Google Cloud legger til Stack Overflows kunnskapsbase til Gemini AI

0
17
Google Gemini-logo på bærbar datamaskin Maria Diaz/ZDNET

Google Cloud og Stack Overflow har annonsert et strategisk partnerskap som kombinerer styrkene til Google Clouds kunstige intelligens (AI) ) teknologier med Stack Overflows omfattende utviklerkunnskap for utviklere. 

Partnerskapet gir Google Cloud-kunder tilgang til Stack Overflow direkte i Google Cloud Console og Gemini for Google Cloud. Utviklere på Stack Overflow vil også dra nytte av Google Clouds AI-teknologier for å finne kodingsløsninger mer effektivt. 

Også: Google bringer tilbake 360-graders Photo Sphere-modus – men bare på enkelte Pixel-telefoner< /strong>

“Dette partnerskapet bringer vår enterprise AI-plattform sammen med den mest dyptgående og populære utviklerkunnskapsplattformen som er tilgjengelig i dag,” sa Thomas Kurian, Google Cloud CEO. “Google Cloud og Stack Overflow vil hjelpe utviklere mer effektivt å bruke AI på plattformene de foretrekker, og kombinerer den enorme kunnskapen fra Stack Overflow-fellesskapet og nye AI-funksjoner, drevet av Vertex AI og Google Clouds pålitelige, sikre infrastruktur.”

Partnerskapet utnytter Stack Overflows 15 års erfaring og Google Clouds avanserte utviklerverktøy, inkludert AI-funksjonene. Disse generative AI-funksjonene er drevet av Gemini, Googles nyeste og mest kapable store språkmodell, som også driver AI-chatboten og andre tjenester.

“I AI-æraen har Stack Overflow hevdet at grunnlaget for pålitelige og nøyaktige data vil være sentralt for hvordan teknologiløsninger bygges, med millioner av verdens utviklere som kommer til plattformen vår som en av de få høykvalitetsinformasjonskildene med fellesskapsattribusjon i kjernen, sier Prashanth Chandrasekar, administrerende direktør i Stack Overflow. .

Å slå sammen Gemini for Google Cloud med Stack Overflows omfattende kunnskapsbase vil forhåpentligvis forbedre utviklernes produktivitet og nøyaktighet. Utviklere vil enkelt kunne stille spørsmål om kode og få svar støttet av Stack Overflows data uten å forlate Google Cloud-miljøet. 

Også: Beste dingser jeg så på MWC 2024: Smarte ringer, konsepttelefoner, gjennomsiktige bærbare datamaskiner

“Dette landemerke, flerdimensjonale AI-fokuserte partnerskapet … understreker vår felles forpliktelse til å frigjøre kreativitet hos utviklere, låse opp produktivitet uten å ofre nøyaktighet og levere sosialt ansvarlig AI. Ved å samle styrkene til de to selskapene våre kan vi akselerere innovasjon på tvers av en rekke bransjer,”  Chandrasekar la til. 

De første integrasjonene av det nye partnerskapet mellom Stack Overflow og Gemini for Google Cloud vil være tilgjengelig i første halvdel av 2024 og vil bli vist frem på Google Cloud Next-arrangementet 9.–11. april.