Apple M3 MacBook Air praktisk: Disse tre nye funksjonene skilte seg mest ut for meg

0
20
Apple MacBook Air M3 Kerry Wan/ZDNET

I går tok Apple pakken av sine nyeste MacBook-er, en duett av Air-modeller i 13- og 15-tommers størrelser som er utstyrt med selskapets nyeste M3-prosessor. 

Også: Glem den nye M3 MacBook Air: Fjorårets modell er flott og $200 rabatt akkurat nå

Basert på ZDNETs tidligere testing av Apples redesignede MacBook Air bærbare datamaskiner og M3-brikken i fjorårets Pro-linje, bør den siste utgivelsen være en suksessoppskrift på nesten alle måter – fra ytelse til batterilevetid til bruk av kunstig intelligens. saker.

Det stemmer. Apple sa "A" ord, og det er ikke sjenert for det, som min ettermiddagsdemo av enhetene kan vitne om. Her er mine tre store takeaways etter å ha tilbrakt en time med den nylig utgitte MacBook Air.

1. Apple er offisielt med i AI PC-løpet

Apple MacBook Air M3 Kerry Wan/ZDNET

Fra demoer av AI-applikasjoner i Blender, Microsoft 365 og FreeChat, til hvordan den M3-utstyrte MacBook Air – med en mer effektiv 16-kjerners nevralmotor (sammen med akseleratorer i GPU/CPU for forbedret maskinlæring på enheten) — kan kjøre forskjellige AI-modeller, gjør Apple det klart at du ikke trenger å gå “Pro” å operere i dagens AI-drevne verden.

Også: M3 MacBook Air vs. M2 MacBook Air: Hvilken Apple bærbar bør du kjøpe?

Å utvikle apper på Swift, kjøre store språkmodeller og ta opp, oversette og transkribere samtaler i en medisinsk setting er alle tilfeller der den billigere, vifteløse M3 MacBook Air kan levere mer enn noen gang før. Og modellens ultraportable natur gjør den å foretrekke for studenter, utviklere og brukere som trenger å holde seg mobile.

Apple vil også at du skal vite at den har vært med i AI PC-racet helt siden begynnelsen, med omtrent alle Mac-modeller som nå har nevrale motorer for maskinlæring. Den nye MacBook Air er “den beste bærbare datamaskinen for forbrukere for kunstig intelligens,” selskapet viser i sin mandagspressemelding, men vi må se selv når vi snart setter 13- og 15-tommersmodellene gjennom vrivingen.

2. Jeg kan endelig anbefale Midnight-fargen

Apple MacBook Air M3 Kerry Wan/ZDNET

Bortsett fra AI, er det en subtil designendring til de nye MacBook-ene som jeg virkelig graver, og nei, de er ikke lettere enn de allerede er, og de har heller ikke endelig flere porter. Midnight-fargen for M3 MacBooks har nå en “banebrytende anodiseringsforsegling” som reduserer fingeravtrykk — i hvert fall i teorien. 

Med tanke på hvor lett det var å få flekker og merker på den originale Midnight-fargen på MacBook Air — som fikk lysere fargetoner til å se ut som rockstars — dette er en velkommen forandring. Etter å ha famlet med MacBook-ene for en rask 10-minutters fotooperasjon, var fingeravtrykkene merkbare, men ikke så ille som jeg husket på M2 Air. For meg gjør dette at Midnight-varianten kan anbefales igjen.

3. Støtte for to skjermer er en større avtale enn det ser ut til

Apple MacBook Air M3 Kerry Wan/ZDNET

Til slutt, støtte for to skjermer på MacBook Air burde ikke være en stor sak, men det er det. Det har mindre å gjøre med det faktum at MacBook Air kan kobles til to Studio-skjermer samtidig og mer å gjøre med hvordan det er gjort. For første gang kan en vanlig bærbar M-serie utvides til to skjermer mens lokket er lukket. Tidligere var det begrenset til modeller med M Pro-, Max- og Ultra-prosessorer. Personlig ser dette oppsettet så rent og minimalt ut som du forventer, spesielt hvis du er på 13-tommers Air.

Også: MacBook Pro vs MacBook Air: Slik bestemmer du hvilken bærbar Apple-modell du skal kjøpe

Alt i alt føles endringene i den nyeste serien med MacBook Air subtile på papiret, men kan vise seg å være svært betydelige. Hvis du for øyeblikket bruker en M2 MacBook Air, med mindre arbeidsflyten din er sterkt avhengig av AI-applikasjoner, vil jeg si at du kan holde deg til det du har en stund til. Hvis du bruker en M1- eller Intel-basert MacBook, vil ujevnheten i ytelse, effektivitet og skjermstørrelse (hvis du vurderer 15-tommersmodellen) gjøre den nye M3-modellen til en verdig oppgradering.