Jeg gikk hands-on med Lenovos gjennomsiktige bærbare datamaskin på MWC, og den er overraskende funksjonell

0
19
Lenovos transparent laptop-konsept fra MWC 2024 Max Buondonno/ZDNET

På en snørik dag i New York City så jeg fremtiden til bærbare datamaskiner. Vel, i det minste hva science fiction og, merkelig nok, Nickelodeon har foreslått er fremtiden til bærbare datamaskiner.

Dessuten: Lenovos ThinkPad X1 Fold er den mest bisarre, morsomme og dyre bærbare datamaskinen jeg noen gang har testet

På MWC 2024 viser Lenovo frem et konsept ThinkBook på standen sin med en veldig pent triks. Vi så gjennomsiktige skjermer treffe mainstream tilbake på CES i januar da LG og Samsung begge avduket TV-er som bruker teknologien. Nå har Lenovo integrert den i en bærbar PC, noe som gjør den til en av de kuleste jeg noen gang har sett (til og med bedre enn Lenovos egen ThinkPad X1 Fold) og en av de første bærbare datamaskinene som har en skjerm av dette kaliberet.

< p>Jeg brukte litt tid med konseptenheten et par uker før MWC i New York, og la meg fortelle deg at kjeven min falt flere ganger.

Nærbilde av ZDNET på Lenovo ThinkBook gjennomsiktig laptop-konsept. Max Buondonno/ZDNET

Den 17,3-tommers Micro-LED-skjermen ser ut som et stykke klart glass med Windows-ikoner flytende i den. Å flytte markøren føles snublet siden det er som om du flytter den rundt i luften, og samhandling med apper minner om det du ville sett hvis du brukte en Apple Vision Pro. Lenovo sa at skjermen kan nå opptil 1000 nits med lysstyrke, og i det godt opplyste demorommet jeg var i, kunne du absolutt se at det er en av de lyseste bærbare skjermene der ute.

Det bakre hjørnet av den gjennomsiktige ThinkBook-konsept-laptopen fra Lenovo på MWC. Max Buondonno/ZDNET

Jeg gikk rundt til den andre siden av bordet for å se på skjermen bakfra, og du kunne se alt du gjorde ganske tydelig, om enn med omtrent 55 prosent av lysstyrken foran. Lenovo sier at det jobber med programvare for å mørklegge bakgrunnen på skjermen, men i min demo kunne du se rett gjennom den. Jeg antar at det betyr at du ikke kommer til å jobbe med noen hemmelighetsfulle dokumenter på den med det første.

Også: Jeg så Samsung og LGs nye gjennomsiktige TV-er på CES, og det er en klar vinner

sterk>

Lenovo viste meg noen få eksempler på å kjøre en nettleser, spille av videoer og samhandle med Windows-grensesnittet under min briefing, som alle var veldig kule å se på. Men Lenovo vil at den gjennomsiktige skjermen skal strekke seg utover utseendet – den ønsker å gjøre den funksjonell, og en idé den fløt opp var å bruke et kamera og AI.

Baksiden av den gjennomsiktige ThinkBook-konsept-laptopen fra Lenovo. Max Buondonno/ZDNET

På baksiden av ThinkBook, under skjermhengslet, sitter et kamera som vender utover. Med den sier Lenovo at den bærbare datamaskinen kan brukes til å identifisere objekter bak skjermen og vise informasjon om dem ved hjelp av objektidentifikasjon og generativ AI. Programvaren bak funksjonen ville være kraftig nok til å identifisere kantene på objektet og vise den genererte informasjonen ved siden av det på skjermen. Selskapet ga et eksempel på å plassere en blomst bak skjermen og se navnet på den dukke opp like etter.

Også: En smarttelefon uten apper? Denne AI-assistenten har som mål å erstatte dem alle

Dessverre var denne funksjonen ikke tilgjengelig for demonstrasjon under min briefing, men det er nok et hint om at Lenovo ønsker å presse ideen om AI-drevne PC-er enda lenger i 2024 og utover. Denne gjennomsiktige bærbare datamaskinen kan bli en realitet en dag, og gjenstandsidentifikasjon kan vise seg å være en nyttig funksjon. Inntil den faktisk sendes til kunder, får vi imidlertid gjette om det vil være verdt det.

Lenovos konsept ThinkBook gjennomsiktig bærbar tastatur og styreflate. Max Buondonno/ZDNET

Resten av den bærbare datamaskinen var like gal, må jeg si. Lenovo inkluderte en andre berøringsskjerm på bunnen som viser et kapasitivt tastatur og styreflate og kan forvandle seg til en fullverdig tegneflate i Wacom-stil. Den hadde sprø blå aksenter overalt og en blank finish. 

Den bærbare datamaskinen var tykk og tung og kunne skilte med anstendige spesifikasjoner som en 13. generasjons Intel-prosessor og massevis av RAM. Skjermen, selv om den åpenbart ser fancy ut, hadde lav oppløsning ved Full HD, og ​​det var noe halo rundt objekter med lyse farger.

Lenovo ThinkBook gjennomsiktig laptop-konsept som viser ZDNET. Max Buondonno/ZDNET

Samlet sett er dette uten tvil en av de kuleste bærbare konseptene jeg har sett de siste fem årene. Lenovo bygde en bærbar datamaskin som jeg bare noen gang har sett i sci-fi-show og gamle Nickelodeon-programmer (husker du Pear Company?), og likevel virket den praktisk og nyttig på samme tid. Det er klart at denne ThinkBook ikke kommer på markedet med det første, og jeg kunne ikke få svar fra Lenovo om når den til slutt kan sende en gjennomsiktig bærbar datamaskin. Men bare det faktum at de tenker på det er et tegn på at de vurderer et fremtidig produkt med teknologien ombord, og jeg er her for det.