Jeg prøvde en rullbar telefon for første gang, og den fikk selv den sammenleggbare telefonen til å føles utdatert

0
18
Tecno Rollable Concept Kerry Wan/ZDNET

Mengden av ambisiøse, fremtidsrettede gadgets som jeg har kommet over i løpet av min tid på MWC har vært en teknologientusiasts drøm. Mine to første dager, alene, inkluderte bøyelige smarttelefoner og laserskytingsnåler. Legg til en telefon med en rullbar skjerm på listen.

Også: Jeg prøvde Samsung Galaxy Ring, og den slår Oura på to meningsfulle måter

Det kalles Phantom Ultimate fra et kinesisk teknologiselskap, Tecno. Telefonen er selve definisjonen av et konsept, med en 6,55-tommers fleksibel OLED-skjerm som med et knappetrykk ruller horisontalt for å bli en 7,11-tommers størrelse. Det er også en morsom overraskelse på baksiden av enheten, som jeg kommer til om et øyeblikk.

Jeg brukte omtrent 30 minutter på å fikle med en av de fungerende modellene Tecno hadde på utstillingsgulvet, og den fikk til og med min OnePlus Open til å føles utdatert. 

Det er i stor grad på grunn av den motoriserte naturen til en rullbar telefon. Som jeg nevnte før, utvider du ikke skjermen ved å fysisk trekke den ut. I stedet trykker du enten på en knapp på toppen av enheten eller gjør en sveipebevegelse med tre fingre. Jeg fant sistnevnte hit eller miss, men når det fungerte, føltes det som magi.

Også: Den mest imponerende demoen på MWC var fra et merke jeg ikke hadde forventet å se< /strong>

Å se en telefonskjerm utvide seg av seg selv — med teksten og bildene som gradvis dekker mer overflate — er som å se *sett inn en tilfredsstillende favorittvideo her*. Jeg skulle ønske Tecno presset grensene litt mer med konseptet, siden det ikke er noen åpenbaring å gå fra en 6,55-tommers skjerm til en 7,11-tommer. Å gå fra smarttelefonformfaktor til meganettbrett ville være opprørende på den beste måten. 

Tecno Rollable Phone Kerry Wan/ZDNET

Uansett var den ekstra eiendommen merkbar da jeg byttet mellom meldingsapper, nettleseren og en videospiller. Jobber du med regneark? Rull ut skjermen for å se flere data på et øyeblikk! 

Displayet til Phantom Ultimate er enkelt fokuspunktet for Tecnos konsept, med en 2296 x 1596 oppløsning, dynamisk LTPO (som betyr at oppdateringsfrekvensen vil ringe mellom 1Hz til 120Hz avhengig av hvor animert oppgaven er), og full støtte for DCI. -P3 bredt fargespekter. Vil jeg anbefale enheten for profesjonell innholdsskaping og grafisk design? Sannsynligvis ikke, med hvor reflekterende den tynne, fleksible glassskjermen er, men jeg var også på et sterkt opplyst konferansegulv, så det visuelle kan være mer synlig andre steder.

Også: De beste MWC-produktene kommer til USA i år

Det er en annen kul faktor til Phantom Ultimate, og det er bakskjermen. Det minner meg om Samsungs Edge Panels, men for når du setter telefonen med forsiden ned og vil ha oversiktlig informasjon.

Tecno Rollable Concept Kerry Wan/ZDNET

Det ene forbeholdet med en rullbar design er hvor ripesikkert det fleksible glassmaterialet kan være, slik enhetene Tecno hadde på standen demonstrerte. En annen bekymring er levetiden til den motoriserte skjermen; spesifikt, hvor mange ganger kan telefonen åpne og lukke før en skrue løsner og ting ryker. En Tecno-representant forteller meg at Phantom Ultimate har blitt testet for å tåle 50 000 sykluser, med forventning om at en bruker vil rulle skjermen inn og ut åtte ganger daglig.

Det store spørsmålet er når vil rullbare konsepter som Phantom Ultimate kom på markedet. Tecno sier at det fortsatt måler brukerinteressen, spesielt i fremvoksende markeder som Sørøst-Asia, Afrika og Øst-Europa, så det er ingen bestemt tidsplan. For hva det er verdt, ser det ut til at Motorola fortsatt er forpliktet til sin rullbare telefon som debuterte på MWC i fjor, og jeg hører at en 2026-utgivelse er målet.

Offentliggjøring : Kostnadene for Kerry Wans reise til Barcelona for Mobile World Congress ble dekket av Tecno, en vanlig bransjepraksis for langdistanseturer. Dommene og meningene til ZDNETs forfattere og redaktører er alltid uavhengige av selskapene vi dekker.