En av de flotteste hybridklokkene jeg har testet har også utrolig batterilevetid

0
12
pininfarina-senso-hybrid8 Matthew Miller/ZDNET

ZDNETs viktigste alternativer

Pininfarina Senso Hybrid-klokken er tilgjengelig i fire farger til $399 hver. Maskinvare av høy kvalitet, lang batterilevetid og mye funksjonalitet for en hybridklokke.
Smarttelefonprogramvaren har begrensede muligheter.

Jeg har brukt minst én klokke på daglig basis i flere tiår. I dag betyr det vanligvis en smartklokke på det ene håndleddet og en GPS-sportsklokke på det andre. De siste to ukene har jeg byttet ut smartklokken min med Pininfarina Senso Hybrid-klokken — og den skilte seg absolutt ut på håndleddet mitt som en stilig klokke med et luksuriøst utseende.

Dessuten: Coros-klokker får tre store helse- og treningsoppdateringer – og jeg testet dem alle

Hybridklokker gir en standard klokkeopplevelse med analoge klokkehender og innebygde helse- og velværefunksjoner som er ikke lett synlig for andre. Pininfarina Senso Hybrid-klokken er tilgjengelig for $399 i Mercure Grey, Moonlight Silver, Sunburst Rose Gold og Slate Grey med en enestående diameter på 44 mm. Jeg ble sendt Mercure grå-modellen for å teste for ZDNET.

Se på Amazon

Dekselet i mørkegrå rustfritt stål, safirglass og den smidige 22 mm italiensk brune lærremmen ser fantastisk ut. Hvitfargede analoge klokkevisere er tilstede over bronseflaten, med små linjemarkører. To sirkulære elementer er sentrert på urskiven, hvor den øverste tjener til å presentere hybridfunksjonene på en enkel OLED-skjerm. Den nederste analoge skiven kan tilpasses i klokkeinnstillingene.

pininfarina-senso-hybrid4 Matthew Miller/ZDNET

Tre knapper finnes på høyre side, med midtknappen som fungerer som en roterende kroneknapp for å hjelpe deg å bla gjennom de ulike alternativene på hybridskjermen. Klokken er vurdert til 5 ATM, noe som er helt rimelig for en hybridklokke som er mer egnet til å brukes på kontoret i stedet for å snorkle på ferie.

Sensorer installert i klokken inkluderer et akselerometer, elektrokardiogram, optisk hjertefrekvenssensor og 3D-magnetometer. Bluetooth 5.0 leveres for å koble klokken til din iPhone eller Android-smarttelefon. Pininfarina annonserer en batterilevetid på 30 dager med lading utført gjennom en liten dokkingstasjon som kobles til via USB-C. Etter min erfaring varer klokken lett fra en hel uke til 10 dager med 24/7 helse- og velværesporing, 2-3 dagers aktivitetssporing per uke og noe avansert bruk av tilkoblet verktøy. Klokken kan vare i 30 dager med minimal aktivitetssporing, men jeg testet den som om den var min primærklokke, og jeg var fornøyd med ytelsen.

Også: Glem Pixel Watch: Denne $350 Android har et mer sporty utseende og overlegen batterilevetid

Tidligere har jeg testet hybridklokker fra Withings og Garmin, med Withings ScanWatch-modellene fokusert på grunnleggende helse- og velværestøtte, og Garmin fokusert på å gi Garmin økosystemstøtte med klokker med analoge klokkehender.

 pininfarina-senso-hybrid5 Matthew Miller/ZDNET

Pininfarina Senso Hybrid-klokken gir flere hybridfunksjoner enn jeg har sett på en av disse klokkene. Klokken har funksjoner du blar gjennom som inkluderer tid/dato, vær, helse, aktivitet, sport, fjernkontroll, kompass, varsler og systeminnstillinger. Å bruke de tre sideknappene for å navigere i klokkegrensesnittet er intuitivt, inkludert å rotere den midtre kroneknappen.

Helsefunksjoner inkluderer hjertefrekvens, EKG, blodoksygenmålinger, søvnsporing og pusteøvelser for å hjelpe deg med å slappe av og restituere. For å fange en EKG-måling, plasserer du den motsatte hånden over høyre side av urskiven og på rammen. En nedtelling vises på den digitale skjermen når du har opprettet en akseptabel tilkobling for å måle kroppstilstanden din. 

Også: Garmin Instinct Crossover vokste på meg. Jeg skulle bare ønske den hadde denne ene morderen

Aktivitetswidgeten viser skritt, distanse og kalorier. Det er en veldig lang liste over sporter du kan spore med Pininfarina Senso Hybrid-klokken, men jeg anbefaler at du finner og fester en standard 22 mm klokkerem laget for trening fordi det ikke er hensiktsmessig å bruke en lærreim til trening. Dataene fra Pininfarina Senso Hybrid-klokken kan sendes utenfor smarttelefonappen til Apple Health, Google Fit og Strava, så det er et fint alternativ.

pininfarina-senso-hybrid6 Matthew Miller/ZDNET

En spesielt unik funksjon til Senso Hybrid-klokken er dens fjernfunksjonalitet. I fjernmodus kan du få midtknappen til å fungere som opptaksknappen for den tilkoblede telefonens kamera. Hvis du begynner å spille musikk på telefonen, kan du bruke klokkens fjernverktøy til å spille av eller sette sangen på pause.

Mens klokken har mange avanserte funksjoner, kan smarttelefonappen bruke litt arbeid. Appen gir grafiske fliser, med Home, Sleep, Heart, Wellness og Activity-skjermer tilgjengelig, sammen med et fullstendig innstillingsområde for å tilpasse klokkeopplevelsen. Mens dataene er tilgjengelige via programvaren, kan brukeropplevelsen forbedres.

pininfarina-senso-hybrid1 Matthew Miller/ZDNET

Du kan for eksempel snu for å se dine ukentlige søvndata, men alle detaljene for den uken under det ukentlige plottet gjelder bare den siste dagen. Når ukentlige data er valgt, bør ukentlige gjennomsnitt, maksimum og/eller minimum vises til brukeren. 

pininfarina-senso-hybrid9 Matthew Miller/ZDNET

Noen av dataene vises heller ikke som du forventer og som jeg har sett vist på andre klokker. For å se stressnivåene dine må du utføre en EKG-måling, som er en veldig spesifikk hendelse, og denne tilnærmingen betyr at du ikke kan oppnå typiske stressnivåmålinger gjennom dagen uten ekstra innsats. Det samme gjelder for HRV- og SpO2-målinger, som ikke registreres automatisk med jevne mellomrom.

Jeg elsker utseendet til Pininfarina Senso Hybrid-klokken, byggekvaliteten og den lange batterilevetiden. Funksjonaliteten på klokken og dens brukernavigasjon er suveren, men smarttelefonapplikasjonen mangler den poleringen og muligheten jeg forventer av en klokke på $400. Jeg ønsket å bruke denne klokken daglig, men uten automatiske målinger av alle viktige helse- og velværedata, er det ikke en enhet jeg vil bruke før den muligheten er gitt.

ZDNETs kjøpsråd

Hybride smartklokker gir forbrukerne en enhet som ser ut som en tradisjonell klokke, samtidig som de tilbyr avanserte helse- og velværefunksjoner. Pininfarina Senso Hybrid-klokken ser fantastisk ut og tilbyr flere funksjoner enn de fleste andre hybridklokker, men dens fulle kapasitet er litt begrenset av smarttelefonprogramvaren.