Ditt neste Apple Pay Later-lån vil vises i Experian-kredittrapporten

0
14
Apple Pay Later Maria Diaz/ZDNET

Apple og Experian kunngjorde nettopp at Experian forbrukerkredittrapporter vil inneholde informasjon om Apple Pay Later-lån fra og med i dag. Experian rapporterer at dette gjør Apple til det første store kjøpstjenesteleverandøren nå, betal senere (BNPL) for å direkte gi kredittopplysningsbyrået låneinformasjon og betalingshistorikk. 

Lån lånt i dag vil vises på låntakerens Experian kredittrapport med en BNPL-betegnelse som starter 1. mars, men disse dataene vil ikke påvirke kredittscore – i hvert fall ikke i utgangspunktet. Ifølge Experian vil informasjonen ikke bli vurdert i tradisjonell kredittscoring slik vi kjenner den, men den vil sannsynligvis påvirke fremtidige scoringsmodeller.

Også: Den beste skatteprogramvaren

Apple bekrefter at Apple Pay Later-låneinformasjon i Experian-kredittrapporter inkluderer en myk kredittforespørsel som ikke vil påvirke søkerens kredittscore og betalingshistorikk. 

“Vi utformet Apple Pay Later med brukernes økonomiske helse i tankene, og en viktig del av dette er å sikre at deres lån gjenspeiles i deres overordnede økonomiske profiler,” sa Jennifer Bailey, Apples visepresident for Apple Pay og Apple Wallet. en uttalelse. “Ved å rapportere Apple Pay Later-lån til Experian, har vi som mål å bidra til å fremme større åpenhet og ansvarlig utlån for både låntakeren og långiveren, samtidig som det lar brukerne bygge opp kreditten sin ytterligere.”

Inkludert disse BNPL-lånene i kreditt rapportering kan gi forbrukere et mer nøyaktig og omfattende bilde av deres økonomiske atferd, noe som kan være til fordel for både långivere og låntakere. 

For selskaper som Apple, der disse BNPL-lånene fungerer som finansielle produkter, vil rapportering av Apple Pay Later-lån til kredittbyråer bidra til å tilpasse dette produktet til tradisjonelle kredittprodukter og oppmuntre til legitimitet og åpenhet. 

Dessuten: Jeg testet de beste Mint-alternativene, og dette er min nye favorittbudsjett-app

“Experian har lenge støttet bruken av utvidede datakilder, inkludert BNPL-informasjon, for å hjelpe forbrukere med å bygge kreditt profil og forbedre deres økonomiske helse,” sa Jennifer Schulz, administrerende direktør i Experian North America. “Vi applauderer Apple for å ha tatt dette meningsfulle første skrittet og ser frem til å samarbeide med andre ledende BNPL-leverandører for å skape større åpenhet som vil være til nytte for både långivere og forbrukere.”

Ettersom forbruksvaner og kredittbruk utvikler seg, som har skjedd med spredningen av BNPL-lån de siste årene, det samme gjør kredittscoringsmodeller. Kredittbyråer og scoringsbyråer oppdaterer regelmessig modellene sine for å forbedre nøyaktigheten av vurderingene og forutsi kredittverdighet, slik at vi kan forvente at BNPL-lånhistorikken vil påvirke kredittscore i fremtiden.