14 2-i-1 Gen 4 fra Lenovo som sitter ved siden av falske planter.

ThinkBook 14 2-i-1 Gen 4.

Max Buondonno/ZDNET

ThinkBook 14 2-i-1 Gen 4 har også en annen formfaktor sammenlignet med tradisjonelle bærbare datamaskiner takket være 360 -graders hengsel, som lar deg bøye den hele veien rundt for å bruke den som et nettbrett eller for håndfri videotitting i teltmodus. Denne spesielle ThinkBook er rettet mot småbedriftsbrukere, slik at du kan ha det gøy når dagen er slutt og slappe av med en film på den samme bærbare datamaskinen du slo ut Excel-regnearkene dine på.

Dessuten: Lenovos ThinkPad X1 Fold er den mest bisarre, morsomme og dyre bærbare datamaskinen jeg noen gang har testet

For fjerde generasjon av denne ThinkBook trimmet Lenovo rammene og ga 14-tommeren vise et sideforhold på 16:10. Det er også dypere 1,5 mm tastevandring, en større styreflate og en ny Magnetic Slim Pen i esken som magnetisk festes på siden av den bærbare datamaskinen.

Under panseret finner du 14. generasjons Intel Core Ultra-prosessorer, opptil 64 GB RAM, 2 TB lagringsplass og integrert grafikk. Det er også mange porter, inkludert en Thunderbolt 4-port, en 10 Gbps USB-C-port, to USB-A-porter, HDMI, en microSD-kortleser og en hodetelefonkontakt.

Microsoft Copilot-nøkkelen på ThinkBook 14 2-i-1 Gen 4 fra Lenovo. Max Buondonno/ZDNET

Lenovo inkluderer også AI-drevne programvarefunksjoner for å forbedre den generelle opplevelsen. Det er “Smart Power” som intelligent justerer ytelse, strøm og batterilevetid i løpet av dagen, samt “Smart Meeting” for å forbedre video- og lydkvaliteten under videosamtaler.

Også:  Hvordan Lenovo jobber med å demontere AI-bias mens du bygger bærbare datamaskiner

Så er det resten av utvalget, som inkluderer mange normale ThinkPads med oppgraderte spesifikasjoner. Lenovo viste frem tre nye oppføringer i sin ThinkPad T-serie som ifølge selskapet utgjør hoveddelen av ThinkPad-salget. Det gir mye mening – de er alle rimelige i forhold til det de er i stand til og kommer med klassiske ThinkPad-design, som er veldig populære både blant forretningsbrukere og gjennomsnittsforbrukere.

Lenovo ThinkPad T14s Gen 5 fra MWC 2024 sitter ved siden av falske planter .

ThinkPad T14s Gen 5 fra Lenovo.

Max Buondonno/ZDNET

I utvalget er ThinkPad T14 Gen 5, T14s Gen 5 og ThinkPad T16 Gen 3. På utsiden ser disse aluminiumsdekkede maskinene ut som de gjorde før, men med noen få unntak. Du får nå Lenovos kommunikasjonslinje øverst som rommer webkameraet og Windows Hello-sensorer for ansiktsgjenkjenning og slankere rammer rundt skjermene.

Også: Denne ultraportable bærbare Lenovo-laptopen har en hemmelig Trackpoint-funksjon, bl.a. andre skjulte funksjoner

Du får 14. generasjons Intel Core Ultra-prosessorer som resten av Lenovos nyeste bærbare datamaskiner, opptil 64 GB RAM, opptil 2 TB lagringsplass og integrert Intel Arc-grafikk. Det er ett lite unntak for T14: Lenovo vil også tilby den med AMD Ryzen 8040-seriens prosessorer, hvis det er mer bagasjen.

Alle tre bærbare datamaskinene kommer med OLED-skjermer; T14 og T14s har 14-tommers paneler med 400 nits lysstyrke, en 2,8K-oppløsning og 120Hz oppdateringsfrekvens mens T16 får et 16-tommers 4K-panel med en standard 60Hz oppdateringsfrekvens. De så enestående ut under tiden jeg var med dem, og det samme gjør de fleste bærbare OLED-maskiner.

TrackPoint-menyen på ThinkPad T14 Gen 5 fra Lenovo.

TrackPoint-menyen på ThinkPad T14 Gen 5 fra Lenovo.

Max Buondonno/ZDNET

Tastaturene på hver ThinkPad får en oppgradering med den nye Copilot-tasten nede til høyre, noe som gir deg enkel tilgang til Microsofts AI-assistent i hele Windows 11. TrackPoint-en i midten kan nå dobbelttrykkes for å få frem en hurtiginnstillingsmeny, og Lenovo byttet også posisjonen til kontroll- og funksjonstastene nederst til venstre på tastaturet slik at CTRL sitter rett i hjørnet (der den hører hjemme), en endring som jeg var veldig spent på. 

Også: Lenovos ThinkPad X1 Fold er den mest bisarre, morsomme og dyre bærbare datamaskinen jeg noen gang har testet

I tillegg til de nye bærbare PC-ene kunngjør Lenovo også en ny versjon av sin bærbare skjerm kalt ThinkVision M14t Gen 2. Den kommer med en 14-tommers 16:10 berøringsskjerm med en oppløsning på 2240×1400 og en oppdateringsfrekvens på 60Hz. Lenovo sier at mange bruker det ikke bare for å utvide arbeidsområdet mens de er på farten, men også for å tegne i tilfelle den bærbare datamaskinen deres ikke støtter berøringsinngang. Monitoren leveres med 4096 trykknivåer for det formålet, noe som er ganske praktisk hvis du liker å skissere. Den har også to USB-C-porter på hver side slik at du kan plassere skjermen slik du vil.

Lenovo sier at den nye ThinkBook 14 2-i-1 vil lande i mars, etterfulgt av ThinkPad T14, T14s, T16 og X12 kan tas av i april og den AMD-drevne T14 i mai. Du må imidlertid vente til juli for å få tak i M14t Gen 2 Mobile Monitor. Startpriser for alt det nye utstyret finner du nedenfor.

ThinkPad T14 Gen 5: $1,199 (Intel) og $949 (AMD)

ThinkPad T14s Gen 5: $1,399

ThinkPad T16 Gen 3: $1,219

ThinkPad X12 Avtakbar Gen 2: $1,399

ThinkBook 14 2-i-1: $1,169

ThinkVision M14t Gen 2 Mobile Monitor: $399

Lenovo sier at de bruker flere resirkulerte deler i sine nyeste ThinkPads for å komme nærmere en mer bærekraftig fremtid, og den har til og med samarbeidet med iFixit om spesielle reparasjonsguider som kunder kan bruke til å erstatte ting som batteriet, SSD og WWAN i T14 og T16. Dette vil også hjelpe bedrifter med å holde disse bærbare datamaskinene i drift lenger, noe som igjen vil bidra til å redusere e-avfall.