Apple lanserer iOS 17.4 med podcast-utskrifter, nye emojier og endringer i EU-appbutikken

0
15
iPhone 15 Pro-bilde tatt med iPhone 15 Pro Max i portrettmodus Jason Hiner/ZDNET

Apple har startet den siste oppdateringen for iPhone med utgivelsen av iOS 17.4. Nå tilgjengelig for alle iPhone-brukere, kommer den nye versjonen med en mengde nye funksjoner, forbedringer og de vanlige feilrettingene. Men de viktigste er endringene som ble pålagt Apple av EU.

Med EUs Digital Markets Act (DMA) som trer i kraft 6. mars, har Apple offisielt åpnet døren med iOS (og iPadOS) 17.4 til alternative appbutikker. Det betyr at brukere i EU vil kunne sidelaste apper fra andre markedsplasser og bruke tredjeparts betalingssystemer når de kjøper apper og tjenester.

Også: Apple M3 MacBook Air praktisk: Disse 3 nye funksjoner skilte seg mest ut for meg

Naturligvis måtte Apple dras sparkende og skrikende for å overholde det nye regelverket og har stilt strenge krav til tredjepartsbutikker og -leverandører. Men dette er kostnaden hvis selskapet ønsker å fortsette å gjøre forretninger i EU.

iOS 17.4 beveger seg utenfor Europas kyster, og legger til en transkripsjonsfunksjon til Apple Podcasts-appen. De av dere som fanger podcaster gjennom appen vil kunne lese transkripsjonen av en episode mens dere lytter til den. Du kan til og med søke etter spesifikk tekst i transkripsjonen og leke med størrelsen og kontrasten på tekstskjermen.

Neste på listen er nye emojier. De for en sopp, en føniks, en lime, en ødelagt kjede og ristehoder er nå tilgjengelige via emoji-tastaturet. Du vil også kunne tilpasse 18 forskjellige emojier av mennesker og kropper for å plassere dem i forskjellige retninger.

Ellers tilbyr oppdateringen en rekke tilfeldige endringer over hele linja.

En musikkgjenkjenningsfunksjon lar deg legge til sanger du har identifisert til spillelistene og biblioteket i Apple Music og Apple Music Classical. Siri kan nå kunngjøre innkommende meldinger på alle støttede språk. Funksjonen Beskyttelse mot stjålne enheter lar deg slå på den strengere sikkerheten på alle steder, ikke bare på ukjente steder.

Også: M3 MacBook Air vs. M2 MacBook Air: Hvilken Apple bærbar bør du kjøpe?

Nye virtuelle kortnumre lar deg bruke Apple Cash til å betale for varer hos selgere som ennå ikke godtar Apple Pay. Du vil kunne skrive inn nummeret fra Wallet-appen eller via Safari AutoFill. Batterihelse-skjermen i Innstillinger vil vise antall batterisykluser, produksjonsdato og første gangs bruk på iPhone 15- og iPhone 15 Pro-modeller.

En ny funksjon for anropsidentifikasjon vil vise nøkkeldetaljer verifisert av Apple, for eksempel firmanavn, logo og avdelingsnavn. Apple Messages for Business-tjenesten vil nå gi informasjon om ordrestatus, flyvarsler, svindelvarsler og andre transaksjoner.

På feilrettingssiden løser iOS 17.4 to bemerkelsesverdige problemer. For det første fikser det et problem der kontaktbilder var tomme i Find My-appen. For det andre tar den seg av en feil for Dual SIM-brukere der telefonnummeret endres fra det primære til det sekundære SIM-kortet. Oppdateringen knuser også noen sikkerhetsfeil som beskrevet på en Apple-støtteside.

Selvfølgelig er de siste oppdateringene ikke begrenset til iPhone. iPad får forvaring av iPadOS 17.4, med mange av de samme nye funksjonene og rettelsene som finnes i iOS 17.4.

Også: De beste iPadene

< p>For å oppdatere iPhone eller iPad, gå til Innstillinger, velg Generelt og trykk deretter på Programvareoppdatering. Trykk på Oppdater nå-knappen for å laste ned og installere den nye versjonen.