5 tips for å forbedre videoene dine på Android

0
13
Personwidth recording= Vera Vita/Getty Images

Du har sikkert sett reklamefilmer der folk lager strålende kortfilmer med telefonene sine. En ting de ikke forteller deg i annonsene er at mange av disse klippene er laget av profesjonelle. Den eneste forskjellen er at disse proffene bruker en telefon til å produsere filmen sin i stedet for filmkameraet på $20 000 de vanligvis stoler på.

Selvfølgelig får disse fagpersonene gode resultater av innsatsen. Men det betyr ikke at du ikke kan lage noe spesielt med Android-telefonen din også. Du trenger bare å lære deg noen få triks som kan hjelpe deg med å få mest mulig ut av enheten din.

Også: My go-to kamerainnstilling for de jevneste telefonvideoene< /p>

Det er det jeg er her for, og forhåpentligvis vil disse fem tipsene hjelpe deg med å forbedre videoene du lager med Android-telefonen din.

La oss komme i gang.< /p>

1. Få riktig belysning

Selv om du har den beste Android-telefonen på markedet, er det viktig å erkjenne at de små sensorene i smarttelefoner ikke er særlig gode med lav belysning. Jada, de kan lage brukbare videoer i svakt lys, men du vil ha mer enn det. For det formål må du sørge for at du filmer i et område med tilstrekkelig belysning. Naturlig lys er det beste, men når du filmer innendørs eller om natten, er det ikke et alternativ. 

Også: Hvordan sette opp en ny Android-telefon

Hvis du filmer innendørs på dagtid, og det er vinduer, sørg for å åpne eventuelle gardiner eller persienner og la så mye naturlig sollys komme inn i rommet. Hvis det ikke er sol, slå på så mange lys du kan, men sørg for at alle har samme farge. Ikke bruk en blanding av dagslys og varmlysfarging, ellers vil ting bli skjeve. Det beste scenarioet er å kjøpe og bruke noen få LED-paneler, for eksempel Neewer Dimmable Bi-Color Ultra-Thin 192 LED-panel. Men vær advart – den tilnærmingen kan bli kostbar. 

2. Film med stødig hånd

Først og fremst film i landskapsmodus. Når du filmer med telefonen i vertikal posisjon, beskjærer den videoen. Hvis du planlegger å laste opp filmen til en tjeneste som YouTube, vil du ha alt i liggende modus. Deretter må du filme med stødig hånd. Det kan bli litt utfordrende med en telefon, så du kan vurdere å kjøpe et grep, for eksempel ULANZI Smartphone Video Rig. Hvis du virkelig ønsker å bli jevn med filmingen, kan du få en stabilisator, for eksempel denne fra Hohem.

3. Ta opp best mulig lyd

Telefoner er ikke kjent for å ha de beste mikrofonene. Faktisk er det ingenting som ødelegger en god video raskere enn dårlig lydkvalitet. På grunn av den grunn bør du vurdere å kjøpe en ekstern mikrofon til enheten din. Disse enhetene kan være i form av en haglemikrofon, for eksempel Rode Video Mic Go II, eller en lavaliermikrofon, for eksempel Hollyland Lark M1 Wireless Lavalier Microphone. Hvis du filmer en eller to personer, er lavmikrofonene flotte. Hvis du filmer en begivenhet, er en haglemikrofon det beste alternativet. Dessuten, hvis du fotograferer ute, og det er mye vind, må du sørge for at mikrofonen har en frontrute for å redusere støyen.

4. Hold fokus

Noen telefoner har bedre autofokus enn andre. Noen telefoner vet til og med hvordan de sporer ansikter ganske bra. Men ingen smarttelefon er perfekt. Så når du filmer, bestem deg for motivet som skal ha fokus og hold deg fast på det. Den tilnærmingen kan bety at du må holde telefonen på en slik måte at du også kan trykke på motivet i displayet for å holde dem i fokus (det er der et grep kan komme godt med). Å trykke og filme samtidig kan bli vanskelig og krever litt trening, spesielt hvis motivet beveger seg mye. Men når du først har fått taket på teknikken, vil den forbedre videoene dine betraktelig.

5. Bruk det gylne snittet

Det gylne snitt er relatert til Fibonacci-sekvensen og brukes til å plassere hovedmotivet på det mest dominerende stedet i bildet ditt. I hovedsak bør du plassere hovedmotivet i enten venstre eller høyre tredjedel av bildet for å få bildet til å se mer interessant ut. Du tror kanskje du vil ha dem i sentrum til enhver tid, men det blir kjedelig fort. Noen telefoner har en Vis rutenett-funksjon, med et Golden Ratio-alternativ. Bruk det rutenettet, og du vil veldig raskt forstå hvordan du best kan plassere motivene dine. 

Også: De beste vloggingskameraene (og om du trenger en flip skjerm)

Selvfølgelig, hvis motivet ditt beveger seg, må du bestemme om det er verdt å holde dem innrammet i det gylne snitt eller la dem bevege seg ut av det. Den avgjørelsen vil avhenge av hva du filmer, for eksempel noe fortellende eller presentasjonsmessig, innstillingene og hvor mange andre personer du har i scenen. The Golden Ratio er flott for å filme noen som er statiske. Når det er mulig, bruker jeg Golden Ratio når jeg filmer.

Og der har du det – fem tips for å forbedre videoene dine når du bruker en Android-enhet. De fleste av disse tipsene gjelder selvfølgelig også iPhone, men siden jeg er en Android-fyr, er disse tipsene fokusert på Googles OS. Lykke til med filmingen!