Google bringer tilbake 360-graders Photo Sphere-modus – men bare på enkelte Pixel-telefoner

0
19
Google Photo Sphere Artie Beaty/ZDNET

Da den debuterte for mer enn et tiår siden, var Photo Sphere en enkel, men morsom fotomodus som tillot brukere å ta 360-graders bilder av omgivelsene sine og deretter enten laste dem opp til Google Maps eller Google Street, eller se dem i et Google Cardboard-hodesett .

Funksjonen var en fan-favoritt en stund og hadde vært på alle Google-telefoner fra Nexus til Pixel 7, helt til den stille ble drept sent i fjor og fjernet fra alle enheter. Men nå ser det ut til at Photo Sphere er tilbake – for noen brukere. 

Dessuten: De beste Google Pixel-telefonene

Det er sjelden at det å ha en eldre telefon faktisk er en fordel når det kommer til nye funksjoner, men det er det som skjer her. For telefoner som hadde Photo Sphere før, er den plutselig tilgjengelig igjen. For telefoner som aldri har hatt det – Google Pixel 8 og Pixel 8 Pro – er det fortsatt fraværende. 

Det er fornuftig gitt at modusen ble kuttet ut av Kamera 9.1, versjonen Pixel 8 ble levert med. Men med AI-kraften som Pixel 8 har, virker det å sy sammen en serie bilder for å lage et stort, sømløst bilde som en utmerket mulighet. De nyeste pikslene har en noe lignende panoramamodus, men det er bare side til side og ikke rundt. 

Funksjonen var ikke perfekt og ville gi forvrengte bilder hvis du ikke beveget deg nøyaktig hvor appen fortalte deg det, men det var en morsom modus å leke med for noen unike bilder. 

Også: 5 enkle måter å ta bedre videoer på Android

Det er uklart om dette er en midlertidig eller permanent retur, men funksjonen fungerer akkurat som den alltid har gjort. Ved å flytte rundt på telefonen i et spesifikt mønster, kan du ta flere bilder som er sydd sammen for en visning som fullstendig fanger en scene fra alle vinkler. 

Hvis du har en Pixel-telefon som er før Pixel 8 og ikke har Photo Sphere, sørg for at du har den nyeste versjonen av kameraappen — 9.2.113.604778888.19. Hvis du ikke kjører den versjonen, se etter en oppdatering.