Anthropics Claude 3 chatbot hevder å overgå ChatGPT, Gemini

0
13
Anthropics Claude 3 AI skjermbilde av Lance Whitney/ZDNET

Se opp ChatGPT . En annen AI-chatbot beveger seg inn på ditt territorium. Utgitt på mandag, blir den tredje versjonen av Anthropics Claude AI utpekt som mer dyktig og kunnskapsrik og bedre til å resonnere enn OpenAIs ChatGPT og Googles Gemini AI.

Selv om Claude 3 er et enkelt produkt, tilbyr det tre forskjellige modeller. Opus- og Sonnet-modellene er nå i bruk gjennom Claude 3-nettstedet og API for utviklere. Den raskere Haiku-modellen vil snart være tilgjengelig, ifølge Anthropic.

Også: Jeg spurte Gemini og GPT-4 om å forklare dyp læring AI, og Gemini vant uten tvil

Blant de tre modellene overgikk Opus GPT-3.5, GPT-4 og Googles Gemini på flere nøkkelområder, basert på Anthropics forskning. Testet ble ferdigheter som vanlig kunnskap, kunnskap på lavere nivå, ekspertresonnement på høyere nivå, grunnleggende matematikk, matematisk problemløsning og koding.

Med sin mer avanserte opplæring og kunnskap viser Claude 3 “nær -menneskelige nivåer av forståelse og flyt på komplekse oppgaver,” ifølge Anthropic.

Claude 3 lover også å være en forbedring i forhold til tidligere smaker av AI.

Den nye versjonen har mye raskere responstider, med Sonnet dobbelt så rask som Claude 2 og Claude 2.1 og med større intelligens, ifølge testingen. Som sådan markedsfører Anthropic denne modellen som ideell for å hente informasjon eller automatisere salg. Haiku er den raskeste av de tre, i stand til å lese en tett forskningsartikkel med diagrammer og grafer på under tre sekunder.

Anthropic siterer også Claude 3 som mer nøyaktig og mindre utsatt for feil enn tidligere versjoner. For å teste dette, kastet selskapet et stort antall komplekse og saklige spørsmål mot de ulike modellene. Ved å bruke Opus-modellen klarte Claude 3 dobbelt så mange riktige svar sammenlignet med Claude 2.1 og produserte færre feil svar eller hallusinasjoner.

Også: ChatGPT vs. Microsoft Copilot vs. Gemini: Hvilken er den beste AI-chatboten?

I et forsøk på å unngå å gi skadelig informasjon, vil AI-er ofte nekte å svare på spørsmål som anses som upassende. Men noen ganger vil de feilaktig tolke en harmløs oppfordring som skadelig. I Anthropics testing var Claude 3 mindre utsatt enn tidligere versjoner til å nekte å svare på ufarlige spørsmål. I denne forbindelse viste de tre Claude 3-modellene en bedre forståelse av forespørsler og var bedre i stand til å skille mellom skadelige og harmløse spørsmål.

Anthropic fremholder også Claude 3 som enklere å bruke, i stand til å akseptere lengre forespørsler, og bedre i stand til å beholde informasjon fra tidligere forespørsler.

Også: 8 måter å redusere ChatGPT-hallusinasjoner på

En stor forbedring for Claude er dens evne til å godta opplastede filer. Du kan nå sende den en rekke filtyper, inkludert bilder, PDF-er, tekstfiler, Microsoft Office-filer, CSV-filer og HTML-filer. Som svar vil Claude analysere, oppsummere og svare på spørsmål om innholdet i en fil.

For å gi Claude 3 en virvel, gå til nettstedet. Den gratis smaken av nettstedet bruker Sonnet-modellen for å svare på spørsmålene dine. For 20 USD i måneden bruker Claude Pro den mer avanserte Opus-modellen sammen med visse fordeler som prioritert tilgang i rushtiden og tidlig tilgang til nye funksjoner.