Jeg prøvde Copilot Notebook: Microsofts nye AI-verktøy tilbyr to nyttige spørsmålsfunksjoner

0
15
Copilot Notebook Sabrina Ortiz/ZDNET

Hvis du bruker Copilot ofte, har du kanskje lagt merke til et nytt Copilot Notebook-alternativ, som til tross for at det er tilgjengelig for brukere nå, har Microsoft ennå ikke kunngjort offentlig. Så hva er funksjonen, og hvordan kan du bruke den? Jeg prøvde det og her er det jeg fant. 

Også: Hva du bør vite om Mistral AI: Selskapet bak den nyeste GPT-4-rivalen

< p>Selv om Microsoft ikke har anerkjent funksjonen, bekreftet Jordi Ribas, Microsofts CVP for søk og AI, via X at Notebook ble levert i Copilot og beskrev det som “et nytt grensesnitt for å lage, forbedre og revidere ledetekstene dine uten chat-dialog. .” 

Notebook-funksjonen er oppført i chatbotens grensesnitt, ved siden av der det står Copilot, som vist på bildet øverst i artikkelen. Når du klikker på den, blir du møtt med en annen utforming av standard chatbot. Det er to tekstbokser, der den venstre ber deg om å “Skriv en detaljert melding om å samarbeide med Copilot,” og den høyre leser “Copilot vil lage innholdet ditt her.”

En av de største og de mest nyttige forskjellene er at tegngrensen i Notebook er 18 000 tegn, i motsetning til grensen på 4000 tegn i Copilot. Dette lar brukere bruke Copilot-assistanse for lengre materialer, inkludert lengre essays, artikler eller artikler som brukeren ønsker skal korrekturleses eller til og med oppsummeres. 

Også: De beste AI-chatbotene

Den enkle redigeringen av forespørsler, som sett av Ribas' tweet, ser ut til å være den sanne hensikten med Notebook. I Copilot, hvis du vil justere en forespørsel, må du redigere den, og helt nye resultater vil bli generert, og mister konteksten til det forrige svaret. 

Men ved å eliminere chat-dialogen i Notebook er det mye lettere å justere ledeteksten fordi den holder den forrige ledeteksten i venstre boks intakt, selv når resultatet er generert. Dette betyr at du enkelt kan justere den eldre ledeteksten, legge til eller slette hvilken som helst tekst du trenger. I tillegg husker Notebook den forrige versjonen selv etter at du har tilpasset forespørselen.

Da jeg testet den selv, fant jeg ut at Notebook-en fungerte som lovet, noe som gjorde det lettere å justere forespørselen på grunn av oppsettet og huske konteksten av forrige forespørsel. Jeg syntes imidlertid det var vanskelig å finne et eksempel der denne funksjonen ville være spesielt nødvendig. 

Også: Microsoft Copilot vs. Copilot Pro: Er abonnementsavgiften verdt det?

Jeg kunne se Notebook være nyttig ved koding. Tidligere, når jeg brukte en chatbot for kodingsformål, var det kjedelig å gjøre justeringer, da det krevde mye kopiering og innliming for ikke å miste den forrige konteksten og fortsatt gjøre de nødvendige redigeringene. Men fordi jeg ikke koder ofte, vil jeg sannsynligvis bruke Notebook for lengre tegninntasting, noe som kan være nyttig for å oppsummere lengre tekster.